Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      surowica

surowica

(3 wyniki)
    • Kochani, potrzebuję pilnie Waszej rady - jak długo nie zamrożony materiał (surowica krwi) do badania na bartonellę może iść w przesyłce, żeby nadawał się jeszcze do badania? Kurier zawalił i dostarczy przesyłkę do PZH dopiero jutro rano (czyli od wtorku w południe do piatku rano, surowica przechowywana była w temperaturze ok 10-15 stopni C). No i muszę teraz zdecydować, czy kazać kurierowi zniszczyć przesyłkę i wysłać nową surowicę czy kazać im dostarczyć do PZH??? I naprawdę ni...
    • Czy ktoś wie czy w Polsce można zbadać poziom selenu w surowicy . Jeśli tak ,to w jakim labie? Pytam,bo ostatnio zgłębiam temat,bo nadmiar selenu może być szkodliwy. Niby wg tego artykułu: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3527390?dopt=AbstractPlus.tylko duże dawki selenu są groźne.Ale z drugiej strony objawy przedawkowania mogą być groźne: www.envtox.ucdavis.edu/CEHS/TOXINS/selenium.htm. W związku z Hashimoto zażywałam selen w dawce 200mcg przez dwa lata i miałam wtedy "karuzele"w różnych ...
    • Jak w temacie, jeśli już ktoś z was przesyłał kurierem krew do jakiegoś labu, to mógłby mi wytłumaczyć krok po kroku, co mam zrobić , żeby to przesłać. Jaka jest mniej więcej orientacyjna cena przesyłki itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się