-
To już Czesi mają więcej jaj niż polscy młodzi niewolnicy godzący się na tyranie do 70 roku życia, i grzebanie mamusi w papierowej trumnie. A cukier w Polsce nadal najdroższy w Europie.
-
Pani Sylwia Ł. - na plakacie w lewym dolnym rogu - (niezbyt rozgarnięta w tv) zrobiła na Jarku wrażenie, gdy siedziała obok niego na kongresie młodych PIS-i; zezował na nią zabójczo, bo nie rozumiał że mu śpiewano: "stary, jesteś wielkim "obciachem", masz błoto na twarzy, czas odejść...". Jak widać nieznajomość angielskiego poprawia czasem samopoczucie
-
Ma się rozumieć że patronat nad blokadą obejmie ZBAWCA i MESJASZ naszego narodu JAROSŁAW zbaw Polskę KACZYŃSKI.
-
Nie widziałem filmu i nie zobaczę, a maksymalną ocenę za artykuł dałem za samo poruszenie tematu. Nie mam jednak wielkich złudzeń, za jakiś czas KV westchnie, że jednak ten film nie był jeszcze taki najgorszy i znajdzie więcej rzeczy łączących go z kinem, tylko dlatego, że ludzie wychowani na wyjazdach integracyjnych NA PEWNO będą umieć (wiem, to słowo brzmi tu dziwnie) zrobić coś jeszcze gorszego.
Byłem tylko raz na czymś takim, co można nazwać "wyjazdem integracyjnym", pojechali tam sami n...
-
Niestety jesli jest sie gospodarzem Euro trzeba miec troche oleju w glowie i nie zwracac uwagi na prowokacje. Tymczasem dopuszczono do tego ze chuligani z calego kraju zjechali bic kibicow. Rosjanie maja po zabawie a my mamy "swietna" opinie w oczach calego swiata! Wiocha w Europie Wschodniej jak zwykle!
-
Nick Clegg, ma polskie korzenie. Jego przodkowie to polska szlachta,
niestety w czasie zaborow zostali stopniowo zrusyfikowanii , choc
wciaz zajmowali wzglednie wazna role w caarskiej moskovi.
-
Przestaną.
Jak Obama przestanie pieprzyć.
A właśnie pieprzy jak z nut.
Wypuścili go.
I mnie razem z nim...
-
A w sumie to dlaczego te radary mają być widoczne? Niech to działa jak Benthamowski Panoptikon. W końcu to nie są urządzenia to łapania i niewinnych osób lecz tych, którzy nie potrafią się dostosować do wymogów prawa. Amen.
-
Mają też patent na cywilne czołgi, kałachy itd. Mają też wsparcie z bolandu. Powodzenia, do zobaczenia ( za parę lat).
-
Amerykanie idiocieją coraz bardziej . Prognozy dla nich jak
najgorsze .
-
dostali po empetrocje i CD Michela Jacksona i zlozyli 183 krzyzyki.
-
A mi się zrobiło przykro, że ktoś punktuje człowieka tylko za wygląd :( Niedobrze, panie Dudała. Bez względu na to, ile pudru czy retuszu na zdjęciu - jeśli chcemy wykazać, że ktoś jest np. mniej kompetentny - sięgnijmy po bardziej górnolotne argumenty. Naprawdę, nie interesuje mnie, ile zmarszczek usunięto, a ile włosów przyciemniono na billboardach.
-
Ta metafora z brudnymi rękami bardzo mi się podoba, a sama bijatyka z zomolami, cóż pierwszy raz o tym słyszę, ale jak może być inaczej przecież panowała w tamtych czasach kompletna dezinformacja.
-
Lawina ruszyła szybciej niż można było przypuszczać. Demografia i matematyka nie pozostawiają złudzeń . Jeżeli Romowie stanowią 10% ludności Słowacji i mają przeciętnie choćby czwórkę dzieci to znaczy że 30% dzieci jest pochodzenia romskiego. Gadanina słowackich "ekspertów" że nie osiągną oni znaczenia jakie ma mniejszość węgierska to tylko wishful thinking. Za dwadzieścia lat oni zdominują wschodnią Słowację a Słowacy będą się salwować paniczną ucieczką. Nie ma wyjścia , racjonalne rozwiąza...
-
Jako osoba parokrotnie oskarżana przez oszołomów o "rasizm" nad tym akurat szczerze ubolewam.
-
Panie Lityński...Och...niech pan nie fanzoli ! co,próbuje pan zaistnieć .
A co pan robi w sprawie patriotzymu .
-
Nie jestem Czechem. Nie jestem chyba nawet czechofilem, choć chyba mam skłonność. Jeśli miałbym wybierać duże europejskie miasto, w którym chciałbym zamieszkać - Praga konkurowałaby z Paryżem. I nie wiem, które by wygrało...
Zadeklarowawszy to, przejdę do sedna - zgadzam się z opinią autora. Mieszkam od dawna poza Polską, w strefie kultury anglosaskiej, i z każdym kolejnym rokiem, z każdą wizytą w kraju, z każdym napotkanym na ulicy Polakiem przywary rodaków wydają mi się bardziej oczywiste....
-
co mi po reakcji niemieckiego msz. Kukiz ma racje to walka o swiadomosc,
Niemcy nie wybacza zydom Oswieciemia i chetni by o nim zapomnieli. Czesc Zydow
chce robic Holocaust biznes, co tez nam nie sprzyja. W tych czasach walczy sie
o swoje miejsce w siwecie kreskowka i filmem przygodowym i to tam rozgrywa sie
boj o pamiec. Kto go wygra bedzie mial lepsza pozycje przy negocjowaniu rzeczy
wspolczesnych. Dlatego Niemcy zakleili usta Izraela pieniedzmi, a teraz
probuja zrobic to samo reszcie...
-
Sarkozy chce wejść w paradę swym braciom w wierze, tylko wyjątkowo
naiwni wierzą ze za tymi zwyżkami cen nie stoi "międzynarodowy
kapitał"[b][/b]
-
Po co zajmować Pakistan?
Nie lepiej ZJEDNOCZYĆ Indie (za czasów kolonialnych obecne Indie + Pakistan +
Bangladesz + Sri Lanka były jednym terytorium)?
Wielkie zjednoczone Indie to więcej niż Chiny + Rosja + Kazachstan + Korea
Północna.