Dodaj do ulubionych

Musli podbiło moje serce i żołądek...

31.10.05, 14:47
Najbardzej smakuje mi te chrupkie, najlepiej z bakaliami i egzotycznymi
owocami kandyzowanymi, mniam. Do tego jogurt naturalny lubi kefir i gotowe
śniadanko. Szybko i smacznie. A wy jadacie musli? Jeśli tak to jakie?
Ja zazwyczaj kupuję dr. Oetkera, bo Sante jakoś starciło swój dawny smak i
chrupkość po zmianie składu.

Coraz gorzej ze mną...

Obserwuj wątek
    • kakui hmm? 31.10.05, 15:03
      so what?
      • sikoreczka91 Re: hmm? 31.10.05, 17:50
        czy na prawdę nikt tu nie jada musli?
        • ba_nita Re: Mam zamiar w drugim wcieleniu. 31.10.05, 18:03
          Jak już będę trawił siano. A tak poważnie to się nie dziw. Przez lata wmawiania
          konsumentom jakie to zdrowe, nagle okazało się, że nie bardzo. Sprawdź sobie
          chociażby kaloryczność tego "super zdrowego" danka.
          • Gość: vesna Re: Mam zamiar w drugim wcieleniu. IP: *.torun.mm.pl 31.10.05, 18:15
            :) W poście do którego pijesz akurat nie ma słowa o tym, czy to zdrowe, czy
            niezdrowe - ale, że to smaczne. Więc nie rozumiem uwagi. Co do kaloryczności też
            nie widzę związku, bo kalorie to nie jest trucizna, a śniadanie powinno być
            kaloryczne, czyż nie? To niby nie mój problem, bo nie mój wątek, więc
            przepraszam, że się wtrącam.
            Dla mnie musli to strasznie ogólne pojęcie. Nie wiem, czy lubię musli. Ale za to
            lubię płatki owsiane z mlekiem i bakalie do pogryzania :) Czyli poszczególne
            składniki z osobna - lubię, ale tego wszystkiego razem w formie musli - jakoś
            nie bardzo.
    • joanna.d.arc Bomba kaloryczna 01.11.05, 08:39
      Nie jadam, bo dbam o linię. Nie wiem co w tym zdrowego - sam cukier (bakalie i owoce kandyzowane). Owszem, smaczne ale niezdrowe.
      • Gość: bum Re: Bomba kaloryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 09:39
        No to nie wiem,jak ty dbasz o linie...
        Jogurt-samo zdrowie
        płatki-zdrowe,polecane dla odchudzajacych sie, zdrrrrrrowe!!
        A bakalie? to jest własnie ten dobry rodzaj cukru.A zreszta nie musisz ich
        dodawac,moga byc swierze owoce.
        • Gość: Haha!!! Re: Bomba kaloryczna IP: 211.204.10.* 01.11.05, 14:15
          Muesli z owocami suszonymi 325 kcal
          z rodzynkami i orzechami 375 kcal
          nogi wieprzowe 274
          parówki z kurczaka 259
          pieczeń wołowa duszona 155
          wybieram zamiast obroku i siana pieczeń.
          • kikkera Re: Bomba kaloryczna 01.11.05, 17:04
            wnioskuję, że podane kalorie odnoszą się do 100gr produktu?
            Czy udało Ci się kiedyś zjeść 100 muesli (to jest 1/3 opakowania...) na jeden
            raz? Natomiast raczej rzadko zdarzają się 100 gr porcje nogi wieprzowej ;-)
            Z tego co się orientuję, to trzeba zwracać większą uwagę na zawartość tłuszczu
            w spożywanej żywności, a tutaj jednak ww. nogi przewyższaj muesli :-)
            • Gość: ja 100 g gotowego do spożycia! nie suchego! IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 01.11.05, 17:55
      • Gość: ich to polecam płatki owsiane instant IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 01.11.05, 17:57
        zalane mlekiem, lub czystymi sokami (bez dodatku cukru). Znakomicie syci i nie
        tuczy! ;)
    • Gość: mm Re: Musli podbiło moje serce i żołądek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 12:55
      ja kupukę niemieckie- rewelacja i nieporównywalne do naszych:)
      • Gość: mimi Re: Musli podbiło moje serce i żołądek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 13:06
        ale jakie niemieckie?I gdzie kupujesz?
        • sikoreczka91 Re: Musli podbiło moje serce i żołądek... 01.11.05, 14:49
          Racja, Niemcy mają duży wybór dobrego musli...ja niedawno jadłam hmmm Emco (czy
          coś takiego), chyba czeskie i było mniam, tylko śliwki suszone trochę twarde. A
          co do KALORYCZNOŚCI to osoby chorobliwie ograniczające kalorie na pewno się na
          nie nie zdecydują. Bo wszysto co zdrowe, nie zawsze jest mało kaloryczne!
          Wystarczy jakiś umiar i wszystko będzie ok! I jeszcze jedno- pieczeń na obiad?
          Bardzo chętnie! Ale na śniadanie?...Nie bardzo...

Pozdro dla fanów musli i muesli (różnie się pisze;)
          • Gość: łobuz Re: Musli podbiło moje serce i żołądek... IP: *.gazeta.pl / 193.145.231.* 01.11.05, 15:18
            sikoreczka91 napisała:
            > Wystarczy jakiś umiar i wszystko będzie ok! I jeszcze jedno- pieczeń na
            obiad?
            > Bardzo chętnie! Ale na śniadanie?...Nie bardzo...
            Na zimno? Z dobrym pieczywem? A czemu nie? To co jesz na śniadanie Wielkanocne?
            Musli? Nie wyobrażam sobie.
            • sikoreczka91 Re: Musli podbiło moje serce i żołądek... 01.11.05, 15:46
              wszytko zależy od inwidualnych upodobań, np. mięso na śniadanie- nie ma dla
              mnie takiej opcji, musi być nabiał i jakieś zboża, owoce
              A WIELKANOC JEST RAZ W ROKU WIĘC PRZEŻYJĘ :)
              • Gość: mimi Re: Musli podbiło moje serce i żołądek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 16:25
                zgadzam sie z sikoreczka.Sniadanie to sniadanie.Podobnie niechetnie patrze na
                pomysły jedzenia rano pizzy z poprzedniego dnia.Brrrr...

A Wielkanoc to tradycja.Czesto zreszta to sniadanie jest dosc pózne.
    • Gość: irenka same jesteście bomby kaloryczne IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 01.11.05, 19:49
      Biedronkowe najlepsze i najtańsze. mmm pychotka, i z jogurtem z biedronki
      jeszcze lepiej smakuje. a jeśli chodzi o kaloryczność to fakt, ale kto zjada na
      śniadanie 100 g musli?? ja jem tak łyżkę-dwie,a to już nie 400 a jakieś 150 kcal
      :P a parówki, 2 sztuki to ok 150 g, czyli te wasze ponad 500 kcal :) smacznego,
      życzę musliżercom, nie parówkożercom, a poza tym cukrem błonnik i wiele innych
      cennych rzeczy potrzebnych organizmowi, w parówce tylko tłuszcz i śmieci, do
      parówki buła z masłem, a do musli jogurt, jedzcie to co chcecie, ale nie mówcie
      mi tu, że musli jest aż tak kaloryczne i niezdrowe
      • jollka2 jogurt z biedronki - hmmm dziwne :)) 02.11.05, 11:30
        • anmanika Re: jogurt z biedronki - hmmm dziwne :)) 02.11.05, 11:40
          Bardzo lubie musli na śniadanie, jak je zjem to nie jestem głodna cały dzień
          (ale mi się zrymowało) Ponieważ patologicznie nie lubię rodzynek wybieram
          wariant bezowocowy i ten to na pewno nie jest kaloryczny.
    • kohol Re: Musli podbiło moje serce i żołądek... 02.11.05, 13:05
      Jadam musli, oczywiście :)
      Jakie? Normalne. Takie płatki żytnie, sezam, słonecznik, dynia, migdały,
      orzechy, wiórki kokosowe, siemię lniane, czasem papaja, banan...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka