sympatyczny

(12 wyniki)
  • proponuję wszystkim niezdecydowanym mamusiom córeczek imię Milena, można zdrabniać Milusia, Milenka, Milunia, Milaczek, Mila albo Milucha lub jak moja 1,5 roczna się sama zwie: "M i l e m a".
  • Mąż pracuje w nowej firmie i jak dawali paczki swiateczne dla dzieci to recepcjonistka do niego mowi "A jak Ty mogles tak dziecko skrzywdzic?"-Slucham? "No jak mogles je nazwac Idalia?Skad Ty wziales takie imie?" Uwielbiam tak sympatycznych i taktownych ludzi. PS Sama ma na imie Aneta
  • 1) Czy uważacie imiona Laura i Łucja za podobne? Nazwanie sióstr tymi dwoma imionami mogłoby sprawiać jakieś kłopoty w codziennym życiu? A Laura i Lucja (przez L nie przez Ł)? 2) Co sądzicie o imieniu Tekla? Przestarzałe, zbyt wymyślne czy raczej oryginalne i sympatyczne? 3) Czy nadawanie dziecku dwóch imion, zaczynających się na tę samą literę to dobry pomysł? Maria Magdalena jest połączeniem utartym i brzmi ok, ale np. Klara Krystyna czy Anna Agnieszka? Takie ostatnio pytani...
  • Koralia(9)

Może komuś przypadnie do gustu? Znalezione w archiwum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=23431212&a=23431212 Koralia, którą miałam przyjemność poznać, ma w tej chwili około 23 lata. Jest to jedyna osoba o tym imieniu, z jaką miałam kontakt. Nie znam też żadnej Koralii "ze słyszenia". O Koralii: www.behindthename.com/php/view.php?name=coral Od Coralii jest odsyłacz do Coral. Ktoś napisał w komentarzu, że jest to dobre imię dla syreny :) Ponadto: www.babynames.com/Names...
  • Ineta(7)

Dzisiaj spotkałam bardzo sympatyczną panią około 40-ki o imieniu Ineta. Jak wam się podoba, czy ktoś spotkał się już z tym imieniem?
  • Aldona(4)

Był już wątek na temat tego imienia, niestety, zarchiwizowany ( forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=13657001&v=2&s=0) Mnie imię jakoś nie przypada do gustu, zbyt twarde i poważne, że tak powtórże za Szczekuszką :). Chociaż zdrobnienie Aldonka ma swój urok, a można zdrabniać też jako Ala, Alusia itd. A piszę o imieniu, bo dzisiaj przypadkowo trafiłam na małą Aldonkę (2 lata). Co ciekawe, jej brat bliźniak miał imię, moim zdaniem, z zupełnie innej bajki - Kacper.
  • HEJ Mam córcie Olgę (7 m-cy). Czy są jeszcze inne Oldzie :)? Pozdrawiam. Asia
  • Co do tego , ze imię Wiesława powiewa zamierzchłą epoka chyba nikt nie ma wątpliwości. Ale jego zdrobnienie - Wiesia wydaje mi się naprawdę miłe, podobnie jak nazywanie Wiesi - Wiesiołkiem, jak subtelny kwiat-zioło. Zupełnie nie brzmi jak pełna forma imienia. I przyrównując Wiesławę podobnych imion tamtych lat- chyba tylko to imię ma tak sympatyczne zdrobnienie. Stasia do Stanisławy, Zdzisia od Zdzisławy - to już nie brzmi mi dobrze. A co wy myślicie??
  • Znalazłam jedną wzmiankę o tym imieniu na forum.Wzmianka dotyczyła imion z cmentarza ;-) Imienia nie trzeba chyba tłumaczyć :-) Mam znajomą,która tak ma na imię.Nieco wstydliwie wymawiała -Ojcumiła. Jest osoba niezwykle sympatyczną i pełna uroku,stąd moje dobre skojarzenia. Zdrobnienie:Ojcusia. Mnie się bardzo podoba !
  • Mam czas to napisze. Mam nadzieje, że nikt się nie obrazi;) Chłopcy: 5 Michał 4 Mateusz Piotr 2 Filip Igor Jan Kacper Nikodem Oskar Paweł Szymon 1 Adrian Aleksander Antek Artur Daniel Grzegorz Jakub Jędrzej Kajetan Kamil Karol Łukasz Maciej Mariusz Sebastian Staś Teodor Tymon Wolfgang Xavier Dziewczynki: 5 Julia 4 Oliwia 3 Natalia Daria Wiktoria 2 Aniela Anna Sandra Weronika 1 Alina Eliza Emilia Gabrysia Hania Iz...
  • Jacek(9)

Hej co sadzicie o tym imieniu?! Ja je lubie, znam sympatycznych Jackow i moim zdaniem to fajne imie dla facety. Sa tu mamy malych Jacusiow?? To imie chyba odeszlo w zapomnienie. A szkoda...
  • Tak miala miec na imie moja kuzynka,gdyby urodzila sie kuzynem.Co Wy na to imie?W archiwum nic nie znalazlam.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.