Forum Dom Materiały budowlane
ZMIEŃ
      marmur

marmur

(6 wyników)
    • Mój obecny blat ma jakieś 12 lat i wymiary 145/60/3 - szerokość/głębokość/grubość. Chcę kupić nowy blat kuchenny o 100cm szerszy w którym następnie wycinane będą otwory na płytę grzewczą ceramiczną i wpuszczany w blat zlewozmywak. Na co zwrócić uwagę przy zakupie czy warto w sklepie JUAN? Jaki rodzaj materiału i jakie ceny. Zupełnie nie mam pojęcia..
    • Dom jest nowoczesną bryłą o płaskim dachu i ogromnych oknach aluminiowych (kolor RAL 9006), z których większość jest do samej podłogi. Mamy jednak kilka mniejszych okien (np. w łazienkach), do których potrzebne są parapety. Zastanawiam się nad konglomeratem białym lub marmurem. Nie wiem na co się zdecydować. Słyszałam, że na marmurze zostają plamy...Co doradzicie?
    • Granit czy marmur - nie znam sie dobrze ale z pewnością to kamień. Był klejony fabrycznie ale klej puścił. Ta płyta jest bezposrednio nad wkładem kominkowym i nagrzewa się. Kto mi poradzi czy skleić pękniety kamień tak by klej trzymał mimo gorąca?
    • A co sądzicie o kamieniu naturalny do wnętrz?
    • Właśnie. Bardzo podobają mi sie drewniane ciepłe parapety, W poprzednim miezknaiu takie jasne sosnowe miałąm i uwazam ze były ogromną ozdobą i nadawły ciepła klimatu przytulnosci i pasowały do białych okien. Jednak stwierdzam ze rysuja sie nawet od przesuwania ceramicznych podstawek pod doniczki. W budowanym teraz mieszknaiu maja być drewniane sosnowe okna w kolorze jasny brąz/teak na i standardowo zamontowane konglomerat kolor botticuno www.konglomeraty.hg.pl/Botticino.html ...
    • Witam! Mamy do wymiany trzy okna - od zachodu. Czy polecacie profile firmy Veka czy Oknoplastu? I druga sprawa - parapety. Gosc, ktory przyszedl wymierzyc chce nam wciasnac parapety ze "sztucznego marmuru". Co to jest i czy to dobra propozycja (nie chcemy przeplacac..) Mieszkanie - rama H, parter, od zachodu.. Bede wdzieczny za wszelkie podpowiedzi, namiary, itd.. pozdrawiam Lukasz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się