Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      radiu

radiu

(7 wyników)
    • przez jakiś czas byłam za granicą i po powrocie jestem całkiem zdezorientowana: nie ma "Dobrych książek" w tv (a może są tylko rzadziej i o jakiejś dziwnej porze?), nie ma mojej ulubionej audycji w trójce. Czy w ogóle gdziekolwiek są jakieś programy o książkach?! Pomocy!
    • Towarzystwo Wszystko Chmielewskie poszukuje: Wiele lat temu pani Irena Kwiatkowska czytała w Lecie z radiem powieść "Lesio" Joanny Chmielewskiej. Może ktoś posiada w prywatnym archiwum taśmy z nagraniem i byłby skłonny udostepnić. Zainteresowanych prosimy o kontakt na Forum fanów Chmielewskiej
    • Teraz trzeba napisac jezykiem radiomaryjnym o Radiu Maryja, jezykiem przedszkolakow o przedszkolu i rodzicach( a jest o czym), językiem murarzy o murarzach, i pilkarzy o pilkarzach, językiem rockmanow o rocku(bylo, Varga),chłopskim o chłopach(bylo, Konopielka Redlińskiego),dresiarzy o dresiarzach(jest. Maslowska). Potem nalezy znaleźc wydawce, ktory ma dobre wejścia w media. A potem fakty juz same sie stworzą:mamy nowe arcydzielo. Tylko gdzie jest literatura...?
    • Znacie takie? pozdrawiam
    • Dr KrisK siedział pomiędzy rozbebeszonymi walizami, wyciągając starannie upchane butelki grappy, whisky, amaretto i marsala superiore, dla bezpieczeństwa transportowego owinięte w brudne koszule&jegery. Był to owoc jego dwutygodniowej podróży sentymentalnej na południe Europy, do miejsc dawno nie widzianych a jakże mile zapamiętanych. Mknął więc KrisK zmotoryzowany, zjednoczon ze swym stalowym pojazdem, behemotem benzynowym, rozszalałe szesnaście zaworów zasysało mieszankę i wyp...
    • często słucham fragmentów tej powieści w radiu RMF FM i muszę przyznac, że jest świetna i bardzo chciałabym ją przeczytać w całości. Polecam ją wszystkim fanom przygody i sensacji w jednym.
    • już nied ługo ruszy stronka z audiobookami do zamówienia. Na początek Philip K. Dick i Lovercraft. Co później zobaczymy. Zapraszam na. www.audiobooks.webpark.pl Ps. sorki za zaśmiecanie forum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się