nadwaga

(16 wyników)
  • Witam, może temat postu nie odzwierciedla w 100% problemu ale będę starać się go przedstawić. Mam 21 lat, 168cm wzrostu. W październiku 2010r. ważyłam 78kg. Jako że przygotowywałam się do ślubu, stosowałam dietę. W grudniu ważyłam juz 70 kg. W styczniu okazało się że jestem w ciązy. Termin na połowe wrzesnia. W 13 tg ciązy ważyłam znowu to 78kg. Idąc do porodu ważyłam już 97,5 kg. Nie pamiętam ile ważylam po samym porodzie. W listopadzie 2011r. wazyłam 87kg. W listopadzie dostałam od ...
  • Dzisiaj sie dowiedzialam,ze nie moge zajsc w ciaze,bo jestem za gruba...wyniki moje i meza sa ok....Miala tez tak ktoras z Was?zalamac sie idzie..
  • Cześć wszystkim, mam następujący problem: mam 166cm wzrostu i waże (od niedawna) prawie 77kg (BMI 28). Jeszcze w tamtym roku ważyłam 63kg i juz wtedy lekarka mówila, ze mam duża nadwage i nie powinnam więcej przytyc, a mialam wtedy BMI 23. Ale przytyłam w mgnieniu oka, w końcu nie mogło byc inaczej skoro brałam antydepresanty i hormony na endometrioze i na dodatek mam podejrzenia niedoczynnosci tarczycy, ale jeszcze nie wiem bo jestem w trakcie badań. W kazdym razie czuje sie ter...
  • Jakies 2 lata temu odstawilam Diane-35. Od tego czasu mam poczucie, ze z moim zdrowiem nie wszystko jest w porzadku. -Mam nadmierny apetyt, bardzo przytylam -Mam bardzo duże problemy ze skórą (bolące ropne pryszcze, zwłaszcza na twarzy ale i plecach, dekolcie etc.) -Mnóstwo nowych rozstępów - takich czerwonych, które nie chcą jasnieć -Przetłuszczające się włosy, okropny tłusty łupież, tłusta skóra -Poczucie zmęczenia, ospałości i ociężałości, często spuchnięte nogi i poczucie ogólnego...
  • Witam Was dziewczyny! Może któraś z Was ma lub miała taki problem jak ja... otóz od jakiegoś roku choruję na zwyrodnienie kregosłupa z uciskiem nerwów na prawą nogę. pracowałam,byłam bardzo aktywna,chodziłam na aerobic,jeżdziłam na rowerze.poniewaz mam tendencje do tycia,po ciąży schudłam 27kg.Moja waga oscylowała pomiędzy 60-65kg.I dopadło mnie choróbsko!Zero pracy,zero cwiczeń,zero rower NIC!!!Tylko leżenie i dreptanie po domku.Nawet do sklepu wyjśc nie mogłam... mój mąz to do...
  • wiem że po tabletkach się tyje ale interesuje mnie czy możliwe jest aż tak duże przybranie na wadze? jestem półtora roku po porodzie, od powiedzmy 10 m-cy biorę pigułki, najpierw Dianę 35, potem Cilest i teraz wróciłam do Diany, musze brać te ze względu na cerę i dość bogate owłosienie myślałam początkowo że po ciąży się roztyłam ale już kilka m-cy próbuję dojść do normalnej wagi i nic, ważę 75 kg gdzie zwykle nie przekraczałam 60 kg i tu moje pytanie, czy jest możliwe żeby owe tabletk...
  • Witam Od jakiś 5 miesiecy mam rzadkie miesiączki tak co 46dni a nawet raz 58. Mam 28 lat i jeszcze nie rodzilam. Wczesniej mialam w miare regularnie co 32- 34 dni. Mam już umowioną wizyte u ginegologa ale mam pytanie do tych Pań co maja zdiagnozowaną torbielowatość jajników jakie inne objawy twarzysza tej chorobie. Owlosienia nadmiernego nie mam, nadwagi tez. Bardzo sie boje tej choroby. Rozumiem ze tylo przez USG da sie ja zdjagnozowac?
  • Mam problem z wagą po urodzeniu córki. moja waga zamiast iść w dól idzie z miesiąca na miesiąć w góree:( biore letrox25 na tarczyce niestety waga ani dregie nie obzerama się nie jem słodyczy mama problem z wypróznianiem raz na dwa tygodnie nie wiem czy to ma wpływ na wagę? nie wiem do jakiego lekarza sie udać biorę także tribux na lepszą pracę jelit efektów narazie nie widac biorę go miesiąć zaczynam się zastanawiać moze tabletki anty mi nie pasują wydaję mi sie odkąd biorę przytylłąm j...
  • Jakie są najlepsze tabletki antykoncepcyjne które niespowodują tycia?
  • Czy ktos z Was wie,w jakim wieku zaczynja sie pojawiac cykle bezoulacyjne??
  • Moja ginekolożka nie chce mi przepisać żadnych tabletek antykoncepcyjnych. Jako argument podaje moją dość sporą nadwagę. Zrobiłam sobie badania i wszystko mam w normie: cukier, cholesterol, tarczycę. A ona ciągle macha mi przed oczami broszurą, w której jest napisane, że osoby z nadwagą brać nie powinny i już. Dodam jeszcze, że stosowałam tabletki antykoncepcyjne przez 3,5 roku. Ale z powodu zmiany miejsca zamieszkania musiałam zmienić ginekologa. No i ta nowa twardo stawia na swoim i ...
  • Czy takie wyniki badań mogą wskazywać na PCO? 7 d. c. Estriadol 82 pg/mL FSH 5,470 mIU/mL LH 7,060 mIU/mL Progest. 0,12 ng/mL Prolaktyna 14,60 ng/m
  • Czy są jakieś przeciwwskazania dla pań z otyłością/ spooorą nadwagą do ciąży? Mam koleżankę która się uparła i "na złość" zaszła w ciążę, a ma dość spora nadwagę, stawy kolanowe jej się sypią od ciężaru ciała, ale bardzo chciała tego dziecka pomimo wszystko... Inna znajoma przeszła ciążę bezproblemowo i urodziła zdrowego synka, a miała jakieś 30kg nadwagi...
  • Denerwuje mnie to , że Polsat wszystkie programy od TVN. Jest tak w przypadku Życiwej Szansy - od Milionerów, Zerwanych więzi - od Wybacz mi, no i teraz 2 światy. Na dodatek wszyscy z Polsatu beszczelnie mówią, że to zupełnie inny program od Big Brother
  • Przez rok brałam tabletki anty - najpierw rigevidon, ale miałam po nim zły nastrój, poprosiłam lekarza o inne tabletki - zmienił mi na microgynon, ale te tabletki mają taki sam skład (wg mojego lekarza różny), oczywiście zły nastrój nie minął, ciągle byłam zła albo ryczałam, w końcu tabletki odstawiłam (pół roku temu), jednak chciałabym wrócić do tej formy antykoncepcji. Mam pytanie - czy żebym czuła się lepiej psychicznie powinnam zażywać tabletki z mniejszą czy większą ilością h...
  • Dziewczyny moze to i niepowazny problem ale dla mnie jest dosyc dokuczliwy. Zawsze należałam do zmarzluchów, chociaz moje wyniki krwi byly w normie, teraz tzn. w 20 tyg. ciąży moje dlonie prawie cały czas są lodowate!!! Facet boi się mnie:) dodam że hemoglobinę mam 12,5 co ponoc jest w mormie, ekg na początku ciąży tez nic nie wykazało... co robic...?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się