ojowa 30.10.06, 14:06 Czy ktoś może mnie poinformować jak to jest z ub. zdrowotnym w przypadku studentów zaocznych? Czy należy nam się jakaś opieka zdrowotna.Z góry dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szpaq Re: Ubezpieczenie zdrowotne IP: 212.160.196.* 30.10.06, 14:09 Na dziennych ma sie opieke na podstawie "studenckiej ksiazeczki zdrowia", posiadasz taka? Odpowiedz Link Zgłoś
ojowa Re: Ubezpieczenie zdrowotne 30.10.06, 15:32 Niestety jestem na zaocznych.A co do książeczki to nie mam.Będąc oststnio u lekarza powiedział mi,że wystarczy legitymacja studencka.Ale do do tego ubezpieczenia to nie jestem do końca pewna czy podlegam czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lanka3 Re: Ubezpieczenie zdrowotne IP: *.zwm.punkt.pl 30.10.06, 19:45 a ile masz lat? do 26 roku życia podlegasz pod ubezpieczenie zdrowotne rodziców, jeśli pracujesz - to płaci pracodawca, jeśle jesteś bezrobotna - to urząd pracy, jeśli masz 26 lat, nie pracujesz i nie jestes zarejestrowana w UP - to zgłaszasz to na uczelni Odpowiedz Link Zgłoś
ojowa Re: Ubezpieczenie zdrowotne 31.10.06, 12:18 Mam 23 lata.Wcześniej pracowałam, ale aktualnie nie pracuję. Pracuje za to mój mąż.Co zrobić w takiej sytuacji,aby potem nie było problemów z tym ubezpieczeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lanka3 Re: Ubezpieczenie zdrowotne IP: *.zwm.punkt.pl 31.10.06, 16:30 jesli jest mąż i na dodatek pracuje to musi cie wpisać do ubezpieczenia zdrowtnego w zakladzie pracy ewentualnie w Urzędzie Pracy jako bezrobotna będziesz ubezpieczona Odpowiedz Link Zgłoś