polu widzenia

(8 wyników)
  • MOja Wiktorka ma 16 miesięcy, od kilku mies. mamy problem z nawracajacym zapaleniem ukł. moczowego. Dwa dni temu Mała dostała wysokiej gorączki, zrobiłam bad. ogólne moczu i wyszło, iż krwinki białe pokrywają całe pole widzenia oraz, że jest ślad białka. Z tymi krwinkami nigdy tak nie było, najwięcej nam się zdarzyło do 30. Byłyśmy u lekarza, dostałyśmy antybiotyk. Lekarka twierdzi, że po skończeniu kuracji antybiotykiem powinna Wiktorka być 3 mies. na furaginie a potem mamy zrobi...
  • W niedziele Madzia l.5 miała problemy z sisianiem, narzekała na ból przy oddawaniu oraz na ból brzucha. Podałąm furagin , poszłam do lekarza-tez kazał podawać furagin. Dziś jes środa ale w poniedziałek juz nie bolało . Dzisiaj odebrałam wynik badania ogólnego moczu i się pzreraziłam białko jak w temacie ciała kretonowe-ślad nabłonki płaskie-nieliczne w polu widzenia leukocyty- pokrywaja pole widzenia erytrocyty 1/ świeże w ilosci 42-50 2/ wyługowane 16-24 bakterie- dośc liczne w p...
  • oto wczorajsza probka moczu: ciezar wlasciwy: 10-20 pH 6 leukocyty 500 azotyny ujemny bialko 75 mg/dl glukoza, ciala ketonowe, bilirubina ujemne urobilinogen w normie erytrocyty 250/ ml komentarz: barwa: zolty, metny analiza soadu: nablonki plaskie: nieliczne leukocyty: luzno pokrywaja cale pole widzenia pojedyncze skupienia po kilka komorek erytrocyty cz. wylugowane 5-10 wpw bakterie liczne i co????
  • W wyniku badania ogólnego moczu mamy ślad krwi a krwinki czerwone "1-2 świeża w polu widzenia", jak się ma jedno do drugiego? Sądziłam, że skoro jest krew to powinno to być uwidocznione w ilości erytrocytów. Bardzo Was proszę o radę. Moja córeczka ma 15 miesięcy. Lekarka kazała powtórzyć badanie, bo nigdy się nie spotkała z krwią w moczu u takiego dziecka, a ja na tym forum czytam co innego. Dzieciątko czuje się dobrze, a ja sie denerwuję.
  • Witam!!! Kochane - ostatnio byłam u pediatry i miałam wyniki posiewu moczu i wyszło 7*10( do trzeciej) Erschericha coli przy leukocytach 3-5 w polu widzenia. Czy to jest prawidłowy wynik?????? Ula
  • Hej.Włąsnie dowiedziałam się o wynikach Dagi-jałowy posiew ,( znowu) a zum sobie trwa...tzn lepiej troszkę, leukocytów 10-12, ale erytrocyty wył. dalej... Co oże byc przyczyna zum-u jesli nie bakterie? No chyba że jedna dawka furaginy wszytskie wytrzebiła...to mozliwe?
  • W tej chwili znalazlam to forum i ciesze sie bardzo bo juz rycze od rana :(( Nie dosc ze musielismy przyjac okropna wiadomosc ze syn ( 8tygodni ) ma operacyjna wade serduszka to jeszcze w 3 dobie dostal infekcji ukladu moczowego. Ladowali w niego antybiotyki ale niestety infekcja przedwczoraj powrocila i syn dostaje w przychodni ( dochodzimy co 12 h ) domiesniowo kolejna serie antybiotykow ( az sie boje o to serce :((( ) Placze caly czas bo on tak cierpi przy tych strasznych zastrzykach...
  • mocz- opis odczyn - 7,0 ciezar - 1.005 leukocyty - 25.0 mocz- osad leukocyty - w polu widzenia 15-20 erytrocyty - swieze i czesciowo wylugowane pojed.w prep. skladniki mineralne-szczawian wapnia:pojedyncze w polu widzenia sluz-nieliczne w polu widzenia czy to znaczy, ze jest stan zapalny? pomozcie, kompletnie sie na tym nie znam
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się