Forum Kuchnia Napoje
ZMIEŃ
      rum

rum

(16 wyników)
    • Czy ktoś ma przepis na drink z białym rumem?
    • Witam wszystkich serdecznie. Mam w domku butlę niezłego białego rumu, jednak nie bardzo wiem z jakim napojem najlepiej by było go zmieszać. Szczerze mówiąc nigdy jeszcze nie próbowałam tego alkoholu, a wolę nie eksperymentować. Może ktoś z Was jest akurat smakoszem i zaproponuje jakiegoś ciekawego drinka? Zdaję sobie sprawę, że z pewnością istnieje mnóstwo kombinacji z udziałem tego trunku, ale prosiłabym o coś prostego, niezbyt wyszukanego:) jeśli można. Pozdrawiam
    • jak najlepiej? saute czy w drinkach macie jakies sprawdzone przepisy?
    • jakiej firmie , marce można zaufać kupując rum? ostatnio kupiłam polmos /z czerwoną naklejką/ i mam wrażenie że to zwykła wódka z aromatem rumowym.
    • Przyjaciele. Wlasnie dostalam na prezent rum baccardi, ciemny, ze szklaneczka na gorze. Pytanie jest, czy rum pije sie na zimno z lodowki czy z barku w temperaturze pokojowej? I w ogole czy jakos specjalnie sie podaje? Wiem, ze tekile pije sie z dloni posypanej sola ale to chyba nie ten przypadek. Moze z cukrem? I czy ten rum jest slodki czy wytrawny? Wiem, to nie o winach ale nie ma dzialu wodki. I jeszcze jedno. Czy mozna postawic taki rum na randke z chlopakiem? Raczej sie nie ...
    • witam czy ktos moglby mi podac przepis na jakis smaczny i prosty drink z bacardi? dostalam w prezencie a nie wiem z czym to se pije
    • macie jakieś przepisy na dobrego drinka? interesują mnie tylko sprawdzone przepisy i dobrze by było jak by wódki nie było w składzie.
    • drinki(30)

hej czy moglibyście podać mi nazwy drinków, które na pewno dostanę w barzę w jakimś klubie na imprezie nie raz mam ochote napić sie drinka, ale niestety nie umiem barmanowi podać nazwy z gory dzieki i pozdrawiam
    • Witam, mam takie może śmieszne pytanie... z czym można łączyć rum, żeby zrobić fajne drinki? Postanowiłam zabawić się w barmankę podczas babskiej imprezy i już mam pełen barek, no ale właśnie...kupiłam też Bacardi, a teraz zastanawiam się z czym to zmieszać?
    • robiłam malibu wg przepisu znalezionego jakiś czas temu na tym forum.Wyszło pyszne ale mam wątpliwości czy wszystko zrobiłam prawidłowo. Otóż jak zalałam w słoju 500 g wiórków kokosowych 1/2 l wódki to po upływie kilku dni, jak wyciskałam wiórki to odzyskałam mniej więcej połowę wlanego płynu:( Reszta była w wiórkach... Trochę szkoda takiego "marnotrawstwa":)). Może jest na to jakiś sposób..
    • ktora produkuje podpiwek kujawsko -dobrzynkowy w Illinois , ja podczas swoich podrozy po Morzach Poludniowych serwowalem napiwki. Umilowalem sobie takiego drinka , co smakuje jak Guajazyl, bo poszlo mi w nostalgie za czasem minionym. Otoz byl to rum i Campari , oczywiscie z lodem. Ze o pina coladach nie wspomne. Smak -sprawa indywidualna , nie ponosze wiec odpowiedzialnosci w razie gdyby ktos zglaszal anse. pozdrawiam Napojowiczow z Olem na czele , wasze gut , jak mowia Szwedzi :)
    • Witam wszystkich bywalców forum. Pragne podzlic sie spostrzezeniem ktore wyczuliło moja uwage i wprawiło w pewne zakłopotanie. Calkiem niedawno byłem gospodarzem domowej imprezy. Kazdy z jej uczestnikow przyniosł roznego rodzaje alkohole, min. były to: wódka Sobieski, Johny walker (zakupiony u poludniowych sasiadów - czechy), Rum (prosto z Jamajki) i wiele innych ktore zostały wchłonięte. Powyzsze 3 butelki wyladowaly w zamrazalniku, a wiaze sie to z faktem iz pozostały w stanie nienaruszonym...
    • Czy ktos moze podac przepis na drinka z rumem Havana Club zwlaszcza tym 3 letnim(z zoltawa etykietka).Mojito juz znam takze prosilbym o inne. Z gory dziekuje i pozdrawiam.
    • Malibu(23)

z jakim mlekiem miesza się malibu? z takim zwykłym z kartonika? z zagęszczonym czy jakimś specjalnym? jak to robią profesjonaliści? z góry dziękuję za pomoc
    • Znacie jakies interesujace alkohole drinkowe jak bacardi breezer, nowy drink bols bodajze icefresh, albo jakies inneg ciekawe trunki warte sprobowania, a nie kosztujace 200 zl?
    • mialam przepis z tego forum, dokladne proporcje, kupilam wszystkie skladniki, lezal sobie na stole i NIE MA! a ja nie moge go znalezc! prosze, czy ktos moze mi pomoc? nie wiem gdzie on sie na tym forum zawieruszykl, szukam tak i siak i NIC! praktycznie za 10min mam gosci :((((((((
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się