pensja

(10 wyników)
  • W oparciu o publicznie dostepne raporty, żeby nie zdradzać tajemnic, czyli o Sprawozdanie finansowe za 2011 r. - średnie wynagrodzenie (wynagrodzenia/ilość zatrudnionych) w okresie 2011-2010 wzrosło w PKO BP o 5,8%. Czyli powyżej inflacji.
  • Nie wiem jak wy, ale ja dostałem obniżkę pensji i tak tego nie zostawię. Podzielenie bonusa po 8% miesięcznie daje 96%, podczas gdy bonus wynosił w ostatnich latach 110-120% i nic nie wskazywało na to, żeby w tym roku miał być niższy, skoro firma miała rekordowe zyski. Jest jeszcze sprawa wartościowania stanowisk i wymysłu szefostwa na podzielenie pracowników według miejsca pracy - Warszawka, miasta wojewódzkie i miasta powiatowe. Wydrukowałem sobie tego maila i zamierzam z nim pójść od ra...
  • zachęcam do lektury.
  • Obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim nie bardzo wiem czy kasa już wpłynęła? Coś ostatnio z miesiąca na miesiąc później dają. Tak zauważyłam a może tylko ja nie dostałam? Proszę o info. Dzięki z góry.
  • Mam pytanko, jeśli nie życzę sobie by ktoś oglądał wysokość mojego wynagrodzenia czy otrzymanej premii itd, to czy jest taka możliwość odgórnego zablokowania tj. wejscia jednego pracownika na pobory drugiego??? W ZORBIE była taka blokada. Czy ktoś z góry nad tym panuje i sprawdza czy są tacy pracownicy, którzy oglądają innych pobory??? Jest ochrona danych osobowych ale czy poborów to też dotyczy??? Czyż nie łamane jest prawo,a jeśli tak to jakie......
  • Pracuję w CRB w Łodzi, jak wszystkim wiadomo biuro to jest do likwidacji. Stracę pracę prawdopodobnie w roku 2011. Czy ktoś wie jakie mają być odprawy dla zwalnianych pracowników? Co się zmieni w stosunku do odpaw z roku 2010?
  • Ten post kieruję do Zarządu Banku, do związków zawodowych a przedewszystkim do pracowników którzy zarabiają najmniej w Banku. Trzeba ujawnić prawdę o najniższych zarobkach w PKO. Nie może być tak by w najwiekszym Banku w Polsce ludzie zarabiali głodowe pensje. Płaca minimalna powinna zostać podniesiona do minimum 2 tys. zł brutto. Ludzie na to zasługują. Proszę podawajcie region, Waszą najniższą pensję brutto bez dodatków i bez premii oraz jaka jest to część etatu (pełen, 3/4, 7/8...
  • Jestem właśnie na urlopie i nic mi nie wiadomo o podwyżkach, czy w łodzi juz je przyznawano???!!!
  • Tez się cieszę z niebywale dużego bonusa, ale... No własnie, jest jedno ale. Jednorazowa, nawet dość spora kwota wpadająca na nasze konta nie jest w stanie zmienić prostego faktu: nadal zarabiamy bardzo kiepsko. Zgodnie z dekalracją byłego juz prezesa Podsiadły płace miały zbliżac się do sredniej w sektorze bankowym. Na razie nic takiego nie ma miejsca. Może w innych bankach nie ma bonusów, może są, nie wiem. Ale wiem, że sredie place są tam dużo wyższe. Dlatego wzrost comiesięczne...
  • 1. Podwyższenie pensji o co najmniej 1000zł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się