egzikum 21.05.09, 19:29 hej czy moglibyście podać mi nazwy drinków, które na pewno dostanę w barzę w jakimś klubie na imprezie nie raz mam ochote napić sie drinka, ale niestety nie umiem barmanowi podać nazwy z gory dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mietowka_lol Re: driny... 18.06.09, 21:00 No to ja polecam Sex on the Beach, El Diablo, Ultimate Martini, Brass Hat, Scoth Cooler, Red Pineapple Chociaż i tak najbardziej lubię Mojito...xD Odpowiedz Link
elmo.ja Re: driny... 19.06.09, 02:36 U-boot :) a tak serio to bacardi & coke latwe do zapamietania i zrobienia, bo to tylko rum i cola i limonka, a nadzwyczaj smaczne Odpowiedz Link
czerwiel Re: driny... 20.06.09, 16:11 Jak chcesz się szybko wprowadzić stan nieważkości, to polecam Long Island Ice Tea ;), zmieszany z kilku mocnych alkoholi ;) Świetny, prosty, wcześniej rzeczony rum z colą, czyli Cuba Libre. Oczywiście niezawodne Mojito :) Z bardziej kobiecych, np arbuzowe martini :) słodki, elegancki, owocowy :) albo wódkę martini, jak ktoś chce kopa :) Tutaj zresztą można obejrzeć nawet filmy jak w domu zrobić drinka: www.miksuj.pl/KanalWideoLista.aspx?kategoria=drinki pozdrawiam Odpowiedz Link
elmo.ja Re: driny... 22.06.09, 01:51 a mnie sie zawsze wydawalo ze drinkami sie delektuje a nie upija, tu jest troche inna szkola na mojito www.youtube.com/watch?v=kJGSZxZvpPk&feature=related pozdr Odpowiedz Link
makama111 Re: driny... 26.06.09, 02:00 wg mnie jak trafisz do dobrego baru to powoluj sie na orginalen nazwy, mojito.pl napewno Ci nie zaprowadzi w bezguscia smakowe, ja sama lubie ta stronke, i czesto z niejkorzystam, przy okazji roznych przepisow, czy innych celow, a drinki z rumu to przedewszystkim mojito, daiquiri , cuba libr - ale to juz z ciemnego rumu pozdrawiam, Odpowiedz Link
mietowka_lol Re: driny... 26.06.09, 18:27 Ale daiquiri np też można zrobić z ciemnego rumu... Wiem, profanacja, jednak jak komuś smakuje, to proszę bardzo, chociaż i tak wolę z białym...xD Odpowiedz Link
makama111 Re: driny... 29.06.09, 03:11 o wlasnie, efekt jest ciemny koktail,ale z superior zdecydowanie lepiej wychodzi smakowo niz od razy z ciemnego no i majac bialy rum na polce mozna wiecej drinkow przyrządzić niz z ciemnego Odpowiedz Link
kopula Re: driny... 30.06.09, 00:30 To prawda, ale któż nie może eksperymentować? Jak myślisz, jak powstawały najlepsze i najbardziej popularne drinki na świecie? :P Odpowiedz Link
makama111 Re: driny... 30.06.09, 02:11 pewnie ktos kiedys eksperymentowal, choc wydaje mi sie ze drinki to wynalezek stosunkowo mlody, moze z XXwieku, wczesniej pito czyste alkohole, m.in. dlatego ze nie bylo dostepu do lodu czy sokow, no coz, tylko im wspolczuc :) Odpowiedz Link
frue Re: driny... 03.07.09, 22:00 kamikadze, margerita, tequila sunrise, mochito, tatanka, biały rusek, czarny rusek, cuba libre, caipiroska, sex on the beach, wiele innych....poszukaj może byle jakiej ksiązki e-book z drinkami w necie to będziesz mieć i nazwy i skład. Często w knajpach te same drinki nazwyają ię zupełnie inaczej. Poza tym często również w knajpach są kary menu, gdzie są podane nazwy drinków i ewentualnie spis. Jak nie ma, to zawsze można poprosić barmana, aby coś dobrego polecił :) Odpowiedz Link
makama111 Re: driny... 07.07.09, 00:51 jej chyba raczej chodzilo o nazwa sklad, albo raczej nazwa - polecam/nie polecam, bo tak to mozna sobie szukac i na wikipedii, a po skladzie nie koniecznie wiem czy bedzie mi to odpowiadac Odpowiedz Link
kopula Re: driny... 08.07.09, 03:03 to prawda, bo np nie każdemu smakuje połączenie rumu z colą czy tequili z colą. Moi znajomi uważają to za barbarzyństwo, a mi smakuje. Odpowiedz Link
zettrzy Re: driny... 30.07.09, 21:58 cosmo i manhattan, oczywiscie, a jak chcesz wyprobowac kwalifikacje barmana to grasshopper oczywiscie klasyczne martini albo lekutenkie bellini no i, tez oczywiscie, margarita Odpowiedz Link