Dodaj do ulubionych

Musli bez cukru

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.10, 09:03
Szukam musli, które a. będzie zawierało jak najmniej cukru (ideał - bez cukru); b. będzie chrupiące. Same platki owsiane odpadają, bo robią się takie mamałygowate... Wiem, że można zrobić domowe musli, ale zawsze w przepisie jest miód czy cukier, albo nawet masło. Jeśli "upiekę" płatki owsiane bez tych składników - uda się uzyskać chrupiące musli?
Obserwuj wątek
    • Gość: sylwia Re: Musli bez cukru IP: *.ds3.agh.edu.pl 17.11.10, 09:40
      spróbuj-płatki owsiane nie kosztują majątek.
      • Gość: ewa Re: Musli bez cukru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.10, 09:43
        Wiem, wiem, spróbuję ;) Ale może ktoś próbował wcześniej:) Albo zna jakieś inne sposoby na musli bez cukru.
        • mhr-cs Re: Musli bez cukru 17.11.10, 09:51
          ewa

po prostu bez cukru,
          owoce suszone odpadaja,
          orzeszki,platki owsiane,mleko
          • Gość: ewa Re: Musli bez cukru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.10, 10:27
            mhr-cs - dzięki:)

Niby wiem, i wiem że pytania nie jest z serii tych filozoficznych:) Ale chciałam się dowiedzieć czegoś o musli bez cukru:)))))
    • bene_gesserit Re: Musli bez cukru 17.11.10, 11:54
      1.
      plus ew. 2.

(Chrupiace sa, kiedy sie je upiecze - cukier czy miod je tylko zlepiaja).
    • prawy-sierpowy Nieprawda :) 17.11.10, 11:58
      Gość portalu: ewa napisał(a):

> ... Wiem, że można zrobić domowe musli, ale zawsze w przepisie jest miód czy cukier, albo nawet masło.

Nieprawda :)
      Tylko od ciebie zależy, co dodasz do swojej potrawy.
    • marghe_72 Re: Musli bez cukru 17.11.10, 12:14
      my na przykład lubimy płatki owsiane górskie ( z kłosem) zalac sobie swiezo wycisniętym sokiem pomarańczowym, wkroić banana, truskawki/maliny (w sezonie), sypnąć po wierzchu płatkami kukurydzianymi i natychmiast zajadać.
      Chrupać będą kukurydziane ;0)

W Marksie i Spencerze bywają płatki bez cukru. Jeden jedyny rodzaj ..

Zerknij też na Dobrą Kalorię
      www.dobrakaloria.com/
    • budzik11 Re: Musli bez cukru 21.10.14, 14:45
      Skoro już spamer wyciągnął wątek sprzed 4 lat, to rzucę musli Sante Lo: magicznykociolek.blox.pl/2013/11/Seria-Musli-LO-bez-cukru-Sante-recenzja.html (to nie mój blog) - warte polecenia, bo niewiele jest producentów naprawdę niedodających do swojego musli cukru, miodu, syropu glukozowo-fruktozowego czy innej maltodekstryny.
      Sama spróbowałam raz, ale cena niestety zbyt wysoka za tak małą ilość produktu. Ja kupuję musli f-my Benus (zawiera cukier i pochodne, ale ja potrzebuję też węglowodanów prostych, bo intensywnie trenuję).
    • Gość: Mama-olka Re: Musli bez cukru IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.14, 11:05
      Tydzień temu dla siebie i syna diabetyka zamówiłam kompozycję musli i przyznam, że faktycznie są bardzo smaczne i można zjeść dobre musli bez cukru.
    • magda_ul Re: Musli bez cukru 01.02.16, 11:33
      Najlepiej przygotować musli osobiście :) ja tak robie i nie dodaje do niego zadnego cukru tylko owoce susone zeby uzyskać słodycz :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka