Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      ubezpieczenie zdrowotne

ubezpieczenie zdrowotne

(7 wyników)
    • Czy ktoś może mnie poinformować jak to jest z ub. zdrowotnym w przypadku studentów zaocznych? Czy należy nam się jakaś opieka zdrowotna.Z góry dzięki za odpowiedź.
    • W marcu skończę 26 lat i jestem studentką studiów dziennych ( duża ilość godzin na studiach i dużo nauki - nie mogę podjąć pracy). Słyszałam coś, że wówczas, gdy się skończy 26 lat, mogę steraić prawo do bezpłatnego leczenia? Czy wówczas będę musiała opłacać sama ubezpieczenie zdrowotne? Czy zrobi to za mnie uczelnia?
    • Cześć. Mam taki problem. Wyleciałam z uczelni( nie zaliczyłam egzaminów) Jakoś to przeboleje, wybiore lepszy dla siebie kierunek i będzie spoko. Ale tu jest mały problem. Nowy rok akademicki jest od października. Co się stanie jak złamie sobie (odpikać) noge w maju? Szpital/gips za friko mi tego nie zrobią. Albo jakiś wyrostek robaczkowy. I co wtedy? Może powinnam się zarejestrować w powiatowym urzędzie pracy? Ubezpieczenie zdrowotne jednak by się przydało. Jak człowiek ma szczęście t...
    • Jak to właściwie jest z ubezpieczeniem zdrowotnym jeśli się studiuje? Wiem, że do 26 roku życia jest się na ubezpieczeniu u jednego z rodziców. A co po przekroczeniu tej granicy? Słyszałam,ze wtedy jest jakieś zaświadczenie z uczelni i też ma się ubezpieczenie. wiecie jak to się załatwia?
    • Ja jakos szczerze mowiac watpie w polski system edukacyjny, a raczej szanse, ze po studiach tutaj uda mi sie znalezc dobra prace. Dlatego od paru dobrych lat szkole niemiecki, niedlugo zabieram sie za formalnosci i wyjezdzam. Jak na razie z tego co slysze, polskie uczelnie to fabryki bezrobotnych i podejrzewam, ze przy moich humanistycznych zainteresowaniach tak wlasnie by sie skonczylo. Moim zdaniem studia w Berlinie, Hamburgu czy Frankfurcie dadza mi o wiele lepsze szanse zn...
    • Jak to jest z ubezpieczeniem na AGH? Bo przy wpisie nie wymagali dowodu wplaty, nie informowali tez do kiedy nalezy takowe wykupic i gdzie r=to mozna zrobic. A moze kazdy ubezpiecza sie na wlasna reke? Jak to jest? Wie ktos?
    • Mam bardzo pilną sprawę, może ktoś się orientuje w tej materii. Mam 35 lat, studiuję na studiach dziennych, nigdzie nie pracuję. Nie mogę zarejestrować się jako osoba bezrobotna, gdyż forma studiów dziennych to wyklucza. Chciałabym dowiedzieć się gdzie i w jaki sposób mogę być ubezpieczona. Dotyczy to również mojego dziecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się