Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      po co

po co

(390 wyników)
    • tak dosłownie z brzegu: wiadomosci.onet.pl/slask/pieciu-policjantow-powaznie-rannych-w-wyniku-burd-w-zabrzu/7pr9d wiadomosci.onet.pl/trojmiasto/sopot-200-zamaskowanych-mezczyzn-zaatakowalo-pociag-z-kibicami/krdzb Ostatnio byłam z dziećmi na hipoterapii. To blisko torów kolejowych. W pewnej chwili przejechał pociąg. W każdym oknie po pięć ogolonych na łyso łbów. Wszyscy dzieciom pokazują fucki, ewentualnie hajlują. I rzucają w nasza stronę puste butelki po piwie. Mój mąż mówi: "Zobacz- ca...
    • Ostatnio dość często spotykamy się z tytułowym pytaniem od różnych osób w różnych sytuacjach. Np. mam nową komórkę i pada pytanie " Po co ci taka komórka?", nowy samochód " Po co wam ten samochód, was jest tylko trójka? Dziecko ma wielki pokój, ale podzielony na strefy i przez to nie sprawia wrażenia wielkiego, ale w trakcie budowy, jak komuś mówiliśmy, że jej pokój będzie miał tyle metrów, to od razu pytanie " A po co..? Jedziemy gdzieś w egzotyczne miejsce, to samo pytanie. Przykładów mnóst...
    • ...istnieje slowo i pojecie "antysemityzm"? Zawsze mnie to ciekawilo, intrygowalo i zniesmaczalo rownoczesnie. Wszak drugie pojecie miesci sie w pierwszym, czyz nie? Naprawde musimy wyrozniac jedna rase jako bardziej/czesciej/indywidualniej (?) podatna na to co i tak pozostaje rasizmem?
    • ...jesli ministrem czyni się taką Muchę?;)p
    • Dziewczyny, czytając jeden z wątków natknęłam się na tą stronę alledrogo.pl i nie bardzo rozumiem sens jej istnienia, dla kogo to jest i po co? Sama sprzedaję raczej okazjonalnie, jeśli częściej (jak teraz) to dlatego, że opróżniam szafę syna i tak jakoś dziwnie się czuję, gdy widzę zestawienie moich miesięcznych sprzedaży do czego każdy ma dostęp. Fakt - bez imienia i nazwiska ale nawet miejscowość jest wpisana. Co Wy o tym myślicie?
    • /Są kobiety, które nie mają dzieci bo nie spotkały w życiu kogoś z kim chciałyby je mieć. I ich ból rozumiem. Ale w życiu jest tak, ze nie wszystko można mieć. Czasem trzeba sobie powiedzieć dość. I znam takie pary, które zrezygnowały z kolejnej procedury in vitro bo uznały że widocznie tak ma być. A potem urodziło im się dziecko poczete całkiem normalnie.Nawet in vitro nie gwarantuje sukcesu, często nawet nie za pierwszym razem. Dalego mnie zastanawia po co to wszystko? Mozliwe, że brak mi e...
    • Najpierw upierdliwa ciąża,potem bolesny poród,nieprzespane noce,wycie,śmierdzące pieluchy,potem przedszkole,koszmar szkoły,utrzymywanie na studiach i po,na końcu niańczenie wnuków-jeden ciągnący się do końca życia korowód obowiązków i wydatków. A bywa,że na starość nie ma do kogo gęby otworzyć. Po co to komu??
    • Wytłumaczcie mi, bo nie kumam. Nieekonomiczne to, ciężko zaparkować, a zakupów i dzieci nie wszyscy chyba mają aż tyle,że do osobówki czy kombiaka się nie zmieszczą. Więc po co???
    • No po co? Ze szopka to rozumiem, ale choinka? Jeszcze do tego Boze Narodzenie w grudniu???? ----------------------------------------------------------- moje postanowienie noworoczne : naprawianie świata zaczynam dzisiaj od siebie, przepraszam wszystkich tutaj, których uraziłam niekulturalnym zachowaniem
    • Oczywiście wiem, po co, w Polsce kupuje się niewiarygodną ilość leków, suplementów, witaminek i cholera jeszcze wie czego. Jeździłam sobie dziś rowerem po okolicy - na mojej ulicy, fakt, dość długiej, są trzy, w tym dwie naprzeciwko siebie. Ulica dalej - następna. I następna. Dwie ulice dalej kolejna. Czy jakikolwiek kraj na świecie nas przebija? Co ci ludzie tam kupują w takiej ilości, bo najwyraźniej otwieranie kolejnych aptek się opłaca. I dlaczego potrzebują tego więcej, niż gdzie indzi...
    • No wlasnie tak z ciekawosci pytam gdyz zdaniem 98% (jak nie wiecej) ematek lekarze to idioci, debile, niedouczone matoly, chamy zerujace na biednych ematkach i ich rodzinach. Jak ktorys z nich skonczyl w ogole studia to na bank albo kupil dyplom, albo rodzice mu kazali co prowadzi do jednego wniosku - nie umieja nic. Jak ktos juz cos umie w teorii i jest swiezo po studiach to jest nieopierzonym kurczakiem bez doswiadczenia i tak nic nie umie. Jak skonczyl studia 20, 30 i wiecej lat temu to ...
    • Nie wiem, może przesadzam, ale czasami zastanawiam się, co ludziom w głowach siedzi. Jechałam dzisiaj w tramwaju z dziewczyną i chłopakiem (na oko około 20 lat), którzy mieli na szyi smycz z napisem POLICJA i charakterystycznym znakiem policji. Smycz centralnie wywieszona na kurtkach, więc ciężko było nie zauważyć, a akurat stanęli koło mnie. I tak się zastanawiam: po co ludzie wywieszają takie smycze na widoku? Dla szpanu? Ale jak dla szpanu, to w jakim sensie, celu, po co? Wiem, pewnie pr...
    • Bo tak czytając kolejny i kolejny wątek tym stylu forum.gazeta.pl/forum/w,567,140953096,140953096,mnie_tez_w_koncu_dopadlo_kwas_swiateczno_rodzinny.html to tylko się utwierdzam w przekonaniu iż po to żeby: -zapewnić sobie towarzystwo -zapewnić sobie służących -mieć kim rządzić i mieć nad kimś poczucie władzy :(
    • Mąż był z psem na dworze. Natknął się na dzielnicowego. Dzielnicowy szukał kogoś- nie wiemy kogo - nie znamy tej osoby. Na końcu rozmowy "przebadał" męża alkomatem. Pytam - po co? po jakie licho? Mąż był trzeźwy ale nawet gdyby nie był to co? nie wolno mu mieć psa pod opieką czy jak?
    • Dlaczego na tym forum pewne osoby twierdzą, że one same albo ktoś znajomy żyje cudownie z 2 tysięcy, kupuje z tego dom czy mieszkanie i jeździ na wczasy za granicę? Do tego żyje na luzie. Przecież żyjemy w jednym kraju, wiemy jakie są koszty jedzenia czy opłat, benzyny, ubrań i wiadomo, że to musi być nieprawda. [b]Po co tak kłamać?[/b]
    • Jestem bardzo ciekawa Waszej opinii, bo przypuszczam, że będzie podobna do mojej. Pan, zaznaczę NADAL formalnie żonaty ( rozwód w toku, po 2 sprawach), dzieciaty. Od półtora roku w związku z Panią ( nie była ponoć przyczyną rozpadu związku Pana, bo poznali się kiedy On już rok w Żoną nie mieszkał). Obecnie ze sobą mieszkają, oficjalnie żyją. Pan pada na kolana i prosi Panią o rękę. po co? Ona myśli, oczywiście, że z miłości... Ja obstawiam, że dla zatkania jej dzioba,...
    • Pytanie, jak w temacie. Chce taka forumka blysnac inteligencja, erudycja, a tu... byk. No i po co w ogole zakladac sygnaturke jak sie zle zacytowalo??
    • Mąż ponad 10 lat temu odbył zasadniczą służbę w wojsku. ostatnio dostał wezwanie , po co? ktoś wie?
    • "Jadę przez polskie wsie i widzę - takich pięknych domów nie ma pod Berlinem, Paryżem. To, jak wygląda polska prowincja, dech zapiera. Po czym poznaje się dobrobyt? Po wspaniałych płotach wokół domostw. I nie po kilku samochodach w rodzinie - bo samochód przestał być luksusem, na co też warto zwrócić uwagę - tylko po tym, że tych samochodów nie ma gdzie zaparkować podczas mszy w niedzielę na biednym, podobno, Podlasiu czy na Podhalu." Zatem proszę nie marudzić. :)
    • Pewnie się co poniektóre uśmiejecie ale dopiero teraz zadałam sobie to pytanie. W rodzinie mojej i męża każdy urodziny odprawiał, zapraszał rodzinkę w liczbie kilkunastu osób minimum i wydawał na te okoliczność co najmniej połowę wypłaty. Obstawić się przecież trzeba. Właśnie urządziłam przyjęcie dla córki. I nagle się obudziłam że chyba na głowę upadłam. W imię czego to robię? Nie dość że się wykosztowałam jak głupia i narobiłam jak wół to młoda nic z tego nie miała (bo co to dla niej za atr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się