pilot

(5 wyników)
  • Witam, mam nadzieję, że trafiłem na dobre forum, żeby zapytać o to, o co chcę zapytać. :) Mam takie pytanie dotyczące serialu obecnie nadawanego w TVP2 w czwartki wieczorem - serialu s-f pt. "Battlestar Galactica": czy obecnie nadawane odcinki, a było ich jak narazie 2, czy nie są one przypadkiem pilotem, który był już - chyba w zeszłym roku - nadawany także w TVP (później powtórzony na stacji AXN)? Tzn. ten pilot, to był tzw. miniserial - 2 odcinki po około 1,5h, razem 3h i...
  • Bardzo chce te książkę, a wiem o czym jest z opowiadania kumpla. Gdyby ktos podał mi tytuł byłbym wdzięczny. Książka jest o szkole pilotów gwiezdnych. Opowiada o szkoleniu jednego z nich i przystąpieniu do ostatecznego egzaminu, który polega na symulacji kosmicznej bitwy. Gdy chlopak zdaje egzamin rozwalając wrogów, dowiaduje się że owa symulacja nie byłą wirtualna i sterował prawdziwą flotą setki tysiecy lat swietlnych od miejsca egzaminu. Dowiedział się że zniszczył całą obcą rasę. - mniej ...
  • ...obcej cywilizacji w którym znaleźli zwłoki pilota (?) i jaja Obcego czy gdzieś ten wątek został w ogóle rozwinięty ? np. czy ta obca cywilizacja była wymarła (jak dawno i z jakiego powodu ? owych Obcych ?), ewentualnie bardzo odległa ? ile czasu mogły przetrwać jaja bez zapasów substancji odżywczych ? nadal mnie to frapuje...
  • Był taki komiksowo-literacki magazyn dla młodzieży.Zawierał krótkie opowiadania oraz komiksy o treści fantastycznonaukowej.Wyszło tego chyba 7 numerów na przelomie lat 70- i 80-tych.To był chyba pierwszy mój kontakt z fantastyką naukową.Czy jeszcze ktoś pamięta ten magazyn ?.Była tam między innymi komiksowa wersja Zaginionego Swiata Conan-Doyle`a,były "przygodówki"z pilotem Robertem walczącym z (chyba?)Czarnym Baronem,jakis komiks na podstawie tekstu Bułyczowa i wiele innych.
  • Z pamiętnika podróżnika Svena Ipognałwlasa Dzień 1 - godz. 17:82 -Ożesz k...a - zaklalem bez entuzjazmu. Repertuar przeklenstw skonczyl mi sie dobrych kilka godzin temu i wszystkie, wielokrotnie uzyte stracily smak, zapach i moc uzytkowa. Co gorsza, podreczny slownik brzydkich wyrazow dawno poszedl na rozpalke, podczas jedne z awarii piecyka atomowego, a nie pomyslalem by zaopatrzyc sie w elektroniczna wersje. A to wszystko przez ten objazd na galaktycznym szlaku do Hakary...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się