Forum Dom Architektura
ZMIEŃ
      sufit

sufit

(9 wyników)
    • Mam problem z duuużym sufitem w sali weselnej, która ma około 500m2.Dotychczasowa dekoracja to paskudna siatka maskująca,trochę materiału i trochę karton-gipsu, w którym zamontowana jest część oświetlenia. Muszę to zmienić ale brak mi ciekawego pomysłu, którego wykonanie byłoby realne i w rozsądnej cenie. Czekam na propozycję 608 667 643
    • witam bardzo prosze o rade: w lecie wyremontowalam nowo kupione mieszkanmie w bloku z wielkiej plyty - blok zbudowany na poczatku lat 80. byly pekniecia na scianach i na suficie - dlugie poprzeczne i pionowe na sicanach - fachowcy zdarli stare tapety i kasetony (bleee), zaszpachlowani szpary, zalozyli siati, gladzie i pomalowane sciany. jednak zauwazam teraz pionowe pekniecia na scianach, dokladnie w tych miejscach gdzie byly wczesniej, i ledwo zauwazalne, ale jednak pekniecia...
    • Mam pytanie: niedługo będę miała malowany pokoj..musze wybrac kolor - kolory.... jednak mam pewnie problem: moj pokoj ma skosy i nie wiem jaki kolor wybrac by pokoj sie nie zmniejszyl optycznie? Moze ktos by mi poradzil jak to rozwiazac? Czy moglabym dwie sciany pomalowac w jednym kolorze w pozostale dwie w drugim? Prosze o pomoc.
    • Mam pytanie dotyczące malowania ścian/sufitów na poddaszu. W dwóch pokojach ścianka kolankowa jest wymurowana do wysokości 1,40m, czy sufit w skosie malować w kolorze białym jak sufit poziomy, czy w kolorze ściany? Czy biały skośny sufit nie będzie przytłaczał? Ściany będą raczej w kolorach jasnych, ciepłych. Proszę o pomoc.
    • prosze o rade jaki strop warto zastosowac w nowoczesnym wielo-kondygnacyjnym budynku biurowym. rozstaw slupow na siatce 7.20/6.00m. strop powinien wspolpracowac z systemem podlog dystansowych, dlatego wazne jest zeby nie byl zbyt gruby. /grubosc stropu +podloga dystansowa i ukryte w niej instalacje
    • Witam forumowiczów. Chcialabym skorzystac z wiedzy was doświadczonych fachowców w dziedzinie architektury i zapytać czy orientujecie się jaka powinna być wysokość salonu od podłogi do sufitu przy powierzchni 55m2, żeby nie było efektu "piwnicy" lub "spadającego sufitu". Mój architekt zaproponował wysokość 185cm, ale czy to nie za mało? Bardzo proszę o opinię, bo jesteśmy na etapie I fazy projektu i wszystko jeszcze mozna zmieniac i ustalać.
    • www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=355
    • Bardzo proszę o pomoc w dobraniu kolorów do wyposażenia pokoju. Ściany pomalowałam na kolor piaskowy, dwie duże belki pod sufitem (kochane socjalistyczne budownictwo)na kolor pomarańczowy. po tych spontanicznych zabiegach mam duży problem jak dalej dobierać kolory ;). przy okazji może jakiś fajny pomysł na zasłony? nie mogę się zdecydować czy zasłony czy rolety? będę wdzięczna za pomoc!! niezdecydowana
    • Jaka powinna być wysokość mieszkania - kilka lat mieszkałam w budynku z tzw. wielkiej płyty o wys. 2.40m i tak się przyzwyczaiłam, że oglądając mieszkanie o wys. 2,50m kompletnie na to nie zwróciłam uwagi. Teraz znajomy stwierdził, że to mało, powinno być ok. 2,80 - 3m. Ciekawa jestem czy 2,50m to jest standard w nowo budowanych budynkach ? Pozdrawiam Mag

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się