Forum Zwierzęta Forum weterynaryjne
ZMIEŃ
      shih-tzu

shih-tzu

(3 wyniki)
    • Sunia ma 8 miesiecy i jak do tej pory wypadł jej tylko jeden kieł. Reszta jest juz dobrze w połowie drogi a mimo to mleczne jeszcze mocno siedzą. Pytałem dwóch weterynarzy i zdania są podzielone. Jeden twierdzi, żeby jak najszybciej usuwac poniewaz one i tak same nie wyjdą a przez podwójne uzębienie zniekształci sie zgryz, drugi mówi, że poczekac do roku i jeśli nadal będą sie mocno trzymały wtedy usunąć. Różne źródła różnie podają, choć tendencja jest taka, że raczej powinno się skorzystać z...
    • Mam pytanie. Moja sunia shih-tzu czasami wygryza sobie z lapki ( nie z okolicy pazurkow) kosmyki siersci i zjada. Nie mam pojecia dlaczego? Juz raz , kilka mies temu, zwrocila kilkucentymetrowy walek zbitych nitek ( z zabawek, ktore namietnie gryzie)i siersci wlasnie. Na lapce nie ma zadnych zmian, nie ma alergii, raczej brak powodow typu swedzenie . Co moze byc powodem?
    • Witam, mam 3 letnią suczkę shih tzu, od jakiegoś czasu uporczywie się drapie pod brodą i w okolicach pyska, nie wiem dlaczego, na pewno nie ma pcheł , lekarz wykluczył pasożyty i alergię , czy może to wynikac ze złej diety???o ile gotowane mięso z warzywami i ryżem lub kaszą oraz suchą karmę mozna nazwać kiepską dietą...z gory dziękuję za odp.
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się