Forum Zdrowie Zapalenie wątroby typu C
ZMIEŃ
      stomatolog

stomatolog

(4 wyniki)
    • Wczoraj podjąłem decyzję o wymianie wszystkich plomb. Stomatolog wypełniła standardową informację ,głównie o HCV Na pytanie czy przechodziłem HCV odpowiedziałem tak, nawet nie mrugnęła okiem. Jednak można trafić na normalnych lekarzy - zdarzają się ;-)
    • Cześć! Czy istnieją gabinety dentystyczne, które po poinformowaniu o HCV podejmą się usunięcia zęba bez problemów - na 3 próby dzisiaj 3x zostałem zbyty po informacji o wirusie.
    • Zastanawiam się czy rzeczywiście muszę informować lekarzy, u których się leczę, że jestem nosicielem wirusa hcv. Robię to, ale przyznam się, że z coraz większym oporem.... ze względu na ich histeryczne podejście i smarowanie ogromnego "C" na kartotece... Czy może ktoś wie, czy istnieją normy prawne zmuszające do ciąglego deklarowania choroby.... Oczywiście nie chodzi mi o zabiegi medyczne, bo to jest całkiem zrozumiałe, że lekarz MUSI o tym wiedzieć, ale na przykład stomatolog, ...
    • Mam do Was pytanie- czy będąc u dentysty informujecie o swojej chorobie? Mój mąż ma bolący od kilku dni ząb i szukał lekarza, który by go usunął. Zapytał się telefonicznie rejestratorki w prywatnym gabinecie, czy zostanie przyjęty i wyjaśnił, że jest chory. Usłyszał "przykro mi, ale nie...". Co robić w tej sytuacji? Informować czy nie?Bo uczciwość jak na razie nie popłaca! A ząb nadal boli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się