Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      nawiedzony dom

nawiedzony dom

(4 wyniki)
    • Pewnego razu burmistrz miasta postanowił zburzyć stary cmentarz i zbudować na nim osiedle mieszkaniowe domków jedono - rodzinnych. Do jednego z domków wprowadziła sie rodzina państwa Tomeckich wraz z dziećmi curką Żanetą i synem Pawłem. W ich domu korytarz rozciągał sie od pokoju Żanety i Pawła do salonu, kuchni, łazienki, toalety oraz sypialni rodziców. A na środku tego długiego korytarza stała wielka, stara drewniana szafa. Żaneta bardzo bała się mieszkać na drugim końcu korytarza. Każ...
    • Przeczytałam "Ktoś we mnie" Sarah Waters (bardzo wciągająca, dobra książka - polecam) i chcę więcej ;) Będę wdzięczna za propozycje :)
    • Zwracam się do ekspertów, bo sam z tym gatunkiem powieści obcuje od niedawna. Proszę o pomoc. Please... Powiedzcie mi, w których polskich kryminałach pojawiają się wątki ze zjawiskami nadprzyrodzonymi, paranormalnymi. Może to byc cokolwiek, ale traktowane raczej serio, (przynajmniej do rozwikłania zagadki) bo nie chodzi mi o fantasy, horrory czy s-f. Myslę o duchach, urokach, opętaniach, złych mocach, niewyjasnionych zniknięciach, seansach spirytystycznych, czarach, sektach, r...
    • Mam prośbę; słyszałam, że Joanna Chmielewska pisała również książki dla dzieci/młodzieży; te o których wiem to "Skarby" i chyba "Nawiedzony dom" Czy ktoś z was mógły mi pomóc i podać mi tytuły wszystkich książek Cmielewskiej, które napisała dla dzieci, młodzieży (lub gdzie narratorem jest dziecko) bardzo proszę :-) pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się