Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      stomatolog

stomatolog

(25 wyników)
    • Czy można się zarazić u stomatologa WZW typu B lub AIDS lecząc zęby. Czy w Polsce były już takie przypadki?
    • Witam, pilnie poszukuje stomatologa, który wypisze mi zwolnienie w związku z problemami dentystycznymi, mój stomatolog niestety nie ma takich uprawnień. Wariuje z bólu a nie udało mi sie znaleźć ani jednego lekarza, który wypisałby mi zwolnienie. Proszę pomóżcie dzisiaj już nie byłam w pracy i nie wiem co dalej robić, będę bardzo wdzięczna za jakąś podpowiedź.
    • Tak się zastanawiam - czy lekarze stomatolodzy przyjmujący prywatnie mierzą ciśnienia swoim pacjentom przed leczeniem/usunięciem zęba? Moja mama cierpi na nadciśnienie, a już na widok białego fartucha zazwyczaj ciśnienie skacze jej do 180/100 a nawet 200/105. Z tegoż powodu już od roku w nielicznych placówkach co mają podpisaną umowę z NFZ nikt nie chce się podjąć wyleczenia jej zębów. Czy w tym wypadku lepiej będzie pójść prywatnie do stomatologa na wyrwanie zębów nie wspominając ...
    • Pan doktor był zakatarzony, nieustannie chuchał mi w nos, rozmawiał przez telefon komórkowy w trakcie borowania. Ząb udało się wyleczyć i ma się dobrze. Co sądzicie o takim stomatologu?
    • wiem, ze to nie porady lekarskie, ale prosze o tylko jedna wskazowke, bo utkwilam w martwym punkcie:( jestem w 24 tc, musze usunac zab(chory), bo tuz obok niego ( tak jakby na tym samym miejscu) wyrasta nowy. przyjmuje clexane ( 20 jednostek) i acard. chcialam sie umowic ze stomatologiem, ale pani stomatolog rzada ode mnie SKIEROWANIA od ginekologa i pisemnego oswiadczenia lekarza prowadzacego ciaze, ze zabieg moze byc wykonany. kolko sie zamyka bo mimo calej swojej wiedzy i chec...
    • Witam! Poszukuję dobrego stomatologa na Śląsku, bardzo proszę o informację i kontakt do dobrego dentysty. Pozdrawiam wszystkich! Ania
    • Poszukuję dla mojej trzyletniej córeczki dobrego specjalisty w Krakowie. Moze kogoś polecicie. Chodziłam do takiej jednej Pani stomatolog, która przez 7 wizyt oswajała dziecko z sytuacja. Co z tego że miała talewizorek z bajkami, jak nic nie zrobiła, a za każdą wizytę płaciłam 30-40 zł. Ząbki są coraz bardziej zaatakowane pruchnicą, przez co moje dziecko nie zna smaku słodyczy.Pomocy.
    • Poszukuję dobrego stomatologa w Gdańsku. Dobry znaczy dobry fachowiec, ale także cierpliwy bo strzasznie paniukuje u dentysty, najlepiej kobieta. I dobrze by było gdyby zajmowała się także protetyką. Z góry dziękuję.
    • Witam. Zdaje sie, ze studenci stomatologii na cwiczeniach lecza pacjentow. Oczywiscie odbywa sie to pod nadzorem prowadzacego. Czy jest ktos, kto byl juz leczony przez studenta? Jak to oceniacie? Jastescie zadowoleni?
    • Czy może mi ktos polecić w Warszawie dobrego dentystę.Dobrego- czyli takiego, którego plomby trzymaja sie kilkanaście lat po założeniu, który potrafi solidnie wyczyścić i wysuszyc ubytek bez niepotrzebnego niszczenia zdrowego zęba, który potrafi nauczyć swoja pomoc prawidłowego mieszania tlenku cynku z eugenolem tak,żeby zaraz po wyjściu opatrunek nie dawał sie wyjąć językiem itd. Po kilku próbach w "renomowanych" przychodniach nadal nie wiem, czy mam chodzić z dziurawymi zębami, ...
    • Ile zarabia stomatolog?
    • Witam wszystkich (szczególnie cieplutko stomatologów) :-) Jestem z Bemowa. Miło jak będzie w miarę niedrogi i nie będzie namawiał do leczenia bez znieczulenia. Jestem z tych bojących i nawet z malutkim ubytkiem proszę o takie znieczulenie po którym przez parę godzin nie będę czuła "geby" i mozna będzie mi jeździć po zebach młotem pneumatycznym :-) Pomocy ! :-) Pozdrowienia Ligia
    • Komu przeszkadzały gabinety stomatologiczne w szkołach?
    • Wiem, że można borować zęby przy znieczuleniu ogólnym. Ale czy można wstawić nowe zęby przy takim znieczuleniu? Proszę o odpowiedź.
    • Szukam dobrego gabinetu stomatologicznego, który ma podpisaną umowe z NFZ.
    • Wiem, że taki temat może już był ale... Poszukuję dobrego i w miarę niedrogiego dentysty w W-wie. Chętnie Bemowo lub okolice ale jestem też skłonna wybrać się troszkę dalej jeśli naprawdę jest godny zaufania. Dodam, że piekielnie sie boję dentysty :(
    • mam leczonego zęba kanałowo i już wydałam na niego 165zł!!! a on jeszcze nie jest skonczony! aż boje się co to będzie przy następnej wizycie.Oni chyba pogłupieli! Jestem studentką i żyje za 600zł miesięcznie i z czego ja mam potem niby żyć( aż się dzisiaj popłakałam)Albo trafiłam na bardzo drogi gabinet albo w niedługim czasie będe bez zębów.
    • Pracuję nad tekstem, w którym występuje specjalistyczna terminologia. Może zaglądają tu także lekarze? A może ktoś z Was ma wśród nich znajomego? Potrzebna jest mi nazwa instrumentu używanego do blokowania szczęk w pozycji rozwartej podczas zabiegów, tak zeby pacjent nie mógl zamknac ust. Oraz czasownik opisujący tę czynność. Klamra? Klamrowanie? Za pomoc wielkie dzięki z góry!!! r.
    • Czy mógłby mi ktos powiedzieć jakie zabiegi dentystyczne należą mi się w ramach ubezpieczenia w NFZ. Zdarza mi się tak, że w zależności u którego stomatologa jestem raz muszę płacić za pląbę, a raz nie. Raz każą mi płacić za światłoutwardzanie raz nie. Gdzie są jakieś przepisy, które regulują tą kwestię. Gdzie można taki wykaz darmowych usług dentystycznych znaleźć?
    • Lubelski fundusz zdrowia wyciął połowę dentystów, nie dając im umów na najbliższe trzy lata.Decyzja urzędników uderzy w biedniejszych pacjentów, gdyż wielu dentystów ma swoje gabinety w niezamożnych dzielnicach Lublina. Tam mieszkańcy korzystają przede wszystkim z opieki finansowanej przez NFZ. To ludzie starsi, ale nie tylko. Brak umowy dla lekarza oznacza dla nich pełną odpłatność lub zmianę gabinetu na zakontraktowany. A przecież w tym roku miało być o 60 proc. więcej pieniędzy na stomato...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się