Gość: polanka IP: *.makolab.pl / *.proxy.makolab.pl 03.10.03, 14:58 Znacie takie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: N.C. Re: Książki dla radiowców IP: *.satkabel.com.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 03.10.03, 15:53 Dla jakich radiowców? Realizatorów dźwięku? Dziennikarzy? Prezenterów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polanka Re: Książki dla radiowców IP: *.makolab.pl / *.proxy.makolab.pl 06.10.03, 10:13 Witam N.C. Twoje pytania napawają mnie nadzieją. Łaknę dowiedziec się o radiu jak najwiecej. O jego historii, specyfice tworzenia (i od trony merytorycznej i technicznej),etc,etc... Mam wrażenie, że mógłbyś/mogłabyś mi pomóc. Proszę, poświęć parę chwil i wynotuj książki do których warto wg Ciebie zajrzec. Pozdrawiam b. serdecznie P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vesna Re: Książki dla radiowców IP: *.torun.mm.pl 06.10.03, 18:16 Hmm, tez jestem ciekawa. Od roku pracuje w radiu studenckim, mnostwo sie nauczylam i nadal ucze, i nie wyobrazam sobie, zebym mogla tyle dowiedziec sie z ksiazek. Ale moze dlatego, ze takowych nie znam? Czekam na odpowiedz na post, a ze swojej strony radze wkrecic sie w jakies radio i sprobowac rozgryzac to wspaniale medium od srodka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polanka Re: Książki dla radiowców IP: *.makolab.pl / *.proxy.makolab.pl 07.10.03, 10:52 Rozgryzam, rozgryzam i dlatego wlaśnie szukam książek na ten temat. Wiedzy nigdy dość a wśród moich znajomych i przyjaciół tylko ja jestem związana z radiem. Stąd moje pytanie na forum. polanka P.S.Pozdrawiam redakcję studencką z Torunia tym cieplej, że jest to wymierający juz "gatunek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sol Re: Książki dla radiowców IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 11:05 ale chodzi Ci o historie powstawania radia jako srodka przekazu czy historie poszczegolnych, znanych stacji radiowych? Bo akurat o tym ostatnim to ksiazek troche jest, np: "Rozmowy o radiu : 70 lat - Polskie Radio Kraków, rok założenia 1927" pod red. Diany Poskuty-Włodek, Kraków, 1997. Jest troche ksiazek o funkcji radia jako srodka wychowawczego, kulturotworczego etc, np: Legowicz Wiktor , "Radio - ulotność słowa?", Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne , 1986. Sa ksiazki dotyczace prawa radiowego (ze sie tak wyraze). Tak wiec publikacji jest duzo, trzeba tylko poszukac i bardziej sprecyzowac swoje potrzeby :)) PS Czerwiński Marcin, "Telewizja, radio, ludzie", Warszawa : Wydaw-a RiTv , 1979 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sol Re: Książki dla radiowców IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 11:11 aa, zapomnialabym, moze to juz troche przestarzale ale zawsze: Miszczak Stanisław, "Podstawy technologii studyjnej w radiofonii i telewizji", Warszawa : Wydawnictwa Radia i Telewizji , 1979 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pessa Re: Książki dla radiowców IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 14.10.03, 22:07 bibliografiana zadany temat: www.tnn.lublin.pl/festiwal/biblio.html Odpowiedz Link Zgłoś