Forum Turystyka Europa Europa
ZMIEŃ
      szwecja

szwecja

(12 wyniki)
    • Mam pytanie: jak najtaniej podróżować po Szwecji? Wykluczam samochód. Muszę przedostać się z Goteborga do Jonkoping a potem do Sztokholmu. Pociągi wydają sie bardzo drogie, ale moze ktoś zna coś tańszego? Pozdrawiam
    • bardzo proszę wszystkich o radę. Chcielibyśmy pojechac samochodem nasza trasa to Warszawa-Berlin-Pocztam-Hamburg,następnei zatrzymac się gdzieś w Dani a potem do Szwecji Kopenhaga i promem do Polski. Nie wiem jak to rozplanowac jeśli chodzi o kilometry, zwiedzanie, mając do dyspozycji 2 tygodnie. jeśli możecie poradzić będę wdzięczna. W jakich miejscach w danii warto się zatrzymać, może znacie meijsca gdzie można przenocować. Będę wdzięczna za wszystkie ineformacje.
    • Parę dni temu wróciliśmy /6 osób/ ze Szwecji.Wyjazd załawiało biuro z Warszawy specjalizujące sie w tzw.wyjazdach wędkarskich.Miejsce- okolice jeziora Roxen nad rzeką Svartan.Warunki mieszkaniowe bardzo kiepskie.W domku o pow.około 70m żadnej szafki na ubrania,nawet półki.Kuchnia 3 małe garnuszki + jedna duża patelnia.3 łyżki do zupy???No i teraz najlepsze.ZERO ryb.Być może pokazują się dopiero jesienią.Bardzo,bardzo drogo.B.dobre drogi,czyste powietrze.Chyba nie polecam.
    • hej, chcemy ze znajomymi zrobic taka trase we wrzesniu samochodami. Czy macie jakies info odnosnie tanich noclegow w Kopenhadze, Sztokholmie, Rovaniemi, Helsinkach i Tallinie ? Prosze tez o ew. uwagi nt. calej trasy i miejsc godnych odwiedzenia. Wiem ze na pewno bedziemy po drodze w Dreznie, Lubece, Billund (legoland;-), Roskilde, Kopenhadze, Malmo, Goteborgu, Sztokholmie, Uppsali, Rovaniemi, Helsinkach, tallinie, Rydze i Wilnie... czekam na wszelkie sugestie Pozdrawiam
    • Chciałbym tanio dostać się do Szwecji(w okolice Lund) na przełomie maja i kwietnia.Sprawdziłem oferty polskich armatorów pływających ze Świnoujścia i prawie niczym one się nie różnią.Czy zancie może jakieś inne przede wszystkim tańsze drogo do Szwecji? Słyszałem, że opłacalna jest podróż promem z Sassnitz do Trealeborga.Czy to prawda?
    • Czy ktos przekraczal granice w Szwecji na dowod starego typu książeczka ,musze tam jechac a nie mam paszportu.Prosze o informacje
    • Jeśli ktos z forumowiczow był w tym kraju , bardzo prosze o rady i podzilenie sie wrażeniami , szcególnie interesuje mnie archipelag Karlskrony, Kalmar, wyspa Olandia , i wypad do Kopenhagi . Na dzien dzisiejszy mój plan obejmuje te własnie miejsca , interesuje mnie rownież kwestia nolegow - brać ze soba namiot , czy sa niedrogie schroniska ?, pozdr
    • Szwecja(6)

Jak najlepiej i najtaniej dostać się z Malmo do Falun. Pomóżcie, prosze :)
    • Cześć. Chciałbym prosić wszystkich którzy mają jakieś doświadczenia z podróży po skandynawii, o rady i informacje. Planujemy się wybrać w dwie osoby w lipcu do Norwegii, planujemy promem do Szwecji, potem jakiś tani bilet do Sztokholmu a potem do Narwiku, stamtąd stop lub różne mieszane metody dostać się chcemy na Nordkapp, z powrotem do Narviku, tam nabywamy bilet Interrail na skandynawię i jeździmy sobie po fiordach, zwiedzając co ciekawsze miasta. Wiem że plan jest ambitny, ale trzeba prób...
    • Wybieram sie tam na wycieczke. Co polecacie do jedzenia?
    • który kraj najdroższy,który najtańszy?Proszę o jakieś przykłady cen osób które tam były.
    • Jakie sa Wasze wrazenia? Wybieram sie tam w czerwcu. Jak najlepiej sie tam dostac? Czy sa polaczenia lotnicze czy tylko promem? Ewentualne koszty przejazdu? Dzieki za info.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się