stomatolog

(38 wyników)
  • Do tej pory leczyłam zęby u znajomej dentystki, dlatego koszty wizyty i w ogóle różne sprawy wyglądaly inaczej, bardziej na luzie. Dla przykładu, jeżeli mialam przegląd i nic nie znalazła do zrobienia, to nie płaciłam żadnej kasy. Cenę ewentualnej usługi mówiła na końcu pracy, ale nie drżałam, bo wiedziałam,że nie zedrze ze mnie skóry. No ale wszystko co dobre szybko się kończy i dzisiaj już nie mam możliwości leczenia się u niej. Postanowiłam więc poszukać innego stomatologa, ale mam obawy. ...
  • wstyd sie przyznac ale zaniedbalam swoje zeby. OD 4 lat nie bylam u stomatologa. Moje problemy z zebami zaczely sie po powaznej chorobie pluc (podejrzewam, ze to przez leki). Wybieram sie nie wizyte juz od x czasu i zawsze usparwiedliwiam sie przed soba - nie mam czasu, pojde w przyszlym tyg/mieisacu. W dziecinstwie mialam wybity zab (gorna 2jka), nastepnie stomatolog wypelnil mi go. Zab po jakims czasie zaczal sie psuc, odplad kawalek tego wypelnienia. Zab zaczal czerniec. Na dodat...
  • Poszukuję specjalisty od leczenia kanałowego w Warszawie lub okolicy. Jeden korzeń jest wygięty pod kątem prawie 90 stopni i nie można go dobrze oczyścić. Natomiast chirurgiczne usunięcie korzenia nie wchodzi w grę, bo mam uczulenie na środki przeciwbólowe stosowane w stomatologii.
  • szukam naprawdę dobrego stomatologa, ale żeby był przy okazji uczciwy, bo do tej pory chodziłam do dobrego, ale ściągał ze mnie ile się dało. Drożyzna okropna, np 200 zł za zdjęcie kamienia ... :/
  • Witam.Mam dość dziwne pytanie ale troszke mnie to zastanawia.Wczoraj wyskoczyła mi na wardze opryszczka- o zgrozo.A na piątek mam umówioną wizytę u dentysty.Czy stomatolog mnie przyjmnie,czy lepiej przenieść wizyte aż wylecze opryszczke.Dziękuje za pomoc
  • Podczas wizyty u stomatologa będę miała krwawienie i na pewno dostanę znieczulenie związane z leczeniem, czy są jakieś przeciwwskazania do wizyty u stomatologa w tych dniach?
  • witajcie.mam nadzieję,że ktoś mi pomoże.byłam wczoraj u stomatologa.mądra pani doktor kończąc wypełnienie położyła mi na brzuchu włączone urządzenie do światłoutwardzania.zamarłam.chcałam wyłączyć sprzęt,ale po naciśnięciu nadal było włączone.pewnie jeszcze pogorszyłam sprawę.pomijam,że nigdy wcześniej nie byłam traktowana u dentysty jak półka,to jest jednak najmniej ważne.mogę być w ciąży...czy to mogłoby zaszkodzić dziecku?czy to są mocne promienie? dzięki za odpowiedz
  • Jestem w 5 tyg. ciazy. Czy moge korzystac ze znieczulenia u dentysty? Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
  • Ostatnio odwiedziłam stomatologa po 2-letniej przerwie. Jestem obecnie w ciąży i trochę ząbki mi się posypały, 2 mam do leczenie kanałowego + odbudowa korony, do tego kilka plomb, czyszczenie kamienia, fluoryzacja itp. Wygląda na to, że wydam sporą kasę i zastanawiam się jak mogę zaoszczędzić. Czy polecacie gabinet prywatny z podpisaną umową NFZ, w którym ew. dopłaca się do zabiegów? Czy leczenie kanałowe i np. czyszczenie kamienia to i tak trzeba prywatnie? Czy wogóle polecacie lec...
  • Staramy się z mężem o dzidziusia. Możliwe, że "udało" się nam dwa tygodnie temu. Oczywiście to za wcześnie żeby cokolwiek sprawdzić. Dręczy mnie jedna wątpliwość - jutro mam wizytę u dentysty i nie wiem czy na wszelki wypadek nie powinnam poprosić o takie znieczulewnie jak podaje się w ciąży? Będę wdzięczna za podpowiedź. Pozdarwiam
  • jak to jest, plombę trzeba wymieniac kilka razy? Wczoraj leczyłam zęba i usłyszałam ze tutaj plomba dowymiany, tytaj tez itd. Mnie nic nie boli nie mam dziur ale wymiana dobrych plomb. Dziwne. Teraz mam drugie pytanie. Mam 1 ząb leczony kanałowo, jest ładnie zrobiony, nic nie widac ze leczony. Ale chciałabym wstawic sobie koronkę (nie wiem czy to taka nazwa) chodzi o to zeby nie wyrywac zęba. Co polecicie w tym wypadku? Co pojde do stomatologa to nie wyjasni, mowi nazwami a ja nie ...
  • Jak w temacie. Jakiś dobry i niezbyt drogi (do ok. 100 zł). Jeśli znacie jakiegoś na "kasę chorych" to też poproszę namiary.
  • a czy stomatolog też powienien odpowiadac? Robiłam zęba, była mała próchnica, pani nie potrafiła zabrać się za leczenie, bo nie była stomatologiem jak się okazało tylko technikiem dentystycznym. niestety pani mi spier... a u innego stomatologa robiłam tego zęba no i leczenie kanałowe i to wszystko wyszło mi około 350 zł. Teraz ten stomatolog powinien zwracać mi, no nie? wkoncu mi spier...zęba. Ta pani nie otwiera mi drzwi, bo to był gabinet w domu. No i co robić?
  • ma w grafiku pacjentów co 15 minut?
  • Jako opatrunek na suchy zębodół? Do tej pory inna dentystka zakładała mi białą pastylkę do dziury po zębie,ona się rozpuszczała i potem bolało znowu;), dziś byłam u swojego stomatologa który to usuwał mi tego zęba i ten założył mi coś zgniło-zielonego, jak taki splątany kawałek koca;), wiem jak to brzmi ale jako laik, tyle zaobserwowałam. Dodam że ten ostatni śmierdzi niemiłosiernie i stomatolog dodał że zadziała jak skrzep. Mam pytanie który opatrunek jest lepszy i który mi przyniesie...
  • z dwójki wyleciała plomba.Dentysta założył opatrunek i kazał przyjść za dwa miesiące !!! Czy to możliwe ? Twierdzi ,że duża próchnica,że może kanałowo,że trzeba poczekać.Ząb nie bolał,nie spuchł.Zdjęcia nie kazał robić.Pierwszy raz słyszę,żeby z opatrunkiem trzeba było chodzić tak długo :(
  • Wiem ze temat walkowany ale podobnego przypadku nie znalazlam. Bylam dzis z bolem zeba u stomatolog. Otworzyla zeba i zastosowala ta nowsza metode czyli po znieczuleniu usunela miazge ale zeba nie zamknela koncowo tylko zalozyla cos, podejrzewam ze jakies lekarstwo zeby zaleczylo to co bol powodowalo. Kolejna wizyta za tydzien a koncowa za dwa. Zab mnie boli, kompletnie nie moge go dotknac, i nie ma problemu zniose to albo wezme tabletke, ale musze wiedziec czy taki rodzaj bolu jest normal...
  • Dziewczyny pocieszcie mnie!! Z tym zębem to jedna wielka kicha :-( Byłam u dentysty i babka najpierw go rozwierciła i włożyła truciznę, na następnej wizycie rozwierciła go jeszcze bardziej (trwało to godzinę) i na wyjście powiedziała że jak będzie bolał to na kanałowe mam przyjśc!! Od tygodnia umieram z bólu, biorę po 3 apapy dziennie i i tak go czuję, jak nie wezmę to tak mnie boli że aż głowa mi pęka :-( Mam iśc w poniedziałek ale boję się strasznie, powiedzcie to mocno boli? i jak my...
  • prosze o rade i opinie do kogo najlepiej zapisac sie w tym centrum, chodzi mi o zwykle leczenie prochnicy (stomatologia zachowawcza) i o ortodonte - planuje wydac na ten cel troche pieniedzy wiec chcialabym przygotowac sie do inwestycji. Chirurga wybralam z polecenia - doktor Zagajewską, na razie po konsultacjach budzi zaufanie, wydaje sie profesjonalna, rzeczowa i zyczliwa. bede bardzo wdzieczna za Wasze opinie i doswiadczenia. pozdrawiam
  • iza(5)

Witam, od tygodnia mam problem ze stawem skroniowo-żuchwowym, coś mi tam pstryka, ociera, przeskakuje, boli mnie głowa, przytyka lekko ucho. Chcę iść z tym do lekarza, ale nie wiem do jakiego? W internecie są sprzeczne informacje: jedni radzą do stomatologa, inni do chirurga szczękowego, inni do reumatologa, ortodonty. Już sama nie wiem. Jest tu ktoś, kto ma taki problem i może kogoś polecić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się