Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      nowoczesny

nowoczesny

(16 wyników)
    • Witajcie :) Kto wie, lub kto miał już styczność z nowoczesnymi domami takimi jak np. Słyszałem że zbudowanie takiego domu kosztuje sporo, lecz po kilku latach się zwraca inwestycja. Wie Ktoś czy można też dostać jakąś dotację ? W jakiej wielkości ? Gdzie trzeba iść ? Z góry dziękuję za podpowiedzi :) Pozdrawiam.
    • Ach ci biedni lekarze!
    • Świetna robota, przynam, że domy w takim stylu są dla mnie dużo bardziej atrakcyjne niż współczesne dworko - domki. Domy w podobnym stylu powstały pod Wrocławiem www.pleneri.com/?p=40, tylko że na osiedlu brakuje jakiejkolwiek infrastruktury :)
    • Fajny dom, a redaktorzy ciagle nie nauczyli sie pomniejszac obrazkow. Od lat nie potrafia sie nauczyc, a chyba nawet nie widza, ze maja problem.
    • Nie jest prawdą że duża ilość wody w zładzie powoduje zwiekszone zapotrzebowanie na energie do ogrzewania. Jesli rury nie idą w zimnych piwnicach ( atak jest najczęściej) to i tak cała ilość ciepła zawarta w wodzie dostaje sie do pomieszczen ogrzewanych. Owszem instalacja ma większa bezwładnośc, czyli wolniej reaguje na regulacje, ale to w normalnych murowanych domach jest bez znaczenia. Ich bezwładnośc cieplna jest o wiele wieksza niz wody w zładzie. Nikt nie ma potrzeby stałego ...
    • Witam:) Potrzebuje pomocy i pomysłu na zaprojektowanie nowoczesnego kominka narożnego w salonie 30m2 z aneksem kuchennym 8m2- co jest potrzebne i kto sie tego podejmie czekam na pomoc:))))
    • nie mieścili się na 166 m^2; biedaczki.... A sam dom bardzo fajny, lubie taką elegancką architekturę, a nie te pstrokate gargamele, które w większości wyrastają na przedmieściach polskich miast.
    • Witam, kochani jestem w trakcie remontu, zakupiłam na allegro 2 kinkiety ceramiczne nad kanapę rogową.Zastanawiam się jaki żyrandol pasowałby do takich kinkietów.Orientowałam się że są też takie ceramiczne do malowania - ale nie wiem jakby to wyglądało.Może ktoś z Was mógłby mi pomóc w doborze żyrandola, bedę wdzieczna za wszystkie podpowiedzi. Poniżej wklejam stronę z tymi zakupionymi kinkietami. www.allegro.pl/item1046028028_lampa_kinkiet_ceramiczny_allan_od_producenta.html
    • Witam, plaunjemy wkrotce dokonac malej destrukcji w przedpokoju - caly jest w przedpotopowej boazerii. Chcemy ją zedrzeć, ale niestety tam, gdzie obecnie sa przerwy w drewienkach, widac, jak spod spodu wyziera...tapeta. Az sie boje myslec ile to wszystko ma lat. Zastanawiamy sie ile nas to bedzie kosztowac wysilku i pieniedzy, bo jest duze prawdopodobienstwo, ze sciana pod boazeria i pod tapeta bedzie wolac o pomste do nieba. Czyli wyrownywanie, szpalchowanie i co tam jeszcze pewnie be...
    • własnie położylismy gres w przedpokoju i kuchni, niedlugo panele w pokojach .. i tu ptzychodzi nasz dylemant... poszukujemy listew wykończeniowych ale w kolorze aluminium, srebrnym, stalowym badz pochodnym. Zalezy nam na nowoczesnym wygladzie, a nie tradycyjnych cokolikach i listwach drewnianych czy drewnopodobnych. nie wierze ze nie ma jakiegos nowoczesnego wykończenia miedzy podloga a sciana.. prosimy o rade ;)
    • Czy ktos z Was ma raufaze? Jak sie sprawdza? Czy nadaje sie do nowoczesnego wnetrza? Obawiam sie, ze troszke moze do niego nie pasowac... Zalezy mi na szybkim i niedrogim zamaskowaniu nierownosci scian w calym domu. Moze polecicie jeszcze cos innego?
    • Szukam ciekawego rozwiazania do ogrodzenia ogrodka przy kawiarni. Standardowo i najtaniej bylyby pergole ale myslalam o czyms przezroczystym i niedrogim i niespotykanym Pleksia? Mysle tez o zadaszeniu (w pozniejszej porze tzn na jesien) Szukam w gazetach, internecie ale moze cos podpowiecie Dziekuje
    • Poszukuje wykonawcy mebli pokojowych na wymiar: Projekt: dół: dluga, niska komoda z szufladami, góra: połki + szafka wisząca z drzwiczkami przeszklonymi i aluminium. Styl: nowoczesny Material: plyta fornirowana. Czy ktos mi pomoze znalezc wykonawce bo mnie sie na razie nie udalo? Są oczywiscie firmy sprzedajace odpowiadające mi meble włoskie i niemieckie ale ceny są kosmiczne.
    • cześć, teraz nadszedł w naszej budowie etap na rozmyślania nad komikiem. na pierwszy "ogień" poszedł Biokominek ale odpadł.... teraz jest " na tapecie" nowoczesny kominek tradycyjny :) czyli palenie tradycyjne, wygląd nowoczesny. wymarzyłam sobie coś prostego bez półek na puchary czy wazony:) może macie jakieś pomysły lub wskazówki z własnego doświadczenia jak sie do tego tematu zabrać? może taki kominek typu "okno" w ścianie t jednak zły pomysł? jak mieć coś nowoczesnego ale nie przypo...
    • Gdzie (oprócz Bartyckiej) są sklepy z dużym wyborem klamek, z długim szyldem, do drzwi wewnętrznych oraz z nowoczesnymi żarandolami do salonu? Pozdrawiam
    • Prosze was o ocene tego projektu www.projekty.ign.com.pl/projekt.php? opcja=kosztorysy&id=152&nazwa_projektu=ISKIERKA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się