Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      marmur

marmur

(8 wyników)
    • Witam. Mam ogromny problem. Trzy tygodnie temu fachowiec w nowo wybudowanym domu zrobił mi kominek z płaszczem wodnym. Przed kilkoma dniami cała marmurowa obudowa zaczęła pękać. Dzisiaj pęknięcia wyglądają jak cienka pajęczyna. Nie wiem, co robić. Kominek kosztował "majątek" i trudno żeby po trzech tygodniach wymieniać na nowy w niezamieszkanym jeszcze domu. Nikt nie umie powiedzieć jaka może być przyczyna. Może ktoś z Państwa jest potrafi mi pomóc ???
    • Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, bardzo potrzebuję Waszej pomocy, mianowicie chodzi mi o to że mam już zamówione okna drewniane (takie musiały być-ale to inna historia)będą to ciemne okna a teraz zastanawiam się nad parapetami. Nie chcę mieć drewnianych parapetów, myslałam ostatnio może o marmurowych, ale nie wiem jakby to wyglądało do okien drewnianych, jaki kolor tego marmuru?. Może ktoś z was ma tak u ciebie? A może ktoś ma inny pomysł na fajny parapet do okien drewnianych. Pozdr...
    • Zastanawiam się nad montażem eleganckich parapetów ale w dobrej cenie. Jakie najlepiej kupować i gdzie?
    • Witam, kupilam dom, w ktorym schody wewnetrzne sa z kamienia, wyglada to jak zielony marmur. Nie podoba mi sie ten kolor. Czy mozna takie schody pomalowac? Wymiana, zabudowa schodow jest droga, a schody i tak chcemy przykryc wykladzina, wiec bedzie widac tylko boki. Pozdrawiam, m.
    • poszukuję sklepu z parapetami z kamienia w Warszawie, może ktoś z Was ma kontakt godny polecenia?
    • napiszę krótko,wyłożyłam schody wejsciowe marmurem i teraz mam problem bo gdy zaczęła się zima i spadł śnieg schody mam praktycznie nie do przejścia. Słyszałam o jakiś taśmach czy profilach,ale nie chcę psuć schodów naklejając czy dziurawiąc je.Czy znacie jakiś sposób na zabezpieczenie antypoślizgowe? Proszę o jakąś radę.
    • Przymierzam sie do wymiany okna i zastanawia mnie jedna rzecz. Ostatnio jak przyszli cpecjaliści od montażu na pomiar to mi wmawiali że zamontują parapety na zakładkę. Znaczy się dwa parapety marmurowe zewnętrzny i wewnętrzny zamontują następująco. Najpierw zewnętrzny potem na to wewnętrzny na zakładkę a potem na to okno. Zastanawia mnie to rozwiązanie z kilku powodów. Połozenie dosć duzego i cięzkiego okna nie spowoduje uszkodenia parapetów w miejscach zakładek. Po drugie pod par...
    • niby taka prosta sprawa:)) jakie macie? myslalam o polozeniu takiej ceramiki jak na schody. albo drewniane. ale nie mam pojecia gdzie takich drewnianych szukac.. Pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się