Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      przemiana materii

przemiana materii

(14 wyniki)
    • Jak poprawić przemianę materii? Czasami przez tydzień nie bywam w łazience, a kiedy już po tym tygodniu mnie "zakręci" zwijam się z bólu. Brzuch boli tak, ze robi mi się słabo, polewam się zimną wodą itd. Odkąd pamiętam tak jest i nie mam pojęcia jak to zmienić. Od miesiąca jestem na diecie, nie jem słodyczy, białego pieczywa, piję czerwoną herbatę itp, myślałam że będzie lepiej, a tu guzik; jest jak było, albo i gorzej. Kurcze jest to takie męczące. Nie chciałabym łykać tabletek ani pić zi...
    • jak przyspieszyc przemiane materii?? jezeli znacie jakies sposoby, to o nich napiszcie....chcialabym wiedziec, co zrobic, zeby moj zoladek zaczal normalnie pracowac...za wszystkie posty z gory dziekuje:)
    • Czy istnieją jakieś środki (tableti,herbatki itp) poprawiające przemianę materii lub wspomagające odchudzanie, dozwolone przy karmirniu piersią. Zastanawiam się też, czy mogę pić zieloną herbatkę (którą piłam przez całą ciążę i której mi teraz brakuje.) Pozdrawiam. Joanna
    • w niedziele 21 wziełam ostania tabletke(microgynon) od soboty 20 brałam delacin c(MAM ZAPALENIE PECHERZA)..nie ma on podobno zadnego z zakazanych składników sprawdzałam z ulotkami... po 5 dniach dostałam krwawienia z odstawiania...po 7 dniowej przerwie brałam je dalej z kolejnym antybiotykiem który zkonsultowałam z gin nie ma wpływu tamten tez podobno nie miał bo gdy dzwoniłam do lekarza z pytaniem czy mogłam wpasc bo dalacin mogł osłabic działanie powiedział ze nie mam sie martwic... dale...
    • Przeczytalam niedawno w Cosmo, ze grejfruty bardzo dobrze dzialaja na przemiane materii. Chcialabym to wyprobowac. Biore tabletki antykoncepcyjne. Tu na forum byl watek ze tabletek nie powinno sie popijac sokiem grejfrutowym. Wiec ile czasu przed wzieciem pigulki moge zjesc grejfruta? I czy jezeli bede jadla 1,5 dziennie to nie bedzie to mialo wplywu na dzialanie tabletek? (tzn. czy nie bedzie podwyzszalo poziomu hormonow- bo z tego co pamietam to maja takie oddzialywanie)
    • chciałam zapytać was czy miałyście ten problem ... i może rozwiązałyście go jakoś ?? ja mam 19 lat ... 167 cm wzrostu i stałą wage od 3 lat czyli poniżej 50 kg ... wydaje mi się ze to mało i wg wszelkich wskażników tak jest ... jem normalnie , słodyczy nie ograniczam a mimo tego nie udaje mi się przytyć ... a teraz idzie lato i znów zacznie się koszmar kupowania stroju kąpielowego i innych ciuchów kiedy to góra wisi na mnie ;-(((((( tak samo jak nadmiar kologramów stanowi dla niek...
    • Droga Pani Doktor! W maju br zrezygnowałam z tabletek - Cilest. Zawsze miałam kłopoty z nadwagą, ale od tego czasu przytyłam 8 kg! Proszę o radę, jakie ewentualnie powinnam wykonać badania. Dodam, że w czasie brania tabletek (pół roku) zaobserwowałam szybszą przemianę materii, a po odstawieniu tabletek z jedenj strony polepszyło mi się samopoczucie-brak bólów głowy itp., ale wzrosła waga.
    • Zaczęłam przyjmować Logest. Wiadomo, że po hormonach często się tyje, a ja chciałabym tego choć w minimalnym stopniu uniknąć. Ale żeby przeciwdziałać muszę najpierw wiedzieć od czego to. Co takiego wyczyniają te hormony, że przybieramy kilka kg? Spowalniają przemianę materii? - to może powinno się pić jakieś zioła przyspieszające ją. Zwiększają łaknienie? - może powinno się bardziej siebie pilnować. Czy coć innego?
    • Hej Dziewczyny, pytanie jest głupie, ale naprawdę ja nie wiem jak mam przytyć. Jem co chcę, niczego sobie nie odmawiam ale jednak nie mogę przytyć, jestem za chuda. Mam 21 lat, 165 cm wzrostu i waże 49 kg. Rodzice mówią, że jem za mało ale ja jem zawsze jak mam ochotę i wcale nie tak mało. Chciałabym trochę przytyć, denerwuje mnie, że ubrania źle na mnie leżą bo jestem za chuda. Mam szybką przemianę materii a jeszcze jak mam dużo stresu to tym bardziej chudnę. Czy są jakieś leki, ...
    • Witajcie, mam pewien problem. Chodzi o przemianę materii, która w ostatnim czasie bardzo się pogorszyła i nie wiem sama dlaczego. Odżywiam się zdrowo i w miarę równych porach... Jeśli znacie jakąś dietę, zioła... cokolwiek co może szybko pomóc to prosze napiszcie... DZięki
    • Wiekszosc mlodych kobiet staje na glowie by schudnac i miec figure - ja mam problem! Co mam zrobic aby przytyc! nie jestem anorktyczka, jem duzo, nie mam tarczycy i zadnych gosci w organizmie :) Mam sporo stresu ale to jak kazdy. prosze o pomoc mnie juz sie pomysly wyczerpaly:(((
    • Odkąd pamiętam to mnie "prześladuje". Wystarczy, że namieszam z jedzeniem, albo czipsy popiję gazowanym.. i rujnacje mam gotową. W środę miałam jeden luźny stolec ( wcześniej pobolewał mnie brzuch). W piątek był ok, w sobotę trochę pobalowałam ( nie wiem czy to ma wpływ) i w niedziele znowu zbudziło mnie burczenie w brzuchu i biegunka. Wtorek znowu był normalny stolec a dziś znowu wolny z odrobinka śluzu ( tylko nie jestem pewna czy z odbytu..) Chyba coś mi sie tam rozregulowało. D...
    • Od przeszło 2lat biorę Diane 35, wszystko ładnie, pięknie, okres jak w zegarku co 28dni, ale.. no właśnie - dwa miesiące temu i w tym miesiącu - powtórnie, około 5 dni przed okresem, zaczyna mi się plamienie. Jeszcze 2 m- ce temu było delikatne, ale to, co napadło mnie dzisiaj, w zasadzie przypomina krwawienie z odstawienia - lekko obfite, a na dodatek z bólami. Czy to normalne? 3 miesiące byłam u gin., cytologia o.k., nadżerke mam, owszem, ale, jak powiedziała gin. - małą, wyłączn...
    • czy herbata blokuje wchlaniane tabletek? czy tez mozna ja bez obaw pic (pijam jej duuuzo)???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się