tsh

(18 wyników)
  • hej, odebrałam dziś moje wyniki i troch zaniepokoił mnie poziom insuliny: insulina 30,7 przy normie do 28, 4 glukoza 5, 22 przy normnie do 5, 6o tsh 2. 180 przy normie do 4, ooo prolaktyna 11,60 przy normie do 25 dhea so4 271 przy normnie od 35 do 430 wizyte u lekarza mam dopiero po nowym roku dlatego proszę o komentarz;) dzieki
  • tsh(10)

Witam Jestem tu nowa a trafiłam na forum po odebraniu wyników dotyczących tarczycy. Moje tsh to 10,4. Prosze o radę, czy to już powód do niepokoju? Objawy niedoczynności mam, wiec licze się już z taka diagnozą, ale nie mam pojęcia na ile jest to poważne tj czy moje odchylenie od normy jest wysokie? Dzięki za każą odpowiedź.
  • Czy idąc na badanie TSH , FT-3, FT-4 mam normalnie przyjąć tabletke Eutyroxu, czy jej nie brać, lub ile tabletek przed badaniem nie mam brać? Zapomniałam zapytać , może ktos wie? Dziękuje:)
  • Moja mama ma podwyższony poziom TSH,ciocia- jej siostra też,babcia też miała.Zrobiłam sobie badania w tym kierunku i są w normie,ale nurtuje mnie to czy nie powinnam jeszcze wykonać f3 i f4? czy poziom tsh wystarczy aby stwierdzić niedoczynność lub nadczynność tarczycy?dzięki za odpowiedź.
  • [b]Czy wysoki poziom prolaktyny 700 a czasami 1000 i TSH bliski 4 moze być przyczyną zawrotów głowy,mdłości i silnego zmęczenia,światłowstrętu,?[/b] Od roku jestem diagnozowana nerologicznie.Pierwsze podjerzenie było SM,ale TK głowy,punkcja,MRI głowy kilka razy,doppler tętnic szyjnych,RTG odcinka szyjnego kręgosłupa,bad.laryngologiczne-próba błednikowa.Wszystkie te badania wyszly DOBRZE.Jedyne do czego moznabyło się przyczepić to do badania wywołanych potencjałów wzrokowych-w którym pojawiły...
  • Witam, Bylam wlasnie u endokrynologa (niedoczynnosc tsh=3,02 oraz hiperprolaktynemia; 20 w normie do 25 i 332 po MTC), ktora przepisala mi jodox 200 dozywotnio, norprolac do 12 tc, jak zajde w ciaze, ale mam brac od zaraz, oraz duphaston od 16-25dc, co cykl. Jestem po trzech poronieniach, a lekarka stwierdzila, ze ta tarczyca i prl na pewno byla przyczyna, ale nie wie, czy jedyna przyczyna... Tak wiec pelna optymizmu chce juz zaczac kuracje, jednak chcialam sie upewnic, czy taki...
  • witam 29.08.2011r urodzilam przez CC 3miesiace pozniej zaczal sie horror :( zaczely wypadac włosy w tym czasie wiele naczytalam sie na internecie aby zrobic badanie tarczycy po roku okazalo sie ze mam niedoczynnosc bralam 6tyg euthyrox n50 troche byl spokoj teraz pomimo ze biore go wlosy zaczely znow leciec biore tez tabetki MEGA KRZEM.Na srodku glowy gdzie mam przedziałek widac skóre i brak wlosów obawiam sie ze bede łysa a to zacznie byc coraz bardziej widoczne :( zastanawiam sie nad Trycho...
  • Robie badania i szukam przyczyny tycia mimo ze jestem od 3 tygodni na diecie przytyłam 2 kg wiec lekarz skierował mnie na badania narazie te najprostsze miałam cukrzyce ciążową więc myślałam ze moze została mi noramalna zrobiłam cukier i jest ok krew tez wyniki ok ale tsh wyszło 4,48 a na wyniku pisze ze normą jest od 0,4 do 4,0 co to moze oznaczac podwyższony wynik wizyte mam dopiero za tydzień moze cos wiecie na ten temat pozdrawiam anka
  • witajcie w lutym poronilam ciaze w 9 tc po dlugich ponad dwuletnich staraniach staramy sie teraz ponownie zrobilam wszsytkie badania oto wyniki robione w 21 dc: progesteron 24.50ng/ml prolaktyna 28.61ng/ml glukoza 89mg/dl tsh 2.593ulU/ml ft4 1.14 ng/dl ft3 3.44 pg/ml cytomegalia IgM ujemny 0.214index cytomegalia IigG dodatni >250.0Au/ml grupa krwi ab rh+ lekarz stwierdzil ze jest ok tylko prolaktyna za wysoka i dal mi bromergon ale wy tutaj na forum t...
  • Witam Jestem 11 miecięcy po porodzie od 5 miesięcy biorę Cilest. Czuję się fatalnie, mam plamienia od początku brania tych tabletek i przytyłam 4 kg. W czasie ciąży zdiagnozowano u mnie nadczynność tarczycy.Mówiłam o tym swojemu ginekologowi.Zapisał Cilest bo kiedyś go brałam i było wszystko ok. Może któraś z Was ma nadczynność tarczycy i bierze tabletki po których czuje się dobrze i nie przytyła. Pozdrawiam Mama Mynusia Moje małe słoneczko
  • tsh 2.62 estradiol 20.20 prolaktyna 3.30 - co to znaczy? dostałam wyniki i nie wiem co wyszło...
  • Witajcie... szukam jakiegoś dobrego endokrynologa w Poznaniu. Moze napiszę o co chodzi.. (może któraś z Was miała podobne problemy). W ostatnich 6 miesiącach przytyłam 10kg, (trudno powiedziec czy to przytycie ze wzgledu na jedzenie czy cos wiecej,ale przez lata jadłam co chcialam i trzymałam wagę na poziomie 52kg), przez ostatnie 3 cykle spóźniał mi się okres ok. 4-7 dni (choc zawsze był regularnie), poza tym pojawiły się czerwone rozstępy na piersiach które nie chcą zblednąć....
  • Witam Rok temu byłam na usg tarczycy,która wyszła prawidłowa wyniki z krwi dotyczące tarczycy tsh pod górną granicą a ft4 1.43.Teraz odebrałam wyniki i tsh 5,7 a ft4 1,17.Lekarz powiedział rodzinny że tsh nie jest wysokie i nie wymagam leczenia wobec tego nie mam skierowania do endok.Inne wyniki w normie oprócz zanizonego żelaza.Mam pytanie cy przy takich wynikach można juz odczuwać objawy niedoczynności? Dzięki za odpowiedż
  • witajcie! przez 6 lat przyjmowalam pigulki anty .po odstawieniu pierwsze 3-4 cykle byly nieregularne (32-38dni), a pigulki odstawilam 6 m-cy temu. po dokladnym zbadaniu okazalo sie ze jest temu winna niedoczynnosc tarczycy (dosc duza zmiana guzowata) . jestem pod opieka endokrynologa . w tej chwili jestem w 46 dniu cyklu ,wspólzylam kilka razy(moj maz pracuje za granica , wiec spotykamy sie raz w m-cu na kilka dni).zabezpieczalismy sie prezerwatywa . w 40 dniu zrobilam test , wysz...
  • byłam kilka dni temu na usg tarczycy, do lekarza ide w przyszłym tyg, ale martwie się wynikiem. Lekarz robiący usg mówił że wygląda to poważnie, ale chyba mało był zorientowany bo nic nie mogłam wyciągnąć od niego. Na wyniku jest napisane m.in: cieśń szersza do 14mm, zajęta przez zmianę o mieszanej echogeniczności wychodzącą z lewego płata wielk.do 23x14mm, ..., obrysy płatów wyraźne, echogeniczność miąższu w przewadze zachowana, przy bardziej ziarnistej echostrukturze, w czesci dolne...
  • Witam Niezdążyłam odebrać wyników badania horm.tarczycy a przez telefon podali mi tylko wyniki bez norm. Czy może ktoś się orientuje czy wszystko jest ok? Oto wyniki: TSH- 2,54 T 3- 131 T 4- 7,63
  • Słyszałam kiedyś że świadczą o jakieś chorobie może ktoś wie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się