Forum Regionalne Łódzkie Piotrków Tryb.
ZMIEŃ
      stare miasto

stare miasto

(6 wyników)
    • Z zainteresowaniem przeczytałem artykuł w ostatnim „Tygodniu Trybunalskim” pt. Pomysł na Nowe Stare Miasto. Pomysł b. ciekawy i wyjątkowo nowatorski, wręcz „szalony”. Ale może w tym szaleństwie jest metoda. Przez wiele ostatnich lat temat rewitalizacji Starego Miasta powracał głównie jako hasło kampanii przedwyborczej, ale nikt nie był w stanie zaproponować żadnych konkretnych rozwiązań. Myślę, że pojawia się pierwsza jaskółka jako zwiastun konkretnych dec...
    • Pewnie wszyscy już widzieli, ale muszę to napisać publicznie: oby tak dalej! Na ul. Sieradzkiej jedna z kamienic została wyremontowana na potrzeby siedziby DOMINETBANK-u. Wygląda to bardzo, bardzo ładnie. Gdyby zrobić tak ze wszystkimi kamienicami. wiem, że to nie jest proste, ale przykład jest godny polecenia.
    • Zastanawiam się dlaczego na starym mieście, była najniższa frekwencja wyborcza w wyborach parlamentarnych. Ludzie z tej części miasta nie idą głosować, bo jest im tak dobrze, czy są może tak apatyczni, bo jest im tak źle? A może jest jakaś trzecia możliwość ?
    • Te konsultacje piotrkowskich i gorzowskich radnych nic nie dały.W Gorzowie sukcesem będzie 20% frekwencja. Zapewne w naszym mieści będzie tak samo.Waldek zwycięży!!!
    • Rewitalizacja starego miasta, czyli jak wydymać podatników „Piotrkowski magistrat chce wydać milion na ławkę” - informuje swoich czytelników „Dziennik Łódzki” w wydaniu z dnia 14 lutego. Zamysł urzędników jest taki, aby na rynku starego miasta wybudować wysoki na pół metra murek z cegły i granitu, odwzorowujący zarys dawnego ratusza. Informacja „Dziennika Łódzkiego” zszokowała Piotrkowian. Po co komu murek – ławec...
    • Wybieram się do PIOTRKOWA - chciałem zrobić parę fotografii i mam pytanie. Czy możecie mi powiedzieć co fajnego można sfotografować, gdzie można wykonać ciekawe fotografie ? A może jest coś blisko WAS czego niema w przewodnikach i albumach ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się