statystyki

(22 wyniki)
  • Moze i niemadre pytanie,ale moze znacie odpowiedz.Szukalam sporo na internecie. Sposrod par poddajacych sie in vitro (wielokrotnie,'do skutku'), jakiemu procentowi,mimo wszystko, nie udaje sie zostac rodzicami biologicznymi. Powod pytania:krotko sie cieszylam moim udanym crio,w 8 tyg dziecku przestalo bic serduszko,poronilam. Jestem w stanie walczyc dalej i do konca.Ale wlasnie,boje sie,ze mimo nawet najdluzszej walki moze sie nie udac...Jakie sa statystyki,ktos wie?
  • Witajcie, Ciekawi mnie jedna sprawa - moze ktoras z Was spotkala sie z takimi statystykami... Chodzi mi o to, jaki procent kobiet zachodzi w ciaze, przy zalozeniu powtarzanych staran metodad IVF/ICSI. Nie chodzi mi tutaj o statystyke dot prawopodobienstwa zajscia w ciaze przy jednorazoweej probie (30-40% w zaleznosci od kliniki), ale o to, jaki procent kobiet zakwalifikowanych do IVF w ostatecznym rozrachunku zachodzi w ciaze (przy zalozeniu, ze niektore z nich beda probowac kilk...
  • Trochę z przymróżeniem oka: Dziewczyny, sprawdziałam statystykę ciąż na tym forum - okazuje się, że średnio co tydzień, półtora pojawia się post pt. "UDAŁO SIĘ". Oznacza to, że jesli faktycznie jest nas tu ok. 206 (wynika to z postu - "policzmy nas ile nas tu jest"), to wszystkim nam uda się zajść w ciągu najbliższych 1442 dni, czyli niecałych 4 lat!!! Może to i długo, ale jest szansa ;))
  • Nie rozumiem wpisu do statystyki osoby pod nr 6 o pseudo perlai. Dziewczę to ma dopiero 20 lat (w tym wieku nie myslałam o dziecku), zrobione prawie wszystkie ważniejsze badania (HSG, Nasienie, Histeroskopia, Laparoskopia.) A co mnie najbardziej powaliło (wręcz na kolana) juz 4 inseminacje. Szkoda że nie podała ile cykli stara się o dzidzię, pewnie wyszłoby że zaczęła w wieku 15 lat. Ktoś tu chyba bajeruje. A tak pozatym to uważam ze to świetny pomysł z tą statystyką, Podejrz...
  • Czy którejś z Was poszczęściło się podwójnie ale chodzi mi przy podaniu 2 dniowych zarodków? Często zdarza się to przy zarodkach 5 dniowych a o 2 dniowych to nie wiem
  • witam... Jestem na tym forum chyba z tego samego powodu co każda z nas... szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.... w chwilach totalnego dołka chodźby jednego słowa pocieszenia , ale przede wszystkim wiem ,że spotkam się tu z opiniami osób ,które wiedzą co czuje... decyzja o ivf była jedyną szansą na posiadania potomstwa, problem który zmusił nas do tej decyzji to mała ilość plemników ok 2 miliony. Jestem po pierwszym nieudanym transferze 09-09-2009( chodź byłam przekon...
  • www.zsms.poznan.pl/gazeta/miasto.php Właśnie skończyłam tworzyć ten prosty programik do statystyki. Pozdrawiam Vanike
  • Dziewczyny mój doktorek kazal mi rozwazyc mozliwosc podejscia do inseminacji. Zastanawiam sie ile dziewczyn z tego forum podchodzilo juz do tego zabiegu, gdzie zabieg byl przeprowadzany, jakie byly wskazania no i z jakim skutkiem :)
  • Tak się zastanawiam,jake są stystyki procentowe.Np jakie są szanse powodzenia isci? Jakie są szanse ,że poprzez isci w ogóle zajdzie sie w ciąże(po kilku próbach).Jakie są szanse,jeśli chodzi o komórki zaplodnione,żeby można było zamrozić,ile średnio udaje się uzyskać? Wiem,że to trudno powiedzieć,ale może gdzieś są jakieś statystyki.W listopadzie mam pierwsze isci i już zaczynam wariować. Pozdrawiam!!
  • Przewija się czasami taki temat: nie można zajść w ciążę po poronieniu do końca przewidywanego czasu trwania tej poronionej ciąży. Jakie macie doświadczenia i opinie w tym zakresie? Może ja niepotrzebnie się martwię i po prostu nie moge zajść bo przeżyłam poronienie 6 miesięcy temu. Z drugiej strony - już przed poronieniem mieliśmy problemy z zajściem w ciążę od dłuższego czasu. Pozdrawiam wszystkich w Nowym Roku s
  • wpisujcie sie prosze do mojej małej statystyki :) ktory transfer - ktory protokoł okazal sie szczesliwy? i czy wczesniej za ktoryms transferem byla biochemiczna ? dzieki -------------- "Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość." Woody Allen
  • www.vanike.com/gazeta/marzec2005.php Może któraś z Was mnie pamięta. Piszę czasami skrypty taki jak ten powyżej. Poprzedni był w sierpniu 2004 r i pomógł dziewczynom z tego forum lepiej się poznać. Ja niestety opuściłam Was z powodu udanej IUI czego i Wam życzę. Ale zaglądam tu często, bo muszę leżeć i mam przez to trochę czasu. Wpisujcie się na stronie, której link umieściłam. Przesyłam ciążowe fluidki. Vanike
  • Jak sądzicie czy IUI daje większe szanse czy natura? 1.Jeśli masz owu ,nie masz wrogiego śluzy to co byś wybrała? 2.Jeśli masz owu i wrogi śluz, jednak nie masz przeciwciał we krwi-co byś wybrała? Może wymyślicie i dodacie inne przypadki, może ten wątek którejś z nas pomoże podjąć odpowiednią decyzję. Ja osobiście okolo 22 będę miała robiony PCT i zastanawiam się nad możliwościami.
  • Witam! Mam endoemtriozę, nie mogę zajść w ciążę po laparoskopii i Dipherelinie,najprawdopodobniej czeka nas IN Vitro. Ciekawi mnie ile z nas, cierpiące na to choróbko zaszło w ciążę w miarę naturalnie (lub ze stymulacją) a ile przez IV? (za którym podejściem). Bęę wdzięczna za wszytskie uwagi. Pozdrawiam Ania
  • www.vanike.com/gazeta/effort092005.php
  • piszac to slowo "nie udalo sie" to mnie przeraza. mialam druga inseminacje 8 listopada i dzisiaj sie dowiedzialam, ze nic z tego. dziewczyny jak dac sobie z tym rade, nastepny miesiac przedemna. czy ktoras korzystala z porad u psychologa bo ja mysle ze tego potrzebuje ale niewiem czy to dobry pomysl.
  • Dziewczynki po IUI - ten post jest do Was. Chciałam Was serdecznie prosić w imieniu swoim, ale i pewnie wielu innych dziewczyn szykujących sie do IUI o napisaniu paru słów o Waszych ineminacjach. Napiszcie króciutko 1. kiedy zastrzyk z pregnylu 2. ile godzin póżniej IUI 3. jakiej wielkości były pęcherzyki w momencie IUI 4 i oczywiście jaki wynik Wszystkim, które odpowiedzą bardzo, bardzo gorąco dziękuję. Pozdraiam ciepło
  • Dziewczyny!!! Tak sobie czytam posty i widzę, że różnie jest z tymi lekami na płodność. Np. Clostilbegyt na niektóre z Was podziałał i macie dzidziusie a na niektóre nie i potrzeba laparoskopię. Sama już nie wiem może jest to zależne od wieku pacjentki i co się z tym wiąże przyczyna niepłodności jest zaawansowana lub nie. Jeśli chodzi o PCO-otyłość, której nie mają wszystkie posiadaczki PCO może być oznaką zaawansowania choroby (podobnie z owłosieniem). Kiedy mi lekarz przypi...
  • dziewczyny, nastraszyly mnie roznorakie artykuly w gazetach (nie tylko polskich), ze dzieci po inv maja czesciej wady genetyczne i inne choroby. jak to jest naprawde? czy znajde gdzies jakas uczciwa statystyke?
  • 20%(5)

Bardzo często spotykam się z taką liczbą 20% par. które nie mogą płodzic potomstwa. Chciałabym wiedzieć, czy to jest prawda, tzn. czy to są miarodajne dane, a jeśli tak - to z czego to wynika, bo 20% to chyba cholernie dużo jest????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się