Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      rezonans magnetyczny

rezonans magnetyczny

(8 wyników)
    • Powiedzcie czy rezonans magnetyczny może jednoznacznie potwierdzić lub wykluczyć raka narządów rodnych (jajnika). Gdzie warto robić w Warszawie.
    • Dziewczyny nie wiecie ile czasu czeka się na rezonans magnetyczny (kręgosłup)?
    • W sobotę mam rezonans magnetyczny kręgosłupa szyjnego i troche się boję tego badania. Wiem, że badanie jest nieinwazyjne,ale przeraża mnie to zamknięcie w komorze aparatu i podobno jest straszny hałas. Jak to właściwie wygląda?
    • witajcie! mam miec robiony rezonans magnetyczny glowy i nosze aparat na zebach. Czy To nie przeszkadza? Nie pogorszy jakosci zdjec? Aparat jest metalowy. Pytanie wzielo sie z tad ze przy zdjeci zendgenowskim zdejmuje sie wszystko co metalowe...Prosze o powazne potraktowanie pytania
    • Czy po wykonaniu badań hormonalnych poziomu prolaktyny (dwukrotnie) i dużego jej poziomu 60,00ng/ml lekarz powinien zlecić wykonanie rezonansu magnetycznego w celu wykluczenia guza przysadki mózgowej?
    • czy to "badanie" wymaga hospitalizacji?
    • powiedzcie, miałam zrobiony rezonans, i mam pytanie wynik mówi, że mam dwa dyski wysunięte ale najbardziej martwi mnie drętwienie i marznięcie połowy stopy, wiem, że to jest od kręgosłupa, czasami pojawia mi się "opadanie" stopy, ale to trwa krótko i mija, a to drętwienie mnie o tyle dziwi, że podczas badania neurologicznego czuję normalnie nakłucia, które robi neurolog, czy tak może być? czy ja nie powinnam nie czuć tych nakłuć? bo jeżeli tak, to muszę sie skonsultować z innym ...
    • Witam serdecznie.Byłam w ciąży w 2004 roku-około 2-go miesiąca zaczęły sie bardzo czeste bóle głowy,w związku z tym iz ciąże mialam zagrozona nie mogłam przyjmowac żadnych leków,nie miałam tez robionych badań.Urodziłam zdrową córeczkę jednak bóle głowy po ciąży nie minęły.Brałam doraznie tabletki-apap itp i bóle bagatelizowałam.Jednak stawały sie one coraz częstsze i trudniejsze do zwalczenia.Postanowilam w koncu sie za nie zabrac:) Zgłosiłam sie ponownie do neurologa ktory zlec...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się