Forum Kobieta Ślub i wesele Ślub i wesele
ZMIEŃ
      stare miasto

stare miasto

(13 wyniki)
    • Wymyśliłam, że pojedziemy z kościoła do restauracji dorożką - wszystko odbędzie się na Starym Mieście w Warszawie, kurs tylko w jedną stronę, ponieważ do kościoła dojedziemy we własnym zakresie samochodem. Może któraś z forumowiczek zdecydowała się na takie rozwiązanie?
    • Mam pytanie, czy ktoś z Was planuje ślub w którymś z kościołów na Starym Mieście ewentualnie na ul. Krakowskie Przedmieście w Warszawie ? Jeśli tak to napiszcie, w którym kościele i dlaczego tam... pytam, bo marzy mi się ślub na Starym Mieście, a różne opowieści już słyszałam o wymaganiach księży (np. nie wolno stroić kościoła kwiatami), a szczególnie o opłatach dość wysokich za ślub.Napiszcie jesli coś wiecie, a szczególnie jesli bierzecie tam ślub. Duzo wcześniej trzeba rezerwow...
    • szukamy miejsca na obiad weselny na max 20 osób, najlepiej na Starym Mieście bądż w okolicy. W miarę cenowo przystępnie z miłą obsługą i atmosferą. Czy znacie może taki?
    • Czy ktoś z Was wie czy potrzeba przepustki, żeby wjechać samochodem Młodej Pary na Stare Miasto w Wawie?
    • kto organizował uroczysty obiad na starym mieście, co możecie polecić, jak wyglądało i mniejwiecej ile kosztowało. prosze o opinnie...
    • Witajcie kochane Podczytuję was od dawna, jednak swój wątek zakładam dopiero teraz. Ślub planjemy-nieplanujemy od dwóch lat :P I nie możemy się zdecydować. Za to decyzji o dziecku nie odkładaliśmy, od półtora roku staraliśmy się znów o dzidziusia po pierwszym poronieniu. Wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży!!! To dopiero 4 tydzień, ale i tak jestem bardzo szczęśliwa, mimo tego, że mdłości ledwie pozwalają mi siedzieć :D Mój M. stwierdził, że teraz trzeba szybko wziąć ślub, poznać ...
    • w sobote mamy tam ślub o 18.30. Organista "z wizytówki" od księdza proboszcza zbył nas podając numer do kolejnego, który nie odbiera komórki:(((( czy ktoś miał lub ma tam ślub i może polecić kogoś sprawdzonego??
    • Czy potrzebne jest jakieś pozwolenie? W razie czego zostwimy samochód na parkingu i się przejdziemy :).
    • Który kościoł na Starówce w Warszawie polecacie na slub??? Gdzie można spotkac sympatycznych księzy??? I jeszcze jedno - na ile wczesniej trzeba rezerwowac terminy, bo jak się domyslam koscioły w tym rejonie sa najbardziej oblegane... Z góry dziekuje za wszelkie komentarze :))
    • Hej Bardzo Was prosze o podanie sprawdzonych adresow, gdzie mozna taki obiad urzadzic. Moze byc w okolicach starego miasta. Moze znacie jakas restauracje?! Jaka muzyke polecacie do tego typu obiadu?! Slub ma sie odbyc w czerwcu, wiec musze sie spieszyc. Pomozcie!!
    • Szukam kościoła w Warszawie- z klimatem i miłym księdzem. Na wrzesień. Oboje mieszkamy w Wawie niedługo (słaby mieliśmy dotychczas kontakt z naszą parafią, ale proboszcz jest średnio miły), wesele będzie pod Warszawą, więc nie musimy się kierować lokalizacją. Idealnie by było, gdyby księża podchodzili liberalnie do bierzmowania (skoro prawo kanoniczne go nie wymaga)- ja nie mam. Zamierzam je przyjąć, ale gdyby udało się bez niego byłoby super. Myśleliśmy o centrum/starym mieście, ale n...
    • Dziś mamy poważniejszy problem – i potrzebuję waszej (przede wszystkim Poznanianek rady i pomocy) – ale od początku: Ślub bierzemy w małym wiejskim kościółku, w którym niezwykle miły ksiądz zgodził się udzielić go bez wahania – powiedział jednak, że musimy przynieść mu licencję. Oboje pochodzimy z innych parafii (mój luby w kościele był ostatnio przy bierzmowaniu, ale zgodził się – po wielodniowych debatach na ślub kościelny). Jako że mały kościółek jest bli...
    • Hej.W przyszłym roku organizujemy nasz ślub i zdecydowaliśmy się na podwójne przyjęcie weselne. Pierwsze tylko dla najbliżeszj rodziny ok.20 osób i drugie na dzień następny dla znajomych. Musimy liczyć się z kosztami bo wszystko sami opłacamy.i dlatego też mam kilka pytań: 1) Co sądzicie o takim podziale?Sprawdzi się? 2)Czy możecie mi polecić jakąś ciekawą restaurację na jedną i drugą impreze,ktora nie zrujnuje naszej kiszeni? Gorąco pozdrawiam i czekam na propozycje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się