ak.34 21.12.10, 13:41 mam pytanie czy u 4 latka moga pojawiac sie juz zeby piatki i szostki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ancymon123 Re: zeby u 4 latka 21.12.10, 13:56 Piątki pojawiaja sie nawet już u 2-latków, mojemu maluchowi właśnie wychodzą (2,9). Szóstki to już chyba stałe są (poprawcie mnie jeśli sie myle), więc wychodzą w podstawówce razem z siódemkami. Ósemki mogą iść do wieku "starczego". Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: zeby u 4 latka 21.12.10, 14:01 Mleczaki wyrastaja do 5-tki wlacznie. Piatka chyba jako ostatnia. Moj ma ja od roku, wiec nie ma reguly Odpowiedz Link Zgłoś
ancymon123 Re: zeby u 4 latka 21.12.10, 14:06 Zjawa, czyli napisałam dobrze? No tak, wszystko się zgadza w mojej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 ancymon123:) 22.12.10, 11:00 No pewnie Jak zawsze zgadzam sie z Toba) No chyba, ze my nie mamy racji Ogolnie to okres ,,wylegania sie" zebow jest okresem genetycznie uwarunkowanym. Z reguly dziecko zabkuje podobnie jak jego rodzice: mama lub tata. Mojemu diecku ponoc bardzo szybko wyrosl pierwszy zabek przed 5 miesiacem Potem lawinowo kolene zaczely wyrastac. Z tego o pamietam byla jakas przerwa w ,,wysypie" i na koncu wyrosly 5-tki. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: zeby u 4 latka 21.12.10, 14:05 Piatki to moj mlody mial w komplecie na drugie urodziny. Szostki sa stale i teoretycznie zazwyczaj w okolicach 6 urodzin zaczynaja wylazic. Teoretycznie, bo moj mial jedna jeszcze przed piaymi urodzinami, na szoste mial juz komplet i zaczal wymieniac przednie. za poltora miesiaca konczy 7 lat i pozbyl sie juz 8 mleczakow. Odpowiedz Link Zgłoś