toaleta

(7 wyników)
  • Drodzy ibs-owcy...Skoro poruszamy tutaj tyle wątków o gazach, biegunkach i innych..to z pewną nieśmiałością pragnę Was zapytać, czy Wy też macie takie problemy z korzystaniem z toalety wtedy, gdy ktoś kręci się pod drzwiami, albo korzysta z kabiny obok? Chodzi mi oczywiście o szkołę, uczelnię, biuro,itp. Niby wypróżnianie to czynność jak każda, ale ja mam takie opory, że czasem nieźle się muszę nakombinować żeby cieszyć się kibelkiem w samotności. Wstydze sie tak, jakbym musiala to zrobic w ...
  • Witam wszystkich raz jeszcze. Cieszę się, że w ogóle takie forum istnieje, mam poczucie, że nie jestem sama ze swoim problemem.Dolegliwości mam już 10 lat, dopiero około roku temu wykonana kolonoskopia - odwlekana ze strachu przez parę lat, diagnoza - zespół jelita drażliwego. Rodzaj dolegliwości - bóle brzucha, biegunki, gazy - w dużym stopniu ograniczające aktywność zawodową i towarzyską. Na co dzień zmagam sie tym, co wiele osób z tego forum pewnie zna z autopsji - konieczność pozna...
  • Dołują mnie dojazdy do pracy. 40 minut autobusem a ja wtedy panikuję co by było gdyby nagle mi się bardzo zachciało ... Mam koszmarną drogę zadnych WC przy drodze ;-)Zawsze jade i kombinuje gdzie na danym przystanku jakbym wyskoczyła to gdzie znalazłabym chociażby krzaki. Wiem najłatwiej byłoby jeździć samochodem ale go nie mam. Jak Wy sobie radzicie? Bo ja widze ze moj stres czasem własnie wywołuje we mnie wrazenie ze zaraz dostane biegunki i wtedy szybko łykam loperamid. Probu...
  • Witam, A może się zaprzyjaźnimy poza tym forum? mamy te same problemy, i możemy się czuć ze sobą sympatyczniej, pewniej i bezpieczniej. Może nawet moglibyśmy sie spotkać w jakimś bezpiecznym miejscu (z dobrymi toaletami :) ) i pogadać wspólnie o chorobie i nie tylko? Moje gg 526 50 72 zapraszam do rozmowy :)
  • czy mozliwe jest wyeleminowanie zagrozenia ataku biegunki , ostrego bolu brzucha tak zeby to sie nie zdazalo gdy jestesmy np na miescie , lub gdzie indziej w najmniej oczekiwanym miejscu , jak to zrobic ? gdzie sie udac , dla mnie to jest najbardziej ochydne doswiadczenie w zyciu , nie wyobrazam sobie jak moge z tym zyc i dzialac , robic cos ze swoim zyciem , zalozyc rodzine , miec dziewczyne ...
  • Witam Was:) Dolaczam do Waszego grona... Nie mam juz sily dluzej z tym zyc... Nie mam na nic ochoty...:( Od 3 lat cierie na zaparcia:( Kilka razy znalazlam sie wszpitalu przez to:( Bralam Duspatalin,debridad,mucofalc,kreon.... Wytestowali juz na mnie chyba wszystko:( Nia dziala nic i nic nie pomaga( no chyba ze BIsacodyl-ktorego nie wolno brac:()... Mam zaparcia takie ze bez srodka przeczyszczajacego wogole nie pojde do toaltety:( Ciagle wzdecia,bole brzucha;( Juz nie wierze ze ...
  • nie wiem czy wy tez tak macie ale dla mnie wszelakie podroze to istna trauma. czy samochodem czy autobusem..obojetnie,zawsze to jest cholerny stres,bol brzucha,gazy,.do tego dochodzi jeszcze bariera przed korzystaniem z obcych toalet-najbezpieczniej czuje sie w swojej, ktora jest odpowiednio"wytlumiona". pamietam sytuacje kiedy jechalam na tydzien i wracalam "z tym samym balastem". okropnosc. a mam dopiero 22 lata,smutne.chcialabym zyc inaczej.ale dziekuje Bogu ze nie jest jeszc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się