Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      rezonans magnetyczny

rezonans magnetyczny

(4 wyniki)
    • Chcialbym zrobic jeszcze rezonans magnetyczny glowy,czy w tym badaniu moga wyjsc jakies zmiany po boreliozie?
    • mam pytanie czy prawidlowy opis rezonansu magnetycznego glowy a takze rdzenia kregowego tzn czesci szyjnej piersiowej i ledzwiowej sa wystraczajacym powodem by wykluczyc boreliozie?.pozostale baadnia tzn elisa krwi ujemne i zadnego rumienia.bo spotkalem sie z opinia swietnego neurolaga tzn cieszy sie taka opinia.uwaza on wlasnie tak ze te badania pozwalaja wykluczyc uszkodzenie osrodkowego ukladu nerwowego a wiec nie ma boreliozy .jesli nie to powiedzcie w ktorym miejscach moze by...
    • "Niewielkiego stopnia poszerzenie przestrzeni płynowych przymózgowych w okolicach ciemieniowo-czołowych...zgrubienia błony śluzowej w przedniej części sitowia i zachyłkach zębodolowych zatok szczękowych...Obraz MRI może sugerować niewielkiego stopnia zaniki korowe.." To wynik "zdrowej" osoby z mojej rodziny Czy ktos z Was tak ma? Pozdrawiam mea_51
    • Proszę o pomoc w interpretacja wyników analizy płynu mózgowo-rdzeniowego. Mój nerolog prowadzący w miejscu zamieszkania nie umiał odpowiedzieć.Według Pani Profesor z klinki neurologicznej wyniki te wskazują na SM. Wyniki 1. Stężenie IgG w PMR nieznacznie podwyższone. 2. Wskażnik albuminowy podwyższony 3. Bariera krew-PMR nieszczelna. 4. Indeks produkcji IgG de nove prawidłowy 5. W badanym PMR nie stwierdzono obecności prążków oligoklonalnych w klasie IgG.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się