toaleta

(31 wyników)
  • Szczerze mówiąc mam czasem tego dość. Wciąż chodzę w nocy do toalety. Wszystko fajnie, jak jestem w domu. Ale czasem zdarza mi się spać w innym miejscu i bardzo mnie to krępuję, bo budzę innych. Skrzypi podłoga, włączam światło itp. Czasem, gdy śpię na poddaszu, gdzie nie ma WC, załatwiam się do wiaderka, zeby innych nie budzić... Wstaję zwykle 2 lub więcej razy. Dodam, że nie piję dużo, wręcz mało. Zwykle nie ma litra w ciągu dnia. Na noc w ogóle unikam picia. A potrafię chodzić do to...
  • hej! 2 tygodnie temu miałam cesarkę. od tego czasu miewam dośc bolesne bóle brzucha, lub żołądka, zwłaszcza przed lub w trakcie wypróżniania. nie mam problemu z zaparciami, ale brzusio tak jaoś dziwnie pobolewa. czy miałyście cos takiego? jeśli tak, kiedy ma szansę minąc? pozdrawiam!
  • Czy wystarczy zabezpieczyć deskę warstwą papieru toaletowego aby nic nie złapać?
  • mam takie pytanie moze ktos ma lub miał podobny problem. zawsze jak wypije kawe to po chwili lece do ubikacji i mam biegunke. nie wiem czemu tak sie dzieje. macie tak też ? chyba powinnam przestać pić kawe ale tak lubie. co myślicie ?
  • Witam.Mam pytanie, czym można sie zarazić siadając na sedesie? I co robić żeby zmniejszyć ryzyko złapania jakiejś choroby? Bo przebywając dłuższy czas poza domem trzeba skorzystać z publicznej toalety i właśnie po tym mam problemy, mam upławy, brzydki zapach itp.Kiedy pójdę z tym do ginekologa przepisze mi jakaś maść po której to nie przechodzi, czy to może być coś bardziej poważnego?
  • Moze jakas dziwna jestem ale nie potrafie zrobic kupy w pracy, jak poczuje ze musze to trzymam az do powrotu do domu. Firma miesci sie w malym mieszkanku gdzie jest taka toaleta bez tzw polki w sedesie gdzie od razu g. leci z glosnym hukiem do wody wiec sobie tego nie wyobrazam jak tyle osob jest w poblizu. To niebezpieczne tak dlugo sie wstrzymywac? Macie jakies rozwiazanie/
  • Jutro jade do gina. do innego miasta. POdroz bedzie trwala prawie 3 godz., jest straszny upal. Co powinnam zabrac aby sie "odswiezyc" w toalecie?? Wiadomo - biezlizna, jakies chusteczki odswiezajace..... i co jeszcze? Kurcze glupio mi tak w "lekarskiej" toalecie no ale cos... Bylyscie kiedys w takiej sytuacji?
  • strasznie wstydze sie isc do toalety w miejscach publicznych, jeszcze pol biedy gdy kabiny sa zamkniete tzn. calkowicie zabudowane - sciana az pod sufit, wtedy nie mam problemu nie boje sie ze ktos uslyszy, ale jak sa otwarte czyli sciana nie dotyka syfitu co sie spotyka czesto w szkolach to masakra czasem przez 8 h nie oddaje moczu chociaz wiem ze tak nie powinnam robic :( ale nie wiem jak sobie z tym poradzic :(, nawet jak juz zalatwiam swoja potrzebe i uslysze ze ktos jest w toalecie ...
  • Dziewczyny, co mozna zrobic, kiedy ktos nie myje rak po siusianiu, a zwracanie uwagi zartem nie pomaga? i czy jesli papier Wam przemoknie, to czy najpierw sie ubieracie, czy najpierw myjecie rece?
  • Pewnie glupie to moje pytanie, ale jeszcze nigdy nie korzystalam z bidetu.Zastanawiam sie jaka jest ta woda w srodku czy zimna??(dlaczego ona nie spływa tylko stoi), i jesli korzystaly z niego wczesniej inne kobiety to siasc na to nie bedzie zbyt higieniczne.Dodam ze korzystajac z publicznych ubikacji nigdy na nie nie siadam.Czekam na wskazowki
  • hej mam taki problem, wczoraj o 22 wziełam tabletkę , po czym usnełam - czytając - na kanapie - obudzilam sie pare minut po 2 ...poszłam się umyć itp. i jak położyłam sie do łozka to miałam w brzuchu takie uczucie "jeżdżenia", lekkiego bólu i odczucie, że muszę iść do toalety - przy czym nie było ono na tyle silne ...żebym rzeczywiście musiała pójść czyli nie byłó biegunki, tylko takie bóle brzucha i odczucie ,żę powinam iść...czy fakt że to mialo miejsce 4 h po zażyciu, m...
  • To dość wstydliwa sprawa, dlatego postanowilam tutaj napisac. Od pewnego czasu, jakies 0,5 roku, zmianiła mi się konstystencja kału. Kiedyś kiedy szłam się do toalety wyproznienie zajmowalo mi kolo 30 s. Kal ktory wydalalam z siebie byl zwarty, a do tego (wiem, ze to glupio zabrzmi) kiedy wycieralam moj tylek na papierze nie zostawaly zadne "slady" wyproznienia. Teraz moj kal nadal jest dosc zwarty, ale czesto jest bardzo jasnego brazowego koloru i najgorsze jest to, ze po wypr...
  • Bylam dzis u ginekologa,stwierdzil grzybice i zapalenie pecherza.Zapomnialam sie tylko zapytac,czy moge zarazic tym moja rodzine.Przeciez podobno grzybica mozna sie zarazic korzystajac ze wspolnej toalety.Jednak nie mam za bardzo ochoty wtajemniczac rodzinki w moje dolegliwosci,a chcialabym ich przed tym ustrzec.Co zrobic by zapobiegac zarazeniu?
  • witam, blisko rok przyjmuje anty , ale zawsze stosowałm dodatkowe zabezpieczenie ,teraz chce to zmienic ..ale zastanawim mnie taka sprawa..moj organizm pracuje tak ze co rano musze isc od toalety, nie jest to biegunka ...ale wszystkie procesy "przygotowawcze" musza nastąpic w nocy ..w tym samym czasie kiedy powinna wchłaniac sie tabletka (biore 0 22) ..a po 8 -10 h..to wystepuje ...a podbno tabletka wchłnia sie w jeltach ...i teraz mam watpliwosci ..?
  • Chcialam zapytać, po jakim czasie mamy pewnośc że tabletka naty sie wchłoneła??? Moj problem polegan na tym, że tab zażylam wczoraj ok 22 a ok 9 dziś wizyta w toalecie i moze to nie byla biegunka, ale zastanwia nie czy taki niezupelnie normalne wypróźnienie, mogło spowodować ,że substancje z tabletki sie usunel i nie ma juz dizalania antykoncepcyjengo ???? Jestme panikarą najwyższej klasy :( W toalecie nie "przelecialo" ,było tylko nieco inne niż zaw...
  • Ostatni okres miałam jakieś 45 dni temu. Nie współżyję płciowo (żadnego typu pieszczot też nie było). Dotychczas miałam cykle dosyć nieregularne, 25-34 dni, choć zdarzały się (rzadko) też krótsze, ok. 22 dni lub dłuższe, 38-40 dni. Ostatnio (tzn. gdzieś od roku miesiączki były bardziej skąpe niż kiedyś. Nigdy jednak nie było aż tak długiej przerwy. Mam 46 lat. Czy waszym zdaniem jest możliwe zapłodnienie, np. przez korzystanie z tej samej toalety (mamy w pracy "koedukacyjną")? Zdaję sob...
  • Mam 22 lata i niedawno rozpoczęłam współżycie..Już od poczatku miałam problemy. Pierwszy raz był bardzo bolesny przy każdym następnym razie odczuwałam niepokojące parcie na pęcherz, kiedy ono minęło pojawiło się drażnienie..dziwne wrażenie..jakby chęć oddania moczu..W trakcie stosunku muszę czasem po prostu wyjść do toalety wysiusiać się.. Nie wiem co może być przyczyną, może to normalne na poczatku..może tak ma być. Proszę o pomoc..
  • we wtorek jade na wczasy do grecji. mialam dostac okres w srode, dzis sobota, a okresu nie ma. boje sie, ze bede go miala w czasie podrozy autokarem (35 godzin!!!) nie wiem co robic, tampony trzeba zmieniac co kilka godzin, a moze sie zdarzyc,ze dluzszy cas nie bedzie postoju. zerszt znajomy mowil, ze w serbii i macedonii czesto nie ma toalet i trzeba chodzic w krzaki.jestem zalamana, nie wiem co robic, bo moze sie okazac, ze pzez np 10 godzin nie bede mialamozliwosci zmiany tampo...
  • Już 4 dzień....W poniedziałek zażyłam lek na biegunkę( 2 tabletki)- bo mnie dopadła. A teraz nie mogę sie załatwić. Ile dni mozna nie iść do toalety aby nie było to niebezpieczne? Próbowałam juz wody gotowanej i zaraz spróbuję jabłek. Coś jeszcze mozna?:(
  • Od kilku dni odczuwam parcie na pęcherz... jest to troszke dziwne, bo raz jest tak, ze musze isc od razu do toalety, a czasami jest ok przez kilka godzin...Wyniki jezeli chodzi o mocz i sprawy z nerkami oraz pecherzem mam ok...wiec co to moze byc? Mialyscie tez tak? Pozdrawiam i dzieki za odp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się