Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      szostka

szostka

(5 wyników)
    • moja corka ma 4 lata i 10 miesiecy, wlasnie rosnie jej pierwszy stały ząb, to chyba szóstka, trzonowiec, a moze przedtrzonowiec? w kazdym razie umiejscowiona jest za piatka mleczna jedynki mleczne jeszcze nie wypadly podzielcie sie doswiadczeniem: kiedy waszym dzieciom urosly pierwsze stae zęby i czy jesli pojawily sie tak wczesnie to byly jakies problemy ortodontyczne pozniej? PS bedziemy za kilka dni u dentysty
    • Słuchajcie jestem w lekkim szoku bo mój synek właśnie ząbkuje i wyrzynają mu się szóstki.Pediatra jak gadałam z nią przez tel powiedziala, że niemożliwe bo one wychodzą dopiero w wieku 5,6 lat. Ale ja do 6 umiem liczyć i mamy już dolne szósteczki. Trochę się martwię bo zalakować takiemu maluchowi ciężko bo brak współpracy, a mogą się szybko popsuć.Czy ktoś też tak miał u swojego malucha??
    • Mój syn w wieku 18 miesięcy miał juz 20 zębów. To chyba komplet mlecznych zębów?. Teraz syn ma 23miesiące. W zeszłym tygodniu dostał strasznej gorączki, zaglądam w gardło a tam szóstka górna sie przebiła. Czy to jest w ogóle możliwe w tym wieku. Czy ktoś miał taki przypadek. Czy mam przez to rozumieć że za chwile wyjdą mu mleczne i zaczną rosnąc stałe?
    • mam pytanie czy u 4 latka moga pojawiac sie juz zeby piatki i szostki.
    • kiedy najwczesniej pojawiaja sie szostki? to bardzo wazne bo moje dziecko dziwnie sie zachowuje i gdybym mogla sadzic ze to szostki to bym sie mogla choc troche uspokoic, a jest dramatycznie, bo jesli to nie te zeby, to niestety mam czarne mysli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się