szwecja

(12 wyniki)
  • Ukazaly sie oficjalne zdjecia rodziny krolewskiej ... www.aftonbladet.se/nyheter/article16911804.ab
  • Pia, jak to u was wygląda? [b]Policjanci stoją przed bramkami do metra, wypatrując ludzi o ciemniejszej karnacji. Potem proszą o pokazanie paszportu albo innego dokumentu potwierdzającego prawo do pobytu. Jeśli wszystko jest OK, zostaniesz przeproszony. Jeśli nie, zostaniesz deportowany. Cały tekst: wyborcza.pl/1,75477,13461515,Polowanie_na_imigrantow_w_Sztokholmie.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk#ixzz2M6U32kvn [/b] W świetle ...
  • [b]W Polsce od lat policja i rządzący przekonują: za duża prędkość i pijani kierowcy to główne przyczyny wypadków. W słynącej z bezpieczeństwa Szwecji myślą odwrotnie. To władza i zarządcy dróg mają dbać o bezpieczeństwo kierowców. Skandynawia realizuje program "Wizja Zero", który ma spowodować, że wkrótce na drogach już nikt nie będzie ginął. [/b] wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13174804,Szwedzi_wiedza_co_zrobic__by_nie_bylo_ofiar_na_drogach_.html#BoxSlotII2img Aż zal serce scisk...
  • Właśnie trwa taka, corocznie powtarzana, dwutygodniowa akcja organizacji [i]Håll Sverige rent[/i], a artykul jest z [u]Ystad[/u] skąd odchodzą promy do Polski. Zgłaszają sie ochotnicy: kluby sportowe, szkoły, przedszkola ... prywatne osoby. Mezczyzna na zdjeciu to starszy Szwed, który przez cały rok angażuje sie w walkę o zaśmiecanie plaż, na które morze wyrzuca rożne brudy, często ze statków ... Latem sprzątanie plaż należy do miasta i świetnie funkcjonuje, choć w zasad...
  • Nie wiem czy to nie łatwowiernosc i naiwność są przyczyną tych nieszczęść? www.gazetawyborcza.pl/1,82708,4341362.html
  • www.metro.se/se/article/2009/01/27/22/3431-65/index.xml Ta pani zostala od 1 stycznia 2009 roku dyrektorem generalnym szwedzkiej Kasy Chorych. Wiek tej pani? Za miesiac konczy 65 lat ...
  • [b]Szpitalne Oddziały Ratunkowe - wąskie gardło służby zdrowia - przyjmują dziesiątki tysięcy pacjentów dziennie. Efekt? Lekarze nie chcą na SOR-ach pracować, bo stres i tłok są nie do zniesienia. Łatwo też o błąd. - To dwunasty krąg piekieł - mówi rzecznik praw lekarzy. Pacjenci mówią o stresie, godzinach oczekiwania, dantejskich scenach. NFZ nie widzi problemu. A NIK we wnioskach pokontrolnych nazywa SOR-y... jednymi z najlepiej funkcjonujących ogniw systemu ochrony zdrowia w Polsce. [/b] ...
  • Pia.ed !(25)

Obejrzałam dziś wywiad z 'babką' najbogatszą Polką w Szwecji,czy znasz taką ????? Nazwiska Ci nie napiszę,bo nie znam.Ciekawe to było.
  • Dziewięćdziesiąta pierwsza rocznica powstania państwa Polskiego . Jechaliśmy do kościoła .Na odcinku 2 700m były powieszone cztery flagi .Jak nas mają inni szanować , jeśli sami swojego święta nie potrafimy uczcić . Dzieci nasze wszystko co dobre powinni wynieść z domu .Miłość i szacunek do Ojczyzny - Norwid powiedział ,że to wielkie słowo i zbiorowa odpowiedzialność- po za nami nikt naszych dzieci nie nauczy .aga
  • Gdy ustaje tolerancja dla tolerancji, nastaje tolerancja przemocy. autor: Tadeusz Kotarbiński Dlaczego ,gdy ktoś nie spełnia naszych oczekiwań, nie postępuje tak jak chcemy, ma odmienne od nas poglądy i sposób postępowania,nie staramy się zrozumieć jego intencji a budzą się w nas demony??
  • a nie moga sobie ukisić?Ale cos w tym jest-syn jak przyjeżdza ze Szwecji to dopada do naszego jedzenia!!!Własnie mu tam kapusty brakuje i białego sera.... biznes.interia.pl/news?inf=873417
  • Korzystałyście panie i panowie ze zniżki na kolej dwa razy w roku? Ponoć nie wszystkie spółki kolejowe to respektują no i jakąś legitymacje trzeba mieć. Taka zwykła z ZUS, którą przy kasie biletowej pokazałam, nie jest ważna. Kupiłam więc cały bilet dla siebie, pani w okienku powiedziała, że jak przyniosę odpowiednia legitymacje, to mi bilet przerobi na tańszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się