Dodaj do ulubionych

Książki dla radiowców

IP: *.makolab.pl / *.proxy.makolab.pl 03.10.03, 14:58
Znacie takie?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: N.C. Re: Książki dla radiowców IP: *.satkabel.com.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 03.10.03, 15:53
      Dla jakich radiowców? Realizatorów dźwięku? Dziennikarzy? Prezenterów?
      • Gość: polanka Re: Książki dla radiowców IP: *.makolab.pl / *.proxy.makolab.pl 06.10.03, 10:13
        Witam N.C.
        Twoje pytania napawają mnie nadzieją. Łaknę dowiedziec się o radiu jak
        najwiecej. O jego historii, specyfice tworzenia (i od trony merytorycznej i
        technicznej),etc,etc... Mam wrażenie, że mógłbyś/mogłabyś mi pomóc. Proszę,
        poświęć parę chwil i wynotuj książki do których warto wg Ciebie zajrzec.
        Pozdrawiam b. serdecznie
        P.
        • Gość: vesna Re: Książki dla radiowców IP: *.torun.mm.pl 06.10.03, 18:16
          Hmm, tez jestem ciekawa. Od roku pracuje w radiu studenckim, mnostwo sie
          nauczylam i nadal ucze, i nie wyobrazam sobie, zebym mogla tyle dowiedziec sie
          z ksiazek. Ale moze dlatego, ze takowych nie znam? Czekam na odpowiedz na
          post, a ze swojej strony radze wkrecic sie w jakies radio i sprobowac
          rozgryzac to wspaniale medium od srodka :)))
          • Gość: polanka Re: Książki dla radiowców IP: *.makolab.pl / *.proxy.makolab.pl 07.10.03, 10:52
            Rozgryzam, rozgryzam i dlatego wlaśnie szukam książek na ten temat. Wiedzy
            nigdy dość a wśród moich znajomych i przyjaciół tylko ja jestem związana z
            radiem. Stąd moje pytanie na forum.
            polanka
            P.S.Pozdrawiam redakcję studencką z Torunia tym cieplej, że jest to wymierający
            juz "gatunek"
            • Gość: Sol Re: Książki dla radiowców IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 11:05
              ale chodzi Ci o historie powstawania radia jako srodka przekazu czy historie
              poszczegolnych, znanych stacji radiowych? Bo akurat o tym ostatnim to ksiazek
              troche jest, np: "Rozmowy o radiu : 70 lat - Polskie Radio Kraków, rok
              założenia 1927" pod red. Diany Poskuty-Włodek, Kraków, 1997.
              Jest troche ksiazek o funkcji radia jako srodka wychowawczego, kulturotworczego
              etc, np: Legowicz Wiktor , "Radio - ulotność słowa?", Warszawa : Wydawnictwa
              Szkolne i Pedagogiczne , 1986.
              Sa ksiazki dotyczace prawa radiowego (ze sie tak wyraze).
              Tak wiec publikacji jest duzo, trzeba tylko poszukac i bardziej sprecyzowac
              swoje potrzeby :))

PS Czerwiński Marcin, "Telewizja, radio, ludzie", Warszawa : Wydaw-a RiTv ,
              1979

• Gość: Sol Re: Książki dla radiowców IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 11:11
                aa, zapomnialabym, moze to juz troche przestarzale ale zawsze:
                Miszczak Stanisław, "Podstawy technologii studyjnej w radiofonii i telewizji",
                Warszawa : Wydawnictwa Radia i Telewizji , 1979
    • Gość: pessa Re: Książki dla radiowców IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 14.10.03, 22:07
      bibliografiana zadany temat:
      www.tnn.lublin.pl/festiwal/biblio.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka