Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      stwardnienie rozsiane

stwardnienie rozsiane

(12 wyniki)
    • czesc mam pytanko wiem ze w boreliozie po alkoholu nawet malej ilosci jest bardzo zle samopoczucie, ale tak samo jest przy stwardnieniu rozsianym, ze alkohol szkodzi.czy mozecie mi podpowiedziec czy sa w tej kwestii jakies roznice?bardzo prosze o odpowiedzi.wiem ze juz o alkoholu bylo ale interesuje mnie czy jest jakas roznica w samopoczuciu?dziekuje.
    • Niewydolność żył szyjnych w stwardnieniu rozsianym. www.youtube.com/watch?v=_RGBOf3Xt-A www.youtube.com/watch?v=JzVs2ROVMhA
    • www.youtube.com/watch?v=klobLSxv6i0&feature=share
    • www.owndoc.com/lyme/multiple-sclerosis-is-lyme-disease-anatomy-of-a-cover-up/artykul
    • niezaleznatelewizja.pl/2012/05/janusz-zagorski-27-05-2012/
    • Drodzy Forumowicze, jeśli jestescie w trakcie diagnozowania lub zostaliście już zdiagnozowani na sm to wcale nie musi okazac się tą chorobą. Dzięki temu forum i ludziom dobrego serca, którzy opowiedzieli swoje historie udało się po ok roku wykryć podstępną boreliozę a dokładnie neuroboreliozę u mojego chłopaka. W maju ur. z powodu drętwień, zaburzeń wzroku i zawrotów głowy mój chłopak miał wykonany MRI, którego obraz sugerował sm, Pan radiolog na wstępie przed konsultacją neurol...
    • wcbstv.com/video/?id=139889@wcbs.dayport.com
    • www.uvaldeleadernews.com/articles/2008/11/17/news/news1.txt
    • witam Wszystkich :) Od szeregu lat zmagam sie ze schorzeniem SM, jeszcze chodze przy kulach. W czerwcu tego roku psim swedem zbadałam sie w kierunku boreliozy i wyszły pozytywne wyniki PCR oraz o dziwo Elisa. Lecze sie od lipca antybiotykami są niewielkie zmiany ale są. Ciesze sie ze nie uległam leczeniu interferonami, które sa kosmicznie drogie oraz nie daja gwarancji ze cos pomogą. Nie wiem czy ktoś podobnie zmagał sie naście lat z sm i leczył sie na borelioze i jakie ma efek...
    • 12 lat temu przechodziłam neuroboreliozę z porażeniem nerwu twarzowego, spędziłam w szpitalu 4tygodnie, dostawałam zinnat potem antybiotyk zmieniono, po pół roku wykonałam badania krwi i stwierdzono że krewjest czysta...pół roku temu dopadły mnie bardzo silne zawroty głowy, sztywnienie karku, piski w uszach...neurolog skierował mnie na rezonans,który pokazał demielinizacje w mózgu,kilka ognisk 3 mm w rejonie trójkąta lewej komory,objawy ustapiły w przeciągu ,miesiąca...zostało tylko zme...
    • Wynik PCR RT wykazał pozytywną jedynie bartonellę. Czy leczyć to, czy zostawić w spokoju skoro pacjent dobrze się czuje?
    • czesc wszystkim.niedawno mialam pobierany plyn mozgowo-rdzeniowy w szpitalu, borelli nie wykryto ale lekarz powiedzial ze mam podwyzszone bialko 13,5, inny natomiast ze nie jest ono podwyzszone i zglupialam.czy ktos sie z was orientuje jakie sa normy bialka w plynie?? w zwiazku z podwyzszonym bialkiem kazal mi sie diagnozowac w kierunku stwardnienia rozsianego i sie zalamalam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się