rum

(10 wyników)
  • Witam, chciałbym się dowiedzieć czy ten austryjacki trunek jest dostępny w Polsce, czy tez koniecznie trzeba po niego jechać do Austrii. Jeżeli jest dostępny, to skąd go można nabyć? szukam od dłuższego czasu i nie moge znaleźć. Dzięki za informacje
  • Jakie znacie rumy,nie mówię oczywiście o naszych rodzimych specyfikach(z rumem nie ma to nic wspólnego),ale o tych szczególnie z Wysp Kanaryjskich. Prym wiodą obecnie dwie marki wywodzące się z Kuby- pierwsza to Havana Club (do tej pory na Kubie) oraz Bacardi,która ma swoje fabryki na całym świecie.Są oczywiście inne rumy, w tymdobrze wszystkim znany likier Malibu,Captain Morgan...itd.Które wam przypdały najbardziej do gustu??
  • Kiedyś wypiłam takiego drinka, ale na bazie wódki. Zraziłam się, bo był za mocny i tego orzeźwienia jakoś brakowało. Nie jak pali gardło. O nie! Ale na pewnej imprezie, zwalając się z parkietu, spragniona że szok, złapałam szklankę koleżanki i gul gul...xD Później się dowiedziałam, że było z Bacardi. Pyszota! Nie sadziłam, że drink z mięta może być taki dobry...
  • driny...(13)

hej czy moglibyście podać mi nazwy drinków, które na pewno dostanę w barzę w jakimś klubie na imprezie nie raz mam ochote napić sie drinka, ale niestety nie umiem barmanowi podać nazwy z gory dzieki i pozdrawiam
  • podpowiedzcie jakiś subsytut malibu
  • A tyle się mówiło, że to babski alkohol. No a patrz, ja rumu nie lubię, a malibu coraz częściej. Smaczne i nie czuć że ma procenty.
  • Witam, proszę o pomoc. Chcę przygotować na sylwestrowe party Pina Coladę. W wielu wersjach przepisu tego drinku natknąłem się na śmietankę. Proszę o podpowiedź, czy chodzi tu faktycznie o jakąś śmietanę (jeżeli tak to ile procent), czy może o mleko skondensowane? Dzięki z góry za podpowiedź.
  • Tam gdzie mieszkam 90% klientow pije albo rum albo whisky - wiekszosc z coca- cola, czasem fanta cytrynowa czy pomaranczowa, reszta to gin i wodka. Ale czasem przychodza tacy klienci, ze po 3 razy musze sie pytac czego chca, bo uszom nie wierzenp.: - rum z nestea, - rum z blue tropic, - wodka z kiwi (bleeee) - wodka + lima+ kiwi (jeszcze bardziej bleee) - ronmiel ( rum z miodem - taki kanaryjski wynalazek) z nestea i coca cola - pacharan z cola Jak mi jeszcze cos do gl...
  • Słuchajcie, jakiś czas temu dostałam alkohol i mam podstawę podejrzewać, ze jest to coś z wyższej półki. Nie wiem tylko co to za cholerstwo i nie otwieram, bo nie wiem jak to użyć i jaki jest okres przydatności po otwarciu. Krótki opis: butelka z białego szkła, nalepka czarno złota ze zdjęciem storczyka (znaczy się wanilia?), produkt kolumbijski. Napisy po hiszpańsku, a ten język u mnie i wśród znajomych równy jest suahili. Na etykiecie są takie napisy: Aguardiente blanco (despprend...
  • Prosze wpisywac, z checia wyprobuje Pozdrawiam
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się