po co

(112 wyniki)
  • jak w prawie każdym wątku odpowiedzi: - Idź do lekarza - poszukaj w googlach Uważam, że na pytanie jeżeli mam coś do powiedzenia, to piszę, a jak nie, to ignoruję, a nie wypisuję co mi pod klawisz podejdzie.:) Jedna tylko prośba o NIE DUBLOWANIE wątków.
  • Po czym poznac ze jest to ginekolog godny zaufania? czy np lekarz ktory przy przepisywaniu tabletek nie zaleca badania hormonow jest nie dobrym ginekologiem...itd. Na co powinnysmy zwocic uwage? Czesto slychac niestety o lekarzach ktorzy zle dobieraja tabletki, itd. Dziekuje :)
  • Nie rozumiem. Pisalam z dziewczyna (nie uraz sie jesli wlasnie to czytasz-ja w dobrej wierze), ktorej podczas stosunku pekla prezerwatywa. Byla to prezerwatywa ze srodkiem plemnikobojczym. Chlopak nie mial wytrysku,ale zanim zorientowal sie,ze cos jest nie tak zdarzyl wykonac jeszcze pare (jeden?) ruch.Autorka watku zastanawia sie nad wzieciem Postinoru w strachu przed plemnikami w plynie ejakulacyjnym, o ktorego wydostaniu sie tez nie ma pewnosci. moje pytanie wiec brzmi. Po co j...
  • proste pytanie. na ten naturalny( lub tez nie) śluz? zeby majtek nie brudzic? i nosi sie je codziennie? a jak macie zamiar uprawiac sex to czy nie krepuje was fakt ze chlopak zobaczy ze cos tam masz w majtach???jak sie zapyta po co to? to co odp?
  • Dziewczyny jak uwazacie po co jest potrzebny kobiecie facet (mąż)? Od jakiegos czasu probuje sobie odpowiedziec na pytanie ale jakos nie potrafie!! Moj mąż nic nie robi w domu, no zdarzyło mu sie kilka razy odkurzyc, smieci wyniesie jak mu do reki włoze, na rodzine nie zarabia,(pieniadze mamy od rodzicow i ze stypendium)nie kupuje mi prezentów,moje potrzeby sie nie licza ale jego jak najbardziej(własnie kupił sobie narty)dzieckiem zajmuje sie niania ktora ja musze opłacac!jedzenie ...
  • Rozumiem przed jakimś ważnym badaniem, np. cytologią, no ale jej tez nie pobiera się podczas każdej wizyty. Powiem szczerze że dośc często zdarza mi się poprostu powiedziec zmyśloną datę, bo zawsze zapomnę sprawdzić kiedy miałam ostatnią miesiączkę....
  • po co jesli pozniej sie chrzani z okresem- ja mialam miesiac plamienia przy nowej paczce po odstawieniu. co daja te przerwy?
  • Spotkala mnie ta wątpliwa przyjemnosc przed usunieciem wyrostka ale nie widze sensu tego "zabiegu". Ciecie mam bardzo wysoko, pionowe, zaczyna sie jakies 5 cm nad linia wlosow. Co im te wlosy przeszkadzaly? Przeciez "tam" nie cieli.
  • chodzi o to ze od kilku lat biore tabsy...i chcialabym sobie zrobic przerwe,tylko nie wiem czy poprostu skonczyc opakowanie i nowego nie brac czy jak chce je odstawic to skonsultowac to z lekarzem,w jaki sposob wy robicie te przerwy...ok 6 lat non stop zazywam.
  • Zapomniałam dzisiaj "zjeść" tabletkę o godzinie 18. Przypomniało mi sie o niej dopiero przed chwilą (to była 9 tabletka z tego opakowania). Co teraz? Czy 4 godziny róznicy w przyjmowaniu to duzo? Czy powinnam teraz dla większej pewności stosować jeszcze jakieś zabezpieczenie? I o której jutro mam ją zazyć? RATUNKU! Z góry dziękuję za odpowiedzi.
  • pisze w sprawie lekko brązowego śluzu... otóż... mam nie regularne miesiaczki ostatni miałam 2marca ... trwał on 4-5dni... kochałam sie 11 marca po czym chłopak zakończył we mniepo czym jeszcze w dwa dni pozniej historia sie powtórzyła, następnie w niedziele 15 marca zauwarzyłam u siebie na bieliźnie lekko brązowa wydzieline i pobolewał mnie brzuch jak na miesiaczke...i równiez od soboty pojawiło sie dziwne odbijanie sie niczym kilka razy dziennie dosłownie nie mogłam dać sobie z tym rady i d...
  • hej. od jakiegos czasu mam dziwny posmak w ustach. szczegolnie mocno go czuje, kiedy sie budze, ale czuje go potem tez przez caly dzien, tylko na chwile znika, kiedy cos zjem. boje sie, ze ten posmak moze wskazywac na to, ze mam tez nieswiezy oddech. staram sie wciaz zuc gumy, brac listki odswiezajace, ale tak naprawde nie wiem, czy potrzebnie i czy to nie jest tylko posmak. jak mozna sprawdzic swoj oddech? tylko nie piszcie, ze mam kogos zapytac! i tak tego nie zrobie. prosze o ...
  • Zaczelam brac duomox, antybiotyk. Wiem, ze oslabia on dzialanie leku. Czytalam, ze powinno sie dodatkowo zabezpieczac w czasie trwania kuracji i siedem dni po.Ale za tydzien wypada mi przerwa w braniu i zastanawiam sie czy ja zrobic czy od rau wciaz nastepne opakowanie...Czytalam gdzies, ze tak mozna zrobic, ale nie rozumiem dlaczego.
  • 1 października zażyłam Escapelle; miałam potem krawawienie międzymiesiączkowe od 7 do 12 października, po czym miesiączkę od 16 do 21 października. Kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia 10 listopada; teraz jest 28 dzień cyklu, a miesiączki brak. Czy to możliwe, żebym była w ciąży?
  • Witam od 5 miesięcy biore Cerazette (karmie piersią) od niedawna zaczełam sie źle czuć tak dwie godziny przed wzięciem tabletki zaczyna boleć mnie głowa czasami jeszcze mdli mnie czytałam ulotke i jest w niej napisane że to częste skutki uboczne Czy któraś z was też bierze te tabletki? czy też sie źle po nich czułyście?
  • Kochane kobietki mam nadzieje że coś mi poradzicie,podniesiecie na duchu... otóż mam dość duże kłopoty ze zdrowiem. W 2007roku przez dwa miesiące prawie codziennie miałam ataki(trzęsłam się,drętwiały mi ręce i nogi)do tego miałam straszne kłopoty z pamięcią i czasem "zanikał mi obraz" lub po prostu się trząsł, pierwszy lekarz-oczywiście neurolog. Początkowo były podejrzenia- Tężyczka(Badanie EMG miałam w porządku) później Epilepsja(EEG już nie było zachwycające ale lekarz stwierdził że to nic...
  • Wczoraj byłam u lekarza:ból gardła ,żołądka,bóle mięśni ogólnie do d..y:(pani doktor stwierdziła ,że mam lekko zaczerwienione gardło i zapisała duomox 500 dwa razy dziennie i paracetamol.Dzisiaj katastrofa ,gorączka jeszcze wyższa,a migdałki mam ropne :(Poradżcie co mogę brać sama żeby iść w poniedziałek do pracy,Muszę być w pracy a zanosi sie ,że dopiero mnie rozkłada.Dzwoniłam do pani doktor ale :abonent czasowo...:Czy moge zwiekszyć sama dawkę doumoksu? pamiętam ,że kiedyś mia...
  • Mam pod pachą powiększony węzeł chłonny, jest "w górnej granicy normy" jak wyszło na USG, o budowie niepodejrzanej. Ale USG zrobiłam już ponad pół roku temu, a ten węzeł jak był, tak jest wyczuwalny. Czy powinnam się przejąć, czy też mogę mieć tak już zawsze?
  • Mam pewien mały problem. Miałam dziś zajęcia o raku piersi. Nauczycielka kazała dziewczynom w domach się przebadać, aby nie mieć wątpliwości, że jesteśmy zdrowe. Nigdy tego nie robiłam, bo w sumie po co. Mam 16 lat i jakoś nigdy nie sądziłam, że coś złego może też dotknąć mnie. Podczas badania piersi wyczułam małe zgrubienie. Jest to w tej piersi, która jest jakby... lekko mniejsza i wolniej reaguje na bodźce zewnętrzne. Nie chcę narazie nic mówić mamie, bo zacznie panikować. W...
  • Chciałabym zmienić pigułki anty z Logestu na jakies inne tzw. nowej generacji.Moja pani ginekolog próbowała mnie już kilkakrotnie namówić do zmiany tabletek,bo teraz tyle już nowości wyszło. Ja też nie chciałabym być w tej kwestii "za murzynami" i skoro medycyna idzie naprzód i faktycznie coś nowszego i lepszego wymyślono to czemu nie skorzystać. Ja osobiście myślałam o Yasminelle.Tu pojawia się mały problem,ale dośc istotny dla mnie otóż.Kiedyś również chciałam zamienić Logest ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się