Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      statystyki

statystyki

(3 wyniki)
    • Pokusiłam się o zrobienie przeglądówki ze statystyk PHZ w Warszawie. Przejrzałam dane o zgłoszonych zachorowaniach na boreliozę do Sanepidów w latach 2003, 2004,2005 i I kw. 2006. Sprawa przedstawia się następująco: 2003 - 3574 2004 - 3822 2005 - 4406 2006 do 30.04. - 1206, przy czym porównując tu rok poprzedni i ten sam okres zgłoszeń było 769, czyli 64 % obecnych zgłoszeń. Strach pomyśleć co będzie , gdy ten rok się skończy. Poza tym pojawia się nowa choroba odkleszczowa go...
    • Obecnie forum ma prawie 700 uzytkownikow. Nie mozna powiedziec ilu z nich jest naprawde aktywnych tzn regularnie tu pisze lub chocby regularnie odwiedza forum poniewaz od dluzszego czasu sa zepsute forumowe narzedzia i Agora nie zdradza checi ich naprawy. Zgaduje, ze zapewne ze 200 uzytkownikow to martwe dusze. Wiec naprawde aktywnych byloby ok 500 osob. Dziennie srednio na tym forum piszemy ponad 100 postow. Pod wzgledem aktywnosci forum Borelioza jest zawsze na szczycie wsrod foro...
    • Witajcie, zaciekawily mnie ostatnio dane z Polski (PZH) - borelioza.org/#Statystyka - 10 tys. zachorowań w 2009. Porównałem to z danymi z Niemiec, dane rządu Bawarii www.lgl.bayern.de/gesundheit/nrz_borrelien/lyme.htm - 60-100 tys. nowych zachorowań rocznie!!! Owszem, w Niemczech mieszka 80 mln ludzi, u nas ok 40 mln. Ale to i tak przelicza sie na 30-50 tys rocznie, a nie 10 tys !!! Żeby było absolutnie jasne, ta niemiecka strona jest stroną rządową i bynajmniej nie promuje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się