po co

(135 wyników)
  • Błagam niech mi ktoś wytłumaczy po co dziewczyny zakładają te okropne białe obślizgłe "rękawiczki"??? dodam że rękawiczka ma palce a te tylko kółko na środkowy palec, jak oglądam zdjęcia widze piekną dziewczynę cudną suknie i jedyne co się odcina iż uca w oczy to rękawiczki co jak ucięte rękawki wyglądają! Przecież one są okropne, czy to tylkko mnie się nie podobają ?:( ?
  • jakiś czas temu w rozmowie ze znajomym wywiązała się dyskusja na temat małżeństwa... po co? jakie sa plusy życia w małżeństwie? ale tylko takie, których nie może zapewnić nieformalny związek?
  • Od razu zaznaczę, że nie czepiam się tych którzy mają potrzebę dziękowania w tym momencie. Ani też nie uważam że nie mam za co dziękować swoim... Tak się tylko zastanawiam... mieszkam już poza rodzinnym domem ładnych parę lat, więc moment ślubu nie jest jednocześnie wyjściem spod skrzydeł rodziców. Dziękowałam im przez te lata w różny, może mniej otwarty, oczywisty sposób, ale myślę że wiedzą że jestem im wdzięczna za różne rzeczy. Poza tym nie lubię takich "szopek", oficjalnych podzięk...
  • dziś szef w pracy zadal mi pytanie:po co ci w ogóle ten ślub?? co on zmieni i co dla ciebie znaczy?? Jakiej udzieliłybyście odpowiedzi... Pozdrawiam
  • Wytłumaczcie mi to? Byłam na wielu weselach, na jednych była muzyka z płyt albo z komputera, na innych grały zespoły i nigdy nie rozumiałam po co płacić więcej kasy za to, że zamiast ulubionych utworów wersji oryginalnej z nagrania,słyszymy podróbkę ABBY, podróbkę Beatlesów, podróbkę Czerwonych Gitar itd.itp...... Ja tam wolę jak śpiewa John Lennon, Krajewski, Krawczyk , Kozidrak itp. a nie pani Teresa albo pan Tomek z lokalnego zespołu... Proszę - wyjaśnijcie mi - o co tu chodzi???
  • Kiedys wesela sluzyly poznaniu nowych osob,a czasem dzieki temu tworzylo sie kolejne wesele.Teraz nastala jakas moda na zapraszanie z osobami towarzyszacymi-rozumiem,ze np.kuzyn ma dziewczyne i chce z nia przyjsc,ale po co wciskac singlowi zaproszenie z osoba towarzyszaca,skoro wiadomo,ze ow singiel jest sam i nie ma z kim przyjsc.Na sile ma kogos szukac,zeby nie siedziec cala noc samemu/samej przy stoliku podczas gdy sparowani sie bawia we wlasnym towarzystwie.Czy zapraszacie s...
  • Pytam z autentycznej ciekawości dlaczego młodzi decydują się na zorganizowanie często kosztownego i pracochłonnego wesela. Przyznam, że w moim przypadku przyjęcie weselne po pierwszym ślubie (ładnych parę lat temu) było na wyraźne życzenie rodziny męża (zwyczaj, tradycja, rodzinne zobowiązania). Liczbę gości udało się ograniczyć do ok. 40 osób a i tak była to impreza w restauracji kosztowna i dość męcząca. Finansowały rodziny, my - młodzi dokładaliśmy niewiele więc niewiele mieliśm...
  • no wlasnie!? przeciez jak przyjdziecie na pare godz przed slubem to tak czy inaczej zostaniecie uczesane i umalowane jak tylko chcecie,(przeciez jak wam sie nie spodiba to mozna zmyc i juz) a tylko niepotrzebnie placicie chore pieniadze a wiadomo to co ze slowem"slubne" to skacze o 200%wzwyz:-) znam wiele dziewczyn ktore nie mialy NIC probnego i super na tym wyszly i ja oczywiscie tez nie zamierzam sie umawiac na zadne próby tylko ide do spr wisazystki i fryzjerki i juz:-) dlacze...
  • Niektóre z wam dokonuuują strasznych wyborow...Po co wam super szerokie usztywnianie suknie z kołem u dołu, miotające się po ziemii jej wykończenie..Rozumiem slicznie to wygląda-ale co poza tym??Przeciez casłonocna zabawa w takim stroju to jedna wielka udręka zaczynająć od wsiadania do samochodu, poprzez przeciskanie się do stołu skonczywszy na tańcu.. Niewyobrazam sobie swobodnego poruszania się w takiej sukni.Takie suknie krępują ruchy. Przeciez to nasza jedyna noc, trzeba się na niej wybaw...
  • Skoro na codzień nie chodzicie do Kościoła? Skoro nie żyjecie zgodnie z Bogiem? No własnie - po co? Bardzo mnie to zawsze ciekawi - po co bierzecie ślub kościelny?????? W ramach sondy - odpowiedzcie na pytanie. Ciekawa jestem niezmiernie.
  • Bardzo lubiłam to forum, piszę w czasie przeszłym, bo wielu osobom zależy, by je zniszczyć. Rozumiem, że Lilivampire wprowadzając się na to forum przesadziła z żołnierskim podejściem - we mnie też się krew gotowała czytając kolejne rozkazy, nakazy itp... ale dziewczyna przeprosiła i chciała wypracować kompromis. Przyznaję, że jej wejście było zbyt mocne i kompletnie nieodpowiednie, ale trudno, stało się i przyjmuję jej przeprosiny. Rozumiem też dziewczyny, które założyły nowe fo...
  • sa tu takie co biora slub dla pieniedzy na przyklad albo z jakichs innych powodow niz milosc??
  • Czytam wypowiedzi na forum i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że wesele i przygotowania do niego to niestety u niektórych męczarnia (według moich kryterii...). W porównaniu do Was moje przygotowania to bułka z masłem... USC, obiad dla najbliższych (z nami razem jakieś 12 osób) i to czego Wy nie będziecie mogły doświadczyć - noc poślubna, gdzieś w zacisznym hoteliku... Chcę się móc cieszyć tym co się wydarzy, a nie martwić czy starczy wódki, albo czy ludzie których widu...
  • Kościół jako budynek sam w sobie jest dość okazały (lub mały i przytulny) i nie rozumiem po co jeszcze dodatkowo pakować tam swoje kwiaty.
  • zwłaszcza na ślubie cywilnym. Żeby było co z rękami zrobić przez kilka minut ceremonii? Dopóki nie zajrzałam na to forum, nie sądziłam, że to taki problem ;)
  • Witam Na początek fotki do wglądu: picasaweb.google.com/dawid.pytel/Lub Często czytam o drogich i dużych weselach, które sporo kosztują nie tylko pieniędzy ale i nerwów. Do tego połowa gości odmawia przybycia. My znaleźliśmy na to sposób: Z żoną zarabiamy całkiem dobrze a i tak zrezygnowaliśmy ze ślubu. Od planów do ślubu minęło może 2,5 miesiąca. Ślub odbył się w czwartek (weekendy były pozajmowane) ale to nam nie przeszkadzało. Nikt z zaproszonych gości nie odmówił! byli wsz...
  • dziewczyny mam pytanko - moze troche glupie ale troche mnie to intryguje, czy wszystkie PM dostaja blogoslawienstwo od rodzicow w domu przed ceremonia?? ja nie mam jakiegos naprawde bliskiego kontaktu z moimi rodzicami i w sumie czuje ze nie potrzebuje tego tzn ich blogoslawienstwa przed ceremonia, a wy jak to odbieracie?? naprawde to jest cos dla Was waznego??
  • Zamierzamy zamówić obrączki przez internet w Aparcie - rozmiar znamy. Czy ktoś tak zamawiał? Na co zwrócić uwagę?
  • Mam pytanie: Co Was najbardziej wkurza w poradniach przedmałżeńskich? Co Wam odpowiada, a co nie? Czy uważacie, ze te spotkania wogole mają sens? Czy pogłębiły Wasza wiedzę, czy sadzicie, ze wiedza przyda się Wam w życiu?
  • Wlasciwie, to [b]prawie caly tydzien poczynajac od poniedzielku (14 wrzesnia) byl bardzo intensywny.[/b] Przymiarki, fryzury, kwiaty, alkohole, transport gosci, winietki - co chwila cos, co chwila telefon i tak az do momentu wyjazdu z pod domu do USC. Pogode mielismy cudna caly tydzien i chociaz ten jeden problem odpadl. Wiekszosc spraw szla zzgodnie z planem, rodzice sie integrowali, goscie zachwalali polskie jedzenie i ogolnie bylo pozytywnie. Planowalam pojsc spac wczesniej w piatek...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się