szczoteczka

(13 wyniki)
  • dziewczyny, mam takie pytanie. robilam wczoraj u swojego gina test na hpv, ktory pozniej sama musialam odwiezc do laboratorium. zaraz przed oddaniem zauwazylam, ze w probce jest jakby taka bagietka z wacikiem a nie szczoteczka, jak opisywaly niektore dziewczyny. czy to rowniez wiarygodny sposob pobierania materialu do tego badania? czytalam, ze przy cytologi juz sie takiej metody nie uzywa. prosze napiszcie cos, bo wydalam juz 170 zl i nie chcialabym badania powtarzac. serecz...
  • Dziewczyny szukam gab. ginekologicznego-najlepiej leklarza kobiety który pobiera cytologię szczoteczką ( Sosnowiec, Dąbrowa G., Będzin i okolice). Jak macie kogoś please dajcie namiary. Z góry dzięki.
  • Mam zdrowe zęby, chodzę regularnie do dentysty ale zauważyłam, że dziąsło nad trójką mocno się cofnęło, nie krwawi ani nie boli. Czy używanie elektrycznej szczoteczki do zębów może przyspieszyć osuwanie się dziąseł (wcześniej gdy myłam tradycyjną szczoteczką niestety też się cofało)?
  • cześć dziewczyny, mam wrażliwe zęby i dziąsła, każda nowa szczoteczka to koszmar, nawet ta której używam ponad 2-3 mies. wydaje się ciągle twarda :( Nie wiem czy w ogóle kupię kiedyś nową, nawet te "Soft" są zbyt twarde i się nimi kaleczę. Nie szczotkuję zębów za mocno, staram się delikatnie ale i tak po każdym myciu mam podrażnione dziąsła. Czy któraś z Was ma podobny problem? jak sobie radzicie? Może szczoteczka elektryczna byłaby lepszym rozwiązaniem? może znacie jakieś pasty, płyny...
  • często zbiera mi się na zębach kamień i muszę usuwać go u dentysty, co sporo mnie kosztuje (do 3 razy w roku) czy irygator może go usunąć czy działa tylko na dziąsła? -------- Dobro NIE zawsze wygrywa
  • Witam, dziewczyny, czy zdarzyło wam sie krwawić po cytologii? Przed 3 dniami byłam na pobraniu cytologii, lekarz pobierał ja szczoteczka i po badaniu zaczęłam dosłownie krwawić! Teraz są to tylko takie brązowe plamienia, ale nadal się trzeci dzień utrzymują. Czy mogłybyście mi napisać czy to normalne?
  • Czy przyniosłyście sobie kiedykolwiek na wizytę zakupiony przez siebie wziernik jednorazowy i szczoteczkę do wymazu cytologicznego? Jeśli tak,to gdzie można je nabyć?
  • Witam! Wczoraj byłam u gina i miałam robioną cytologię, a dziś zaobserwowałam nitki krwi na bieliżnie(malutkie) i ciemniejszy śluz. Dodam, że jestem w 18dniu cyklu. Czy to coś niepokojącego? Nigdy wcześniej nie miałam takiej reakcji po badaniu cytologicznym. Pozdrawiam.
  • juz pisałam na innym forum,ale jestem tak wneriona ze tu tez skrobnę dostałam na Mikołaja szczoteczke i pste Elgydium whitening,bo pani w aptece chwaliła,bo dentysta polecał... Szczteczka soft natychmiast poraniła mi dziąsła,a pasta chyba uszkodziła szkliwo przy szyjce zeba.Nigdy wczesniej nie miałam problemow z nadwrazliwoscia teraz mam,bola mnie jak cholera Uwazajcie,ładnie to Elgydium na pólce wyglada,drogie ale totalny szajs
  • wiem ze moze to głupie pytanie ale ja nie wiem. czy to nalezy zaliczyc do standardowych badan?takich przeglądowych?ja migdy nie miałam, no i nie wiem czy nie powinnam sie o to upominac, mam tez pytanie o dobrego gina-kobitke w krakowie, jeszcze jedno slyszalam ze nowoczesna cytologia- pobiera sie materiał szczoteczką, mialyscie cos takiego?
  • Dziewczyny - jeśli wiecie, czym sie różni stopnień 2 od 1? Wiem, że oba są prawidłowe, ale czy 2 stopien to już jakieś tam ryzyko? Do 3 niedaleko ... Zmartwiłam sie troche, wariatka :P
  • od dwóch dni wypluwam przy myciu zębów wodę intensywnie zabarwioną krwią... mam zdrowe zęby, czyszczę szczoteczką miękką lub średnią i pojęcia nie mam od czego tak bardzo krwawią mi dziąsła???
  • Wyczytałam, że pobieranie materiału do bad. cytologicznego powinno odbywać się za pomocą specialnej szczoteczki a tymczasem np. ja miałam pobrane zwykłym patykiem z watką w bardzo chwalonej prywatnej przychodni. Wiem,że wielu lekarzy ginekologów nadal tak robi /przerowadziłam wywiad/ mimo tanich szczoteczek i stąd moje pytanko. Czy takie badanie jest wiarygodne? Dlaczego lekarze to robią, nie wierzą w złą ocenę badania na patyczku z watą? Należałoby uciec gdze pieprz rośnie z tak...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się