Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      menopauza

menopauza

(6 wyników)
    • Jak przetrwać menopauzę własnej matki ? Bo choc ograniczyłam kontakty bezposrednie , wykancza mnie kazdego dnia telefonicznie wisi tez na mojej tesciowej. Ma stany od euforii do histerii jest czepialska niemiła , extremalnie wscibska , potrafi wydzwaniac do mojej tesciowej nakręcając ją na mnie bo np nie odebrałam jej telefonu , chce wiedziec o mnie wszystko a pozniej roztrząsa moje zycie z przypadkowymi ludzmi typu sąsiadka czy sprzątaczka. Potrafi dzwonic do mnie kilkanascie razy w ci...
    • zastanawia mnie postepowanie mojego ojca i ojca mojej przyjaciołki (lat ok. 50 - obaj tez sa znajmomymi) - solarium wczesniej nie - kosmetyczka i zabiegi za 1000 zł (algi, masaże etc. etc) wczesniej nie - siłownia wczesniej tak ale nie czesto - manicure wczesniej nie - nowe ciuchy same firmowe wczesnie nie o co chodzi? az mi to zadbanie o siebie przestaje sie podobac. marta (ow przyjaciolka) podejrzewa ojca o zdrade, bo czesto rozmawia przez komorke obok w pokoju i czasami spo...
    • Muszę się wyżalić, bo już nie wytrzmuję. Nie wiem co robić, strasznie mnie irytuje a zarazem boli zachowanie mojej mamy i zastanawiam się, czy może to już wiek robi swoje (56 lat), czy też ona popada w jakąś chorobę? Zacznijmy od tego, że nie umiem z nią nawet pójść na normalne zakupy. Jest bardzo "roztrzepana", lata po całym sklepie, mówi strasznie głośno. Najpierw prosi sprzedawcę o pomoc, po czym go wyśmiewa, krytykuje, zaczyna walić jakieś aluzje, jest mi za nią bardzo wstyd w miejscach ...
    • Pierwszy test robiłam 2 dni temu w dniu spodziewanej miesiączki - negat. Drugi dzisiaj - negat. Miesiączki nie ma, OWU mniej więcej wiem kiedy była, miesiączka już powinna być. Czy to możliwe że jestem w ciąży a test tego jeszcze nie pokazuje??? Kupowałam na allegro za 2zł. Cholera mam dziś badanie, którego w ciąży robić nie można i gryzę się czy na nie iść ... bo co jak jednak ciąża jest ???
    • czyli cala prawda o menopauzie.Zainspirowal mnie kolega meze, ktory na czas blizej nieokreslonych ,,humorow", dziwnych nastrojow i szeroko pojetych zmian wizualnych i mentalnych zony, dla ich wspolnego dobra i dobra malzenstwa, wynajal sobie osobne mieszkanie, aby przzeczekac ,,ten czas". Dobrze, ze mi jeszcze baaaaardzo daleko do ,,okresu buntu i naporu" ciala kobiety,ale stan zaiste ciekawy;-) Ponoc dla otoczenia (rodzina, sasiedzi,wspolpracownicy itp.) stan trudny do przezyci...
    • Nie wiem co jest tego przyczyną.Albo napięta sytuacja pomędzy mną a moim M.Albo jesień(zima),krótkie dni.Albo burza chormonów,czyżby menopauza mnie dopadła?? Denerwuje mnie wszystko,bałagan,hałas,jakaś głupia(moim zdaniem) uwaga. potrafię wpaść w szał dosłownie jak dzieci roznoszą po całym domu swoje rzeczy.Rano jestem jeszcze w miarę spokojna ale WIeczorem tylko je proszę ,żeby sie już nie odzywały po całym dniu "brzęczenia". Po pierwsze pójdę zaparzę sobie meliskę,podobno z grusz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się