miednica

(3 wyniki)
  • Mój doktor chyba za bardzo przejmuje się, że chcę rodzić w domu i teraz pod koniec (40 tc) funduje mi dużo badań, m.in. to co w temacie. Moje pytanie do Was: czy miałyście tę wątpliwą przyjemność? Czy to normalne, że dzień po ledwo powłóczę nogami? Irena mówiła mi, że robi to badanie w trakcie porodu, ale czy teraz mi tego oszczędzi?? A zna się ktoś może na miednicach? :) Podobno mam 22,25,30 (wiem to z cyrkla, nie z badania w temacie :) i że wymiar poprzeczny "jest ciut wąski" (dr te...
  • Witam! Trochę o sobie napisałam w wątku o medykalizacji ciąży. Od dawna podczytuję forum, chyba nawet się kiedyś przedstawiłam :-) W każdym razie wiem, że jest tu sporo osób z dużym doświadczeniem i wiedzą na tematy okołoporodowe... Mam pytanko... Mój poród domowy zakończył się niestety cc w szpitalu. Mimo dużej aktywności (położyłam się chyba 2 razy na badanie), sprzyjającej atmosfery główka nie wstawiła się w kanał (2 h po pełnym rozwarciu). Pojechaliśmy do szpitala licząc na zestaw ...
  • Czy coś takiego rzeczywiście jest?? Moja siostra niedawno urodziła. Miało być naturalnie, z doskonałą położną, z ochroną krocza a skończyło się cesarką. Z jej opowiadań wiem, że kolejność była taka: wody odeszły w domu, jeszcze się zdrzemnęli, regularne skurcze narastające, od momentu przyjazdu do szpitala w 3 godz. pełne rozwarcie ("p.K w 3 godz. doprowadziła do pełnego rozwarcia", pytam potem "jak"? "za wcześnie Ci na taką wiedzę", no cóż, myślę w każdym razie, że to nie napierając...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się