oprogramowanie

(5 wyników)
  • Spółka Softaware Design & Management należąca do grupy Capgemini otwiera w lipcu we Wrocławiu swoje centrum rozwoju oprogramowania. Biuro wrocławskie dołączy do sieci biur zlokalizowanych m.in w Monachium, Zurichu, Hamburgu i Berlinie. Firma ta zajmująca się również consultingiem IT przygotowuje oprogramowanie dla takich firm jak BMW, Deimler Chrysler, Dutsche Telekom, Hypovereinsbank, Thomas Cook czy ThyssenKrupp.
  • Siemens sprzedał 'komórki' Dział telefonii komórkowej Siemensa został uznany za nieudaną próbę wejścia na rynek elektroniki użytkowej Siemens odsprzeda nierentowny dział produkcji dział telefonii komórkowej tajwańskiej firmie BenQ, co przyniesie mu 350 mln euro. Nabywca zapłaci 300 mln euro gotówką, a resztę swoimi akcjami. Transakcja ma dojść do skutku najpóźniej we wrześniu. BenQ będzie mógł przez 5 lat posługiwać się znakiem firmowym Siemensa. Inwestrzy chwalą decyzję Nowa ...
  • Witam, czemu sie nikt nie chwali faktem, że Wrocław (UM) jako pierwsze miasto w Polsce wdroży zintegrowany system zarządzania oparty o oprogramowanie SAP? Dla mniej zorientowanych to jest absolutny lider na rynku oprogramowań dla przedsiębiorstw. To mniej więcej tak, jakby nagle nasz Nowy Ratusz zaprojektował Ghery. Aktualnie wdrożony jest moduł HR a w najbliższym czasie ruszają wdrożenia modułów zarządzania finansami i majątkiem. Wrocław znalazł się też w finale rankingu "Lid...
  • Heh, nawet nie wiem jak to powiedziec... Sprawa wygląda tak. Dzisiaj dokonałem ostatnich poprawek w oprogramowaniu strony i przystąpiłem do jej instalowania na Tripodzie. Przegrałem Wszystkie pliki, dokonałem potrzebnych CHMOD-ów, przegrałem struktury tabel do bazy MySQL i skonfigurowałem całość. Zacząłem dodawać fotki, a potem pierwsze (a w zasadzie pierwszą) inwestycje. Co się okazało? Choć oprogramowanie strony działa bez zarzutu (tak w sumie to praktyczne testy z udziałem odw...
  • Capgemini Polska otwiera we Wrocławiu Centrum Rozwoju We Wrocławiu powstaje Centrum Rozwoju Oprogramowania i Usług Informatycznych firmy Capgemini. Podobne ośrodki działają m.in. w Monachium, Frankfurcie, Berlinie, Hamburgu i Zurichu. Pracę w nowo tworzonym centrum znajdzie w ciągu najbliższych dwóch lat blisko 140 osób. Capgemini poszukuje głównie absolwentów kierunków ścisłych, w tym informatycznych i inżynierskich. O wyborze Wrocławia, jako miejsca ulokowania kolejnej inwesty...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się