obfite

(82 wyniki)
  • Witajcie 15 pazdziernika urodzilam synka przez cc poniewaz mialam torbiel na janiku oczyszczalam sie do 16 listopada za 2dni dotalam nastepne plamienie a po dniu krwawienie ze rady dac sobie nie moge ktore trwa do teraz czuje sie coraz to slabsza a mialam po cc anemie podobniez sporawa ale jakos wrocila krew do normy.Leje sie ze mnie strasznie i nie wiem co mam myslec czy to krwotok czy tez tak obfity okres choc po porodzie tak nie cieklo ze mnie jak teraz boje sie rowniez o ta anemie.W czwar...
  • Jutro wyjeżdżam na wycieczkę. Niestety mam bardzo silny okres, nawet tampony nie dają rady nad dłuższą metę, a przede mną podróż, autokar itp. Jest jakiś środek lub medykament zmniejszający krwawienie? Może jakieś domowe metody? Kiedyś mówiono o vit. c, że w dużej dawce pomaga. ??
  • Witajcie. Mam 18 lat i różne problemy z miesiączkowaniem. Rok temu brałam plastry system sequi, aby uregulować miesiączkowanie. Po odstawieniu wszystko było w porządku, do kwietnia tego roku, gdzie okres zanikł. Jednak w lipcu pojawił się znów. Na początku było to króciutkie plamienie, jakby brązowe, potem czerwone (zaledwie 3 dni) , więc pomyslałam ok. Niestety kilka tygodni później, zaczęły się znów plamienia, najpierw ciemno żółte, potem brązowe, a potem krwawienie, choć dość skąpe ...
  • Mma pytanie.Od początku mam obfite okresy (podobno po mamie), które mi czasem utrudniaja codzinne zycie.Okres trwa przeciętnie 6 dni.Przez pierwsza połowę okres jest b.obfity, są niewielkie skrzepy, budzi mnie to w nocy kilka razy, musze co godzine zmieniac podpaski.Raczej wtedy sie z domu nie ruszam, bo przejde ze 100 metrów i musze leciec do łazienki:-/ Jestem jeszcze młoda.W dodatku okres jest nieregularny,ostatnio mi sie spóxnił o miesiąc. Mma pytanie czy sa na to jakieś pr...
  • Mam tak od zawsze...Jak lykam pigulki antyk.jest ok,ale ze wzgledow ,ze planuje zajsc w ciaze je odlozylam.W ciaze zajsc nie moge a przezywam istne potopy....Czy tez ma ktos krwawienia krwotoczne???
  • to już którys z kolei tak obfity okres...tampon muszę zmieniać co godzinę, bo już przecieka;noszę tampon i podpaskę, w nocy nastawiam budzik, bo gdybym nie zmieniła, to rano pływałabym we krwi...co może byc tego przyczyną, czy powinnam sie martwić?
  • Moja siostrzenica od pol roku dopiero ma miesiaczki sa one bardzo obfite i trwaja okolo 10 dni,nie pamietam jak bylo u mnie,rodzice sie niepokoja.Acha w tym miesiacu byl jeden dzien i skapo,czy to normalne? Nie zabardzo wiedzialam gdzie zapytac.
  • Juz od dziecka tak mam:( Jak mam okres to lepiej z domu nie wychodzic... Przyczyna moga byc miesniaki macicy,gdzies indziej czytalam otylosc...U mnie ani jedno ani drugie nie wchodzi w rachube.... Lykalam tabletki antykoncepcyjne i bylo wreszcie wszystko OK.Po 7 latach brania,odstawilam ,bo chce miec dziecko,a okres znowu BARDZO OBFITY.... Co robic? Jak sie leczyc? Ma tez tak ktos??
  • Czym moze byc spowodowana bardzo obfita owulacja? Trwa juz szosty dzien i nie maleje jej natezenie
  • Ja od dwoch lat bralam pigulki, obecnie ponad miesiac nie biore. Martwia mnie moje obfite miesiaczki bo z tego co slyszalam to podczas brania pigulek powinno byc tylko plamienie a ze mnie sie niemalze lalo. Na noc bralam dwie podpaski a i tak przescieradlo bylo mokre. Wychodzac z domu wkladalam tampon, ktorych staram sie unikac od trzech lat po operacji torbieli na jajniku (wycieto mi wtedy jeden jajnik). W dniu wziecia pierwszej pigulki krwawienia szybko slably ze zrozumialych po...
  • podczas stosunku zalewam falami sluzu partnera. na tyle jest on obfity ze powoduje dyskomfort jesli chodzi o odczucia wszelkeigo rodzaju mego partnera. skad taka obfita wydzielina? co ejst przyczyna?
  • Ma tez ktos tak jak ja??
  • ostatnio mam takie miesiączki, że początek, tak ok 3 dni jest skąpe krwawienie, a potem to jakby kran ktoś odkręcił. i w związku z tym pytanie, jakie są dobre(czytaj duże podpaski)?. Zawsze i tak używam 2 naraz. Albo może coś innego? Tamponów nie mogę, bo mam spiralę. Uprzedzając pytania, z moim zdrowiem wszystko ok
  • Czy obfite skrzepy w krwi miesiaczkowej, a sama krew gesta to naturalne? Do tej pory tego w takim stopniu nie zaobserwowalam, a tym razem to wrecz - przepraszam za obrazowosc porownania - jak kawalki drobiowej watrobki. Po chlusnieciu wszystko przemaka, bo taka ilosc i konsystencja nijak nie wchlania sie w podpaske. Poniewaz nigdy wczesniej sie z tym u siebie nie spotkalam to pytam na forum, bo nie ukrywam, ze sie martwie.
  • Witam Mam od wczoraj miesiaczke,pol dnia przelezalam konajac z bolu brzucha,dzis juz mnie tak nie boli (moze to zasluga 2 ibupromow)natopmiast dzieje sie cos dziwnego,mam tak bardzo obfita miesiaczke ze nie wiem czy nie nazwac tego jakims krwotokiem,od godz.14.00 zmieniam tampon co pol godziny bo przecieka,przy tym jak go usuwam mzaobserwowalam wielkie skrzepy krwi (wygladaja jak surowa watrobka)przepraszam,za tak realistyczny opis...ale nie wiem co robic.Nigdy tak nie mialam,c...
  • co przywiezc kolezance, ktora skarzy sie na bardzo obfite, zielono zolte uplawy, z malymi grudkami. jest daleko od PL, i wraca dopiero za 1,5 miesiaca. przez najblizszy tydzien bedzie jeszcze w rosji, pozniej przemierzaja z grupa chiny, wietnam i indie. nie sadze aby mozliwa byla tam wizyta u ginekologa, jes to wyprawa survivalowa po malozaludnionych terenach. dolaczam do niej za 5 dni i bardzo potrzebuje szybkiej rady.
  • mam 41 lat i zaczla sie wielki problem a mianowicie obfite miesiaczki,ginekolog ze szpitala ,po badaniu usg stwierdzil ze moze to byc okres przedmenopauzalny ,dal duphaston od 19 -28 dnia cyklu.A ja juz nie mam sily,podczas okresu zuzywam ok 6 paczek podpasek o najwiekszej chlonnosci,moze znacie jakies ziola ktore pomoga mi choc troche zmniejszyc krwawienie? ginekolog nie reaguje na moj problem,zupelnie go lekcewazy a ja czuje sie slabo,nie dosc ze boli[od lat mam bolace okresy,to...
  • Mam bardzo obfite miesiączki, nie wyrabiam ze zmienianiem się, tampon w rozmiarze SUPER przecieka mi po 15 minutach, to jest masakra i trudno mi z tym normalnie funkcjonowac. W zeszłym miesiacu pojechałam na pogotowie bo bałam się że się wykrwawię, skrzepy wielkości pięści i masa masa krwi. Lekarz po badaniu w szpitalu stwierdził że nic mi nie jest i taka moja uroda. Chodze regularnie do ginekologa, nie mam endometriozy, zaburzeń hormonalnych, ani żadnej wady narządu rodnego, wyniki us...
  • jakich witamin moze brakowac w takiej sytuacji, prosze o odp dziewczyny majace ten sam problem oraz pania doktor.
  • Od dawna mam obfite miesiączki. Do tego stopnia, że regularnie wpadam w silną anemię- biorę żelazo przez kilka miesięcy, wyniki sie poprawiają, przestaję brać, i po kilku miesiączkach znowu nie mam siły do życia... Pani doktor wykluczyła różne przyczyna tego stanu, jej zdaniem problemem jest niedobór progesteronu. Uważa też, że najbardziej pomogłoby mi założenie wkładki hormonalnej Mirena. Szukałam w necie wiadomości na ten temat. Podobno u niektórych kobiet zatrzymuje sie miesiączka, a...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się