Forum Na emigracji Kobieca Polonia
ZMIEŃ
      szwecja

szwecja

(12 wyniki)
    • Eryczysko sie cieszy, Emka piszczy...hehe...
    • Niedawno poznalismy szwedzka rodzine, ktora 3 miesiace temu przeprowadzila sie tu do Kalifornii. Rodzice sa wspaniali ale jestesmy zaszokowani zachowaniem dzieci (szkola podstawowa). Zero dyscypliny, robia co chca, dostaja wysokie kieszonkowe, ktorego wysokosc nigdy nie ulega zmianie, bez wzgledu na zachowanie, pomaganie w domu czy wyniki w nauce. Nie mowia dziekuje, dzien dobry, do widzenia. Rodzice czasem mowia 'powiedz dziekuje' to wtedy z laska odpowiedza albo i nie. Nie pom...
    • Zastanawiamy sie nad przeprowadzka do Szwecji,tzn.ja nie mam ochoty i dlatego chce sie dowiedziec czy warto ryzykowac. Nawiekszy problem wedlug mnie mialby Pawelek,bo znow musialby sie uczyc nowego jezyka.W NL chodzi do szkoly drugi rok. Interesuje mnie od ilu lat zaczyna sie nauke w Szwecji,ktore regiony bylyby najlepsze dla rodziny z dziecmi(i najcieplejsze),jakie sa ceny wynajmu domu/mieszkania,ile sie zarabia. Dziewczyny,jesli Wam sie chce, napiszcie mi za i przeciw,bo jakos nie ...
    • Kobitki mam juz dosyc placenia wysokich rachunkow telef (mam telie), ponad 2000sek na 3 miesiace. Z tego polowa przegadana z Polska. Wiem, ze mozna kupic karty tel u obcokrajowcow (typu-wybija sie kod karty a potem numer, na ktory sie chce zadzwonic). Mam caly zestaw kart znalazlam pod adresem www.phonecards.se/se/Rates.asp Czy ktos uzywa z was tych kart. Ja chyba sobie kupie Viking Gold. Ale nie wiem, czy u mnie w Norrtälje ja dostane. U nas obcokrajowcy porowadza pizze...
    • Moze jestem spozniona,ale znalazlam to forum w zeszlym tygodniu.Szukam Polek w Szwecji.Pozdrawiam
    • Witam, zastanawiam sie nad "eksportem" wyrobow z wikliny do tych krajow. Co o tym sadzicie? Czy sa tam popularne takie rzeczy- kosze, fotele, ozdoby, itp.? Czy mialbym tam konkurencje w postaci wyrobow miejscowych? Czy uwazacie, ze to jest generalnie dobry pomysl? Na co jeszcze powinienem zwrocic uwage? Dziekuje za wszelkie informacje. Vincy
    • Szwecja ?(35)

Hej ile Was tutaj jest ze Szwecji ? Pozdarwiam :)
    • witajcie! czytam was juz dluzszy czas, tym razem chce prosic o porade w/w frakcje :) rozwazamy z mezem a wlasciwie juz chyba podjelismy decyzje ze chcemy przeprowadzic sie do skandynawii. w gre wchodzi szwecja, dania lub norwegia (kolejnosc NIEprzypadkowa). w tej chwili mieszkamy w uk. mam pytanie, jakie sa koszty zycia, praca, widoki na przyszlosc. zamierzamy miec dzieci niedlugo, slyszalam ze szwecja jest bardzo profamilijna. czy bez znajomosci lokalnego jezyka jest szansa na ...
    • Otoz moje Panie ,ja posiadam bardzo bezpieczne zboczenie i w miare niedrogie,se zbieram swiatowe przyprawy do grila.Jak jakis znajomy sie w swiat wybiera to ja zawsze go prosze o jakas przyprawke,typowa dla panstwa danego.No i wlasnie znalazlam delikwenta;-))),ktory za niedlugo wybiera sie do Szwecji.Ja juz go napadlam.Ale...nie potrafie mu wytlumaczyc o jaka przyprawe mi konkretnie chodzi..bo juz niestety nie pamietam. Swojego czasu bedac w Szwecji jadalam smakolyki z grila wlasni...
    • serwisy.gazeta.pl/turystyka/51,71718,3453508.html?i=0 :)
    • dziewczyny mieszkacie w roznych roznistych krajach, czasem (jak np przyjaciolka1) w kolejnym kraju. Iloma jezykami wladacie i czy znalyscie te jezyki przed wyjazdem ???
    • mieszkalysmy w Bialymstoku ,Ty wyjechalas z mama i siostra do Szwecji gdzie mieszkal Twoj ojciec ,kilka lat pozniej ja wyjechalam do Francji ,pisalysmy kilka lat,wiem ze mieszkalas w Malmoe .Moze ktos cos wie????Twoje panienskie nazwisko,Lasota ,moje Kozakiewicz Janina.pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się