ozu

(4 wyniki)
  • Jestem świeżo po lekturze książki "Wojny walutowe" J.Rickards-a. Pozycja z pewnością warta przeczytania. Oprócz delikatnej sugestii złej woli i niekompetencji FED i departamentu skarbu, autor prezentuje możliwe scenariusze rozwoju wypadków. Mnie uderzyły nowe teorie ekonomiczne oparte o koncepcje systemów złożonych. To jest to! Przynajmniej dla mnie, bardzo przekonywujące. Przy tych koncepcjach, teoria rynków efektywnych wygląda jak jakiś żart. Jedyne czego mi brakowało, to podkreślen...
  • Do obejrzenia na youtube tutaj: www.youtube.com/watch?v=U71-KsDArFM&feature=player_embedded Film przedstawia historię bankowości w usa, czyli o tym jak złe banki się zmawiały by tworzyć bańki, po czym zaprzestawały udzielania kredytów i wywoływały kryzysy. Źródła zła szuka się w Anglii i europie. Wszelkie to zmowy trwają od kilkuset lat, a mechanizmy stosuję wciąż te same. Kontrolując ilość pieniądza na rynku, posiadają wiedzę i władzę nad tym kiedy nadejdzie kryzys. Ponadto banki aktywnie...
  • Kanarek w kopalni mdleje i nieiwlu na to zwraca uwage...
  • Czy ktoś z Was się tym interesuje? Pytam bo ciekawe rzeczy sie dzieją - z dnia na dzień kontrakty tanieją 10x (nie 10% tylko 10 razy ;), można wyczytać totalnie sprzeczne analizy (analitycy UBS jeszcze w kwietniu: możliwe jest $500/oz w tym roku vs. R.Miner z Dynamic Traders w marcu: - cena moze osiagnac $350/oz w ciagu najblizszego roku) - cos tak czuje ze ktos tu kreci niezle lody na puszczaniu takich zajecy o kilkuset tonach zlota ktore maja sie pojawic na rynku :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się